SON DAKİKA

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı kapsamında,Ereğli’de düzenlenen tören kutlandı. 19 Eylül, 2014 09:52 Güncelleme: 19 Eylül, 2014 09:52 GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkan Vekili Reşat Latif ile bazı Belediye Meclis Üyeleri, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Emniyet Müdürü Timur Özgen,  Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin, Türkiye Harp Malulu, Gazi Şehit Dul Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüven ile gazi ve şehit yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk koyulmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. Ardından Şehitler Anıtına protokol tarafından karanfiller bırakıldı.

Protokol daha sonra Kestaneci Mahallesi’ndeki mezarlığında bulunan Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın kabrinde okutulan Mevlid-i Şerif programına katıldı. Ardından da mezarlıktaki şehit ve merhum gazilerin kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.

Yorum Ekle