SON DAKİKA

GENÇLERE VE KADINLARA MESLEK ÖĞRETİYOR…

Kdz. Ereğli’de Beş yıl önce açtığı Turkish Çeyiz Market firmasında birbirinden farklı çeyiz ürünleriyle hizmet veren Asiye Sarı, mesleğini icra etmenin dışında, ev hanımlarının bütçelerine katkıda bulunuyor, gençlere meslek öğretiyor. 10 Mayıs, 2015 11:55 Güncelleme: 10 Mayıs, 2015 11:55 GENÇLERE VE KADINLARA MESLEK ÖĞRETİYOR…

Asiye hanım, firma olarak verdiği hizmetler dışında çok farklı bir proje imza atmış durumda, ev hanımlarına verdiği gönüllü eğitimler var, Asiye hanım, firmasının bünyesinde yaptığı işlerin dışında ev hanımlarına eğitim veriyor. Overlok, sanayi makinesi ve sanayi ütüsünün kullanımını öğretiyor.

Herhangi bir ücret talep etmeden, gönüllülük ilkesine dayalı  meslek öğrettiğini ifade eden Asiye Hanım, benim amacım; çalışmak isteyip, vasfı olmayan ev hanımlarına meslek öğreterek iş hayatına atılmaları sağlamak ve onlara istihdam yaratmak. Özellikle bildiklerimi gençlere öğreterek, onlarla paylaşarak meslek edinmek isteyenlere yardımcı olmaya çalışıyorum, bu yolla hem aile bütçesine katkı sunuyorum hem de isteyen kadınlara ücretsiz meslek öğreterek iş sahibi olmalarına yardımcı oluyorum.” dedi.

Asiye hanım, bayanların ürettiği el işlerini mağazasında sergileyerek satılmasına da imkan sağlıyor ve hiçbir kar amacı gütmeden ev hanımlarının aile bütçesine de katkı sağlamasına yardımcı olunuyor.

Bilgi ve birikimini daha geniş kitlelere ulaştırabilmek adına gençlere ve ev hanımlarına meslek sahibi olmaları yolunda nasıl katkı sağladığını ve bayanların  kendi ayakları üzerinde durmaları için nasıl desteklediğini Asiye Hanım mini söyleşimizde bizlerle paylaştı. Asiye hanım ile yaptığımız keyifli sohbetimizden önemli anektotları siz değerli S Rota Haber okuyucuları ile paylaşıyoruz.

Asiye Hanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Asiye Sarı, üç çocuk annesiyim, Kdz.Ereğli Lisesi mezunuyum,49 yaşında iş hayatına atıldım.

Firmanızda verdiğiniz hizmetler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Ev tekstili ve çeyiz işi yapıyoruz, kendi imalatımız, dizaynımız ve tasarımlarımızı halkın hizmetine sunuyoruz. Kişiye özel ve fason olarak çalışıyoruz. Geçmişte, Cemil İpekçi’nin dizaynlarını Vakko’ya fason olarak çalıştım. Şu an ise kendi kurduğum işimde her türlü çeyiz üzerine işi icra etmekteyim.

Sizin firma olarak verdiğiniz hizmetler dışında çok farklı bir proje imza atıyorsunuz? Ev hanımlarına verdiğiniz gönüllü eğitimler var, bununla ilgili detaylı bilgi alabilir miyiz? sizden, burada yaptığınız gönüllü eğitmenliğin çıkış noktası neydi sizin için?

Firmamız bünyesinde yaptığımız işlerin dışında ev hanımlarına eğitim veriyorum. Overlok, sanayi makinesi ve sanayi ütüsünün kullanımını öğretiyorum. Bu benim için tamamen gönüllülük ilkesine dayanıyor. Herhangi bir ücret talep etmiyorum, hatta durumu olmayanların yol ücreti ve yemeğini de vermekteyim. Yetiştirdiğim ve meslek öğrettiğim kişilerin tekstil firmalarına girmelerine yardımcı oluyorum. Benim amacım; çalışmak isteyip, vasfı olmayan ev hanımlarına meslek öğreterek iş hayatına atılmaları sağlamak ve onlara istihdam yaratmak. Özellikle bildiklerimi gençlere öğreterek, onlarla paylaşarak meslek edinmek isteyenlere yardımcı olmaya çalışıyorum.

Evde oturmak yerine kendi ürettiğiniz ürünleri insanların beğenisine sunuyorsunuz Bu kapsamda bir şeyler yapmak isteyen fakat yapamayan kadınlara tavsiyeleriniz neler?

Öncelikle kendilerine güvensinler ve yetiştirsinler, yapmak istedikleri iş hakkında iyi araştırma yapsınlar ve istedikleri iş kolu ile ilgili kendilerini geliştirsinler. Hedefleri yapmak istedikleri işte en iyisini yapmaya çalışmalı, kendimden örnek verecek olursam benim yaptığım iş dalı üzerine otuza yakın belgem var ve ben hala kendimi geliştiriyorum, bizim toplumumuzda kadınların en büyük sorunu özgüven eksikliği, eğer kendilerine bir hedef belirlemişlerse, illa birinden bir destek ve ya ön ayak olmasını değil, kendi hedeflerini belirleyip atılımında bulunmamalılar.Muhakkak herkesin yapabileceği, başarılı olabileceği bir iş vardır. Onu belirleyip çok çalışarak yılmadan amaçları doğrultusunda ilerlemeliler. Uykusuz geçirecek geceleri, midelerine girecek krampları, kendilerine vakit ayıramayacak zamanları olacaktır. Ama başarı bunların sonunda olacağı için mücadelelerine devam etsinler. Hiç bir şey için geç değil, ben iş hayatına 49 yaşında başladım, firmamı açalı beş yıl oldu, kararlılıkla çok çalışarak başarıya ulaşabilirler.

Gelecek ile ilgili planlarınız nelerdir?

Bilgi ve birikimimi daha geniş kitlelere ulaştırabilmek, gençlere ve ev hanımlarını meslek sahibi edindirmek, böylece kadınların güçlü olmasını sağlamak. Hem kendi ekonomilerine hem ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak, yani kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını istiyorum ve destekliyorum.

Son olarak S Rota Haber okuyucularına ne söylemek ister misiniz ?

Önceliğim para kazanmak değil, hedefim üretken biri olmak kendi dizayn ve tasarımlarımı tanıtmak, bildiklerimi insanlara öğretmek, ileriye dönük amacım ise markalaşmak.Son olarak şunu da ifade etmek istiyorum, ev hanımlarının kendi yaptıkları el işlerinin satışını yapmaktayım ve hiçbir kar almadan ürünlerinin satışını yaptıktan sonra ürünün bedelinin tamamını el işinin sahibi kişiye veriyorum bu şekilde de ev hanımlarına destek vermek için gayret göstermekteyim.

İletişim bilgilerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Adres: Jet yol ayrımı İstikbal yanı Mega üstü Kat: 2 Kdz.Ereğli

Gsm : 0 (538) 259 84 38

Facebook:Turkish Çeyiz Market

Yorum Ekle