SON DAKİKA

Dikmen, Özkök ve Taşkın'ı ziyaret etti...

Dikmen, Özkök ve Taşkın'ı ziyaret etti... 26 Ekim, 2023 16:24 Güncelleme: 26 Ekim, 2023 16:24 Dikmen, Özkök ve Taşkın'ı ziyaret etti...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerine 26 Ekim Perşembe günü de devam etti.
Günün ilk ziyaretini, partisinin önemli isimlerinden, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin eski Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu ve Eski Saymanı, aynı zamanda da Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Etik Kurulu Başkanı Emin Semih Özkök’e yapan Dikmen’e, eşi Tunay Dinçer Dikmen de eşlik etti.
13.30’da gerçekleşen ziyarette Emin Semih Özkök ile Karadeniz Ereğli’nin genel durumunu yorumlama, partisinin örgüt çalışmaları ile son seçimlerin değerlendirmesini yapma imkanı bulan Muhittin Dikmen, neden bu seçim döneminde Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı olmak istediğini anlattı.
Özkök’e hitaben yaptığı konuşmada, partisinin önemli isimlerinden biri olarak kendisinin yorum ve öğütlerine ihtiyacı olduğunu kaydeden Dikmen, özetle şunları söyledi:
“Ben, Karadeniz Ereğli gibi güzel ve ülkemiz için stratejik öneme sahip bir kente belediye başkanı olmak isterken, bunu elbette sizin gibi ilçemize ve partimize büyük önem veren; Karadeniz Ereğli’nin geleceğini kendi geleceğinden daha fazla düşünen büyüklerimle başarabilirim. Karadeniz Ereğli’nin son dönemlerdeki en büyük ihtiyacı, bir türlü sağlanamayan birlik ve beraberlik. Ben bunu başaracağıma ve kentimizi hep birlikte ayağa kaldıracağımıza inanıyorum. Yıllar önce kentimizin belediye başkanı olmak isteyen isimlerinden biri de sizsiniz. O yıldan bu yana ilçemiz için sürekli güzel şeyler düşündünüz; hayata geçirilmesini arzu ettiğiniz çalışma ve projeleri bazı araçlar yoluyla bizlerle paylaştınız. Biz de sizin bu olumlu düşüncelerinizden her zaman ilham aldık, almaya da devam edeceğiz.”
Eşi Tunay Dinçer Dikmen ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyaret için Muhittin Dikmen’e teşekkür eden Zonguldak SMMM Odası Etik Kurulu Başkanı Emin Semih Özkök de güzel temennilerini paylaştı. Özkök, Karadeniz Ereğli’nin yararına yapılacak her türlü çalışmada Dikmen’e destek olacağını kaydederken, mensubu olduğu partinin yerel seçimlerle ilgili muhtemel çalışmalarını da yorumladı. Ülkenin her kentinde, başkan adayı olmak isteyen isimler arasında önseçim yapılmasını arzu ettiğini kaydeden Özkök, bu önseçimler yoluyla tabanlarının ve parti üyelerinin tam desteklerini alabilen adaylarla mutlak başarıya ulaşılabileceği yorumunu paylaştı.

CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, Emin Semih Özkök’ü ziyaretinin ardından Karadeniz Ereğli Pazarcılar ve Tekel Bayileri Odası’na geçti. 14.30’da gerçekleşen ziyarette oda başkanı Fehmi Taşkın ve oda çalışanları tarafından Muhittin Dikmen’e, eşi Tunay Dinçer Dikmen de eşlik etti.
Ziyaretinde, Karadeniz Ereğli’nin en temel sorunlarından birinin, mevcut pazaryerinin durumu olduğunu, pazaryerinde bulunan dükkanların, esnafların ihtiyaçlarını karşılayabilecek hale getirilmesi ve modernize edilmesi için yeniden yapılması gerektiğine vurgu yapan Dikmen, pazaryerine özel araçlarıyla giden vatandaşlar sebebiyle bu alanın trafik sıkışıklığını arttırmasının da başka bir sorunu gündeme getirdiğini söyledi. Dikmen konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:
“Siz de takdir edersiniz ki, asla, halka rağmen çalışmalar yapmak isteyen bir belediye başkanı olamaz. Belediye başkanı halkın içinde ve halka beraber olmalı. Belediye başkanı halk otobüsüne de binecek, çarşıda da yürüyecek, eşi ile birlikte Pazar alışverişini de yapacak. Belediye başkanı, bir esnafın yanında oturup onun çayını içebilecek. Eğer belediye başkanı bir proje üretecekse, önce sorunu ortaya kıyacak. Bizim pazaryerinde sorunumuz ne? İnsanlar pazaryerine arabalarıyla geliyorlar; trafikte kımıldayamıyoruz. İkincisi; güzel ve kente yakışır bir pazaryerimiz yok. Etrafında esnafların, modern dükkanlarında halka hizmet verebilecekleri alanlara sahip bir pazaryerimiz olmalı. Pazaryerindeki mevcut dükkanların hali mezbelelik gibi… Bu dükkanlar aslında ardiye olarak bile kullanılmaz. O kadar kötü durumdalar. Pazaryerinin kesinlikle modernleşmesi lazım. Ancak bu modernleşme için yapılacak her çalışmayı, esnafımıza sorarak yapmamız gerekiyor. Bu düzenlemenin nasıl yapılması gerektiğine pazaryeri esnafımızın karar vermesi daha doğru olacaktır. Bu çalışmaları yaparken üreticilerimizin, pazarcılarımızın ve dükkan sahibi esnaflarımızın hiçbir zarar görmemesi gerekir. İşte bundan dolayı, pazaryerinde yapılacak her çalışmaya hep beraber karar vereceğiz.”
Dikmen’e, gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür eden Karadeniz Ereğli Pazarcılar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Fehmi Taşkın, Dikmen gibi siyasette başarılı insanların kentin belediye başkanı olmak istemesinin önemli olduğunu belirtti. Milletvekillerinin ve belediye başkanlarının, seçim dönemlerinde oy ve destek için esnaf ziyaretlerini sıkça yaptıklarını ama seçildikten sonra kendilerini unuttuklarını söylerken; “Son seçimler sonrası göreve gelen milletvekillerimiz bile yanımıza bir gün gelmediler. Siz belediye başkanı olduğunuz takdirde, bugünkü gibi her zaman sizi yanımızda görmek isteriz.”, dedi. Taşkın, pazarcı esnafının sorunlarının daha kısa bir süre içinde çözülebilmesi için her siyasî partinin, kendilerine en az bir belediye meclis üyeliği vermesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle