SON DAKİKA

Erdemir'den KSS Projeleri

Erdemir'den KSS Projeleri 14 Eylül, 2017 10:46 Güncelleme: 14 Eylül, 2017 10:46 Erdemir'den KSS Projeleri

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Maden Metalurji Grubu’nun, “Demir Adam” olarak isimlendirdikleri, “Bilgi Teknolojileri 5 Yıllık Dijital Dönüşüm Planı”nın 2018’de devreye alınacağı bildirildi.
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin, Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) projelerine de önem verildiği belirtildi.
Grubun, teknolojik alandaki gelişmelerdeki en önemli amacın, eldeki veriden azamı fayta sağlamak ve veriyi yorumlama gücünü artırmak olduğu anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“OYAK Maden Metalürji Grubu olarak, dijital dönüşüm projelerimizin merkezine ‘bilginin gücünü’ koyduk. 2015’de hazırladığımız ‘Erdemir Grubu Bilgi Teknolojileri 5 Yıllık Dijital Dönüşüm Planı’ kapsamındaki projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projelerin başında da OYAK Maden Metalürji Grubu’nun siparişten sevkiyata ana süreçlerinin teknolojik platformunun modernizasyonu yer alıyor. ‘Demir Adam’ olarak isimlendirdiğimiz projemizi 2018’de devreye alacağız. Müteakiben, veriyi bilgiye, bilgiye de aksiyona dönüştürebileceğimiz büyük veri ve analitik projelerini başlatacağız. Hedefimiz, en yeni teknolojik altyapı ve donanım ile süreçlerimizi daha çevik hale getirmek ve müşteri deneyimini en üst seviyeye taşımaktır. Grup olarak, dijital dönüşümü çok önemsiyor ve bu yolculuktaki projelerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz.”

KSS PROJELERİNDE SON DURUM
Geçtiğimiz günlerde bölgedeki basın mensupları ile bir araya gelen Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baktır’ın, şirketin KSS projeleri konusundaki sorulara yönelik detaylı açıklama yapacağını bildirmesi ardından yapılan açıklamada, başta Osmanlı Çileği üretimi olmak üzere KSS çalışmalarına ilişkin şunlar kaydedildi:

“Erdemir, KSS çalışmalarını paydaşlarına daha fazla değer katacak, uzun soluklu, kapsamı ve etki alanı yüksek olacak şekilde sürdürmek üzere KSS politikasını yürürlüğe koydu, öncelikli alanlarını ve KSS çalışmalarının genel ilkelerini tanımladı.  Bu doğrultuda Erdemir ‘iş sağlığı ve güvenliği’, ‘biyoçeşitlilik’ ve ‘üniversitelerle işbirliği/sanat’ olmak üzere belirlediği üç öncelikli alanda proje yürütüyor.

OSMANLI ÇİLEĞİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI
Osmanlı Çileği yetiştiriciliğinde modern tarım teknolojisine geçilerek girdi maliyetlerinin azaltılmasını, üretim miktarının artırılmasını, ekonomik kazanç oranının yükseltilmesini ve sürdürülebilir hale gelmesini amaçlıyoruz. 3 yıl sürmesini planladığımız bu projenin bölgemizde Osmanlı Çileğinin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasına, yerel istihdama ve Osmanlı Çileğinin koruma altına alınmasına katkı sağlamasını hedefliyoruz. 5 bin adet fidenin bu yıl 15 bine çıkarılması hedefleniyor. Ekim 2017’de bu fidelerin toprakla buluşmasının ardından Mayıs-Haziran 2018’de ise ilk meyve hasadı öngörülüyor.

Teşvik edici olunacak
Diğer yandan projenin önemli başka bir adımını da eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri oluşturuyor. Bizzat üretimde yer alacak çiftçi sayısı kısıtlı olmakla birlikte hedefimiz bölgede mümkün olduğunca çok sayıda çiftçiyi modern tarım teknikleriyle ekonomik anlamda sürdürülebilir Osmanlı Çileği yetiştiriciliği konusunda teşvik etmek, bu konuda eğitmek ve bilinçlendirmek. Bunun için arazide bulunan binanın bir eğitim alanına dönüştürülmesine yönelik inşaat ve tadilat çalışmaları yürüttük. Fidelerin korunması için soğuk oda da kurulan binada üretimi gerçekleştirecek çiftçilerin ihtiyaç duyabilecekleri her türlü donanım ve bir eğitim salonu yer alıyor. Tamamlanmak üzere olan inşaat çalışmaları bittiğinde tefrişine başlanacak.

Şükranlarımızı sunuyoruz
Bu vesile ile bizim için çok değerli olan bu projenin hayat bulmasındaki destekleri için Ereğli Kaymakamı Sayın Nazım Madenoğlu başta olmak üzere proje ortaklarımız İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği Başkan ve Yönetim Kurullarına ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz.”

GÜVENLİ ÜRETİYORUM
Şirketin 2015’de Erdemir İş Sağlığı Güvenliği (İSG) performansını geliştirmek amacıyla ‘Güvenli Üretiyorum’ projesine başlatıldığı hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:

“2016 yılında Proje kapsamında Erdemir’de ve grup şirketi İsdemir’de tüm çalışanların benimseyeceği ve kazasız çelik üretimi anlayışını gönüllü olarak yaygınlaştıracakları, sürdürülebilir güvenlik kültürünün oluşturulması için Davranış Odaklı Güvenlik Yönetimi temelli çalışmalar gerçekleştirildi. 2017’de ise üretimin farklı aşamalarında yer alan 148 çalışanla gerçekleştirilen 18 oturum sonucunda Odak Grubu raporuna ve çıkan sonuçlar üzerinden 855 çalışanla gerçekleştirilen görüşmelerin ardından da Saha Araştırması raporuna ulaşıldı. Önümüzdeki dönemde öncelikle saha araştırması çıktılarına bağlı olarak grup içi iş yapış biçimlerinin iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının daha da geliştirilmesi amaçlanıyor. Erdemir ve İsdemir bu çalışmalar kapsamında elde ettiği deneyimi ve güvenlik kültürü anlayışını tedarikçilere, yüklenicilere, çalışan ailelerine kadar uzanan geniş bir paydaş grubuna yansıtmayı amaçlıyor.”
Şirketin üçüncü önemli projesinin ise “Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması” olduğu vurgulanan açıklamada, geleneksel hale getirilen bu yarışmanın  Erdemir üretimini yaptığı çeliğin insan yaşamındaki vazgeçilmez yerini sanat yoluyla vurgulamak ve Türkiye’de sanat eğitimini desteklemek amacıyla yapıldığı kaydedildi.

EĞİTİM VE SAĞLIĞA YARDIMLAR
Şirketin, çeşitli şekillerde bağış ve yardımlarda bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu projelere ek olarak Erdemi, iyi bir kurumsal vatandaş ve çözüm ortağı olarak toplumsal ihtiyaçların giderilmesine katkı sağlamak üzere ayni ve nakdi yardım ve bağışlar da gerçekleştiriyor. Erdemir bu kapsamda da öncelikli alanlarını netleştirdi. Ülkemizde temel ihtiyaç alanlarından hareketle Eğitim ve Sağlık öncelikli alanlar olarak belirlendi.

Doktorlara destek
Her iki alanda da bölgeye en yüksek faydayı sağlayacak şekilde çalışmalar yapılması için  bölge kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğiyle ihtiyaçları belirlemeye karar verildi ve öncelikle Ereğli ve İskenderun’daki sağlık ve eğitim kurumlarıyla ön görüşmeler tamamlandı. Devlet hastanelerinde görev yapan hekimlerimize gelişmiş tanı, hastalara da gelişmiş tedavi imkanları sunularak, uzun süre sıra beklemeksizin tanı hizmetlerinin alınması için bu kurumlara  cihaz, donanım desteği sağlanacak. Ayrıca ihtiyaç sahibi devlet okullarımızda, öğrencilerimizin çağdaş ve bilime dayalı ortam ve ekipmanlar ile çalışması, öğretmenlerimizin bilgilerini uygulamalı olarak daha kaliteli şekilde aktarabilmesine katkı sağlamak üzere laboratuvar ve kütüphane kurulması için yine her iki bölgede kamu kurumlarıyla ön görüşmeler başlatıldı.”

Yorum Ekle