SON DAKİKA

Dikmen'den bir dizi ziyaretler..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen ziyaretlerine 11 Ekim Çarşamba günü de devam etti. 11 Ekim, 2023 16:54 Güncelleme: 11 Ekim, 2023 16:54 Dikmen'den bir dizi ziyaretler..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen ziyaretlerine 11 Ekim Çarşamba günü de devam etti.

Salı günü hayatını kaybeden partisinin üyelerinden, Belen Sanayi Sitesi kurucusu Fahri Saka’nın, öğle namazına müteakip Bozhane Camii’nde kılınan cenaze namazına katılan Dikmen, 15.00’te de Ereğli Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Erel tarafından misafir edilen Dikmen, aday adaylığı kararı ile ilgili yorum ve düşüncelerini paylaştı.
Derneğin Yönetim Kurulu 2. Başkanı Vedat Kılıç, Dernek Genel Sekreteri Haydar Yağız ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kurttekin’in de hazır bulunduğu ziyarette kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Muhittin Dikmen, belediye başkanı olduğunda hayata geçirmek istediği çalışmaları ve hedeflerini de anlattı.

Karadeniz Ereğli’de doğup büyüdüğünü ve belediye başkanı olma isteğinin kırk yıllık hayali olduğunu ifade eden Dikmen şunları söyledi:
“Birçok sivil toplum örgütünde görev alıp halkın içinde oldum. Kendimi Ereğli halkına sevdirdiğime inanıyorum. Bir yola çıktım. Ailemin ve sevdiklerimin verdiği destekle Belediye Başkan Aday Adayıyım. Bu adaylık yarışı için on beş yıldan beri emek harcıyorum; çalışıyorum. 2009 yılında üye olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nde önce Hayrettin Kartal'ın ilçe başkanlığı döneminde 2013 yılına kadar sayman olarak örgüt yönetiminde de bulundum. Sayın Eylem Ertuğrul’un ilçe başkanı olduğu yönetimde de görev aldım. Yine saymanlık yaptım. Bu arada köylerde sandık görevlisi, il delegeliği, ilçe delegeliği görevlerini ifa ettim. On dört yıldır bilfiil CHP’nin neferiyim.”

Sorulan bir soru üzerine kendisini asla Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın rakibi olarak tanımlamadığını, tüm aday adaylarıyla parti içinde güzel ve seviyeli bir yarış içerisine gireceklerini ifade eden Muhittin Dikmen sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:
“Ben bu yola girerken ilk ziyaret ettiğim yer on yıl içinde bulunduğum örgütümdü. Aynı gün Başkanımız sayın Halil Posbıyık’ı da ziyaret ettim. CHP benim ikinci ailem. Bu partiye emek veren herkes de benim bir aile bireyim gibi. Tabii ki bu bir hizmet yarışıdır, bir süreçtir. Değişimler gerekiyor mudur? Gerekiyordur. Sonuçta ben bu yarışta, hedeflediğim hizmetleri daha iyi şekillendirebileceğim, daha iyi yapabileceğim için aday adayıyım. Başkan’ımı da takdir ediyorum. Ereğli’ye çok büyük hizmetlerde bulunmuştur. ‘Niye aday oldunuz?’, derseniz; ben ekibimle Ereğli’de bu işi daha iyi sürdürebileceğime inanıyorum. ‘Daha iyi yapabileceğime inanıyorum.’, derken, -daha iyi ifadesinin altını çiziyorum-, Halil Posbıyık başkanımıza da haksızlık yapmamış olurum. Ben göreve geldiğim takdirde bu görevi sayın belediye başkanımızdan daha iyi yapacağım.”

Yöneltilen bir başka soru üzerine de ilçenin en temel sorunlarından birinin trafik olduğunu kaydeden CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, toplumun tüm kesimleri ile konuşarak bu tür sorunlara çözüm üreteceğini dile getirdi. Dikmen şu görüşleri de sundu:
“Bir çırpıda söyleyebilirim ki Ereğli’nin en büyük sorunu trafik sorunu. Diğer bir sorunumuz da Ereğli Demir Çelik Fabrikaları gibi dev bir tesise sahip olmamıza rağmen bu tesise bağlı yan sanayi üretimimizin yetersizliği. Bir başka deyişle istihdam sorunu. İşsizlik sorunları ülkenin yönetiminden, yoksuzluğun ağırlaşmasından kaynaklı. Yoksulların daha da yoksullaştığı bir dönemi yaşıyoruz. Benim için ise en büyük proje; kozmopolit, çok yüksek insan kaynağı olan, kalifiye bireylerin bir arada yaşadığı bu şehirde herkesin bir araya gelerek proje üretebilmesidir. İnsanları, Ereğli için bir şeyler yapmaya ikna etmek, buna inandırmak ve onlara örnek olmak istiyorum. Benim için en büyük proje budur.”
Dikmen’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel de dost oldukları bir siyasetçinin böyle önemli bir göreve talip olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek konuğuna ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

*
CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen’in ikinci ziyaret durağı da Karadeniz Ereğlililer Derneği oldu. Saat 17.00’de gerçekleşen ve yaklaşık kırk dakika süren ziyarette Dikmen’i, Yönetim Kurulu Başkanı Birkan Demirel ve bazı yönetim kurulu üyeleri misafir etti.
Karadeniz Ereğlililer Derneği’nin kentin sivil toplum yaşamında önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan Dikmen; “Karadeniz Ereğli’yi çok iyi bilen, sorunlarını iyi etüd ederek çözüm yolları üreten böyle değerli derneklerle devamlı olarak dayanışma içerisinde olacağız ve ilçemizin ihtiyaç duyduğu çalışmalara beraber karar vereceğiz.”, dedi. Belediye başkanı olabildiği takdirde yeni başlayacak dönemde muhtarlara da büyük sorumluluklar düşeceğine dikkat çeken Muhittin Dikmen, özetle şu görüşleri sundu:
“Karadeniz Ereğli’de 31 belediye meclis üyesi gibi 31 de muhtar seçeceğiz. Benim başkanlığım döneminde her mahalle muhtarımız belediye meclis üyesi gibi sorumluluk alacak. Sivil toplum örgütleri ve muhtarlarımızla birlikte el ele vererek bu şehri hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Şu an istersek onlarca proje üretebiliriz; birçok projeyi de internet ortamında bulup ufak değişiklikler yaparak şehrimize uyarlayabiliriz. Ancak önemli olan sözü verilip asla başlanamayan projeler bulmak değil halkın beklentilerine cevap verecek, halkın sorun olarak gördüğü eksikleri ortadan kaldırabilecek çalışmalar yapabilmektir. Benim en temel projem, Ereğli halkını bütün yönetici unsurlarıyla birlikte bütün olarak görüp yerel yönetime dahil etmek ve her insanımızın fikrini almaktır. Ereğli için başarılacak her işi hep birlikte hayata geçireceğiz.”
CHP Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen’i derneklerinde görmekten memnun olduklarını kaydederek kendisine teşekkür eden Karadeniz Ereğlililer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Birkan Demirel de konuşmasında özetle şu görüşleri sundu:
“Bu seçim döneminde de her siyasî partiden çok değerli isimlerin aday adayı olarak ortaya çıkacaklarını düşünüyoruz. Elbette bu isimlerden hangilerinin aday olabileceğine partilerin genel merkezleri karar verecek. Biz, tepeden alınan kararlarla halka emrivaki yapılarak aday belirlenmesini istemiyoruz. Ereğli’de belediye başkanlığına aday olan kişilerin bu kenti, her mahallesi ve hatta her köyü ile beraber bilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu açıdan baktığımızda da sizin CHP gibi köklü bir partinin aday adayı olarak mücadeleye başlamanız bizleri de mutlu etti. Yolunuzda başarı diliyorum. Belediye Başkanı olduğunuz takdirde, sayın Halil Posbıyık ile nasıl bir bütün olarak çalışmak istediysek, kendisi bize ihtiyaç duyduğunda nasıl onun yanında yer aldıysak sizin de en büyük destekçilerinizden biri biz olacağız.”

Yorum Ekle