SON DAKİKA

Dikmen, hedefim bu kenti meslek odaları ile yönetmek

Dikmen, hedefim bu kenti meslek odaları ile yönetmek 25 Ekim, 2023 16:58 Güncelleme: 25 Ekim, 2023 16:58 Dikmen, hedefim bu kenti meslek odaları ile yönetmek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, ziyaretlerine 25 Ekim Çarşamba günü de devam etti.
Günün sabah saatlerini Mühendisler Derneği’nde düzenlediği basın toplantısı ile değerlendiren Muhittin Dikmen, günün öğleden sonraki bölümünde de üç önemli ziyarette bulundu.
İlk olarak 14.30’da Karadeniz Ereğli Ziraat Odası’nı ziyaret eden CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen’i oda başkanı Zafer Yalman karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, belediye başkan aday adayı olmak istemesindeki temel sebepleri anlatan Dikmen özetle şunları söyledi:
“Belediye başkanı olabildiğim takdirde en önemli hedeflerimden biri, bu kenti meslek odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve muhtarlarımızla birlikte yönetebilmek. Bu sebeple Ziraat Odası’na da fazlasıyla ihtiyacım olacak. Elbette Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak biz tarıma destek olmak niyetiyle tarla alıp süremeyiz; ürün yetiştiremeyiz. Üreticilerimiz için traktör alamayız belki. Ancak üreticilerimizin daha fazla kazanabilmesi için belediye başkanı olarak ön ayak olabilirim. Ürettikleri malın değerinde satılabilmesi için kendilerine destek olabilirim. Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak da belli başlı ürün kalemlerimizi kendi üreticimizden alarak onların ekonomilerine katkıda bulunabilirim.”


Karadeniz Ereğli’nin merkezindeki pazaryerinin, halkın ve üreticilerle esnafların beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu kaydeden Muhittin Dikmen; “Pazaryerinin üretici bölümlerinde bugün muz, kavun gibi ürünler satılıyor. Bu gibi ürünler bu ilçenin ürünleri değil. Dolayısıyla üretici pazarının, taşıdığı ada uygun bir işleve kavuşturulması gerekiyor. Üreticilerimizin gerçek anlamda kendilerinin üretebilmesi ve ürettiklerini satabilmeleri için ben ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.”, dedi. Üretici pazarları kendi özelliğinin dışında hizmet ettiğinde manavların da haklarının yendiğini ifade eden Dikmen, manavların ve esnafların bazı ürünleri satabilmek için işyeri kirası ödediğini ve vergi mükellefiyetine girdiğini belirterek; “Üreticilerimiz manavların ve esnafların yapması gerekeni yapıp, satmamaları gereken ürünleri sattıklarında ortaya haksız bir rekabet ortamı çıkıyor.”, ifadesini kullandı.
Meslek odalarının Karadeniz Ereğli Kent Konseyi yönetiminde temsil edilmesi gerektiği yönündeki düşüncesini de paylaşan CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, konsey yönetiminin teknik ekibinin mutlaka bu odaların belirleyeceği isimlerden oluşması gerektiğini söyledi. Dikmen sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:
“Kent konseylerinin ana görevi proje üretmektir. İlçenin temel projeleri Kent Konseyi’nden çıkmalıdır. Bütün odaların o konsey yönetiminde temsil edilmesi lazım. Sadece bugün, yarın değil; her zaman böyle olmalı. Yönetimde görev alacak kişilerin isimleri önemli değil; önemli olan meslek odalarının temsiliyeti.”
Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karadeniz Ereğli Ziraat Odası Başkanı Zafer Yalman da iyi dileklerini paylaştı. Dikmen’e başarılar dileyen Yalman özetle şu cümleleri sundu:
“Rabb’imiz inşallah sizi muvaffak eder. Her şey gönlünüzce olur. Sizin için hayırlısı neyse o olsun! Bu yola Ereğli’mize güzel hizmetler yapabilmek için çıktığınıza eminim. Ben de dönem dönem bazı sivil toplum kuruluşlarında ve Kent Konseyi’nde görev aldım. Bugün de Ziraat Odası’ndayım. Benim dün de göremediğim bugün de göremediğim bir durum var: İstişare yok. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı istişareye açık değil. Seçilmiş olanlar istişare edebilecek. Seçilmişlerin her fikre açık olmalarını isteriz. ‘Kentimiz için ne yapabiliriz?’, sorusunu birlikte yanıtlarsak, biz olabilirsek başarırız. Bu kent için en doğrusu, en güzeli odur. Birlikten kuvvet doğar. Önce aday gösterilir, ardından da halkımız teveccüh gösterir, makama gelirseniz bizlerle her zaman istişare içinde olursanız biz onur duyarız. Bu şehre hizmet etmek için elimizden gelen neyse yanınızda oluruz. Bizim de çiftçilerimizden oluşan on üç bine yakın üyemiz var. Anayasal bir kuruluşuz. Çiftçimizin haklarını savunuyoruz. İlçemizde çok sayıda üreten var. Üreticilerimize sahip çıkmak için uğraşıyoruz. Sizin de -ileride görev alsanız da almasanız da- her zaman yanımızda olmanızı isteriz. Şu şehir için birlikte bir şeyler yapalım. Makam ve mevkiler gelip geçici. Makam ve mevkiden çok, istişareye açık olursak daha iyi olur. Çıktığınız yolda tekrar başarılar diliyorum.”

Yorum Ekle