SON DAKİKA

Cinsel İstismara Tepki gösterdiler!..

Cinsel İstismara Tepki gösterdiler!.. 27 Nisan, 2019 06:48 Güncelleme: 27 Nisan, 2019 06:48 Cinsel İstismara Tepki gösterdiler!..

Ereğli'de, İstanbul’daki 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulmasına tepki amacıyla vatandaşlar tarafından Atatürk Anıtı önünde eylem düzenlendi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulmasına yönelik vatandaşlar tarafından Atatürk Anıtı önünde düzenlenen eylem ile tepki gösterildi.

Sosyal medya üzerinden organizeedilen eylem, Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki pankartlarla olaya tepkilerini i gösterdiler. Küçük çocuklarında yer aldığı eylemde vatandaşlar adına konuşma yapan Gizem Çaka, yaşanan olaya tepki  göstererek yaşanan olayı ‘Mide bulandırıcı’ olarak nitelendirdi.

Çaka konuya ilşkin yaptığı konuşmada arıca şu görüşlere yer verdi; "Bugün burada ağzınıza dahi alamayacağımız, hayal dahi edemeyeceğimiz, midemizi bulandıran fakat tepkisiz de kalamayacağımız bir olay için toplandık. Bu mide bulandırıcı detay: sizlere tekrardan söyleyerek moral bozmak istemiyorum. 23 Nisan 2019 Salı günü dışarda oynarken, eve gelen ve "kötü adamlar beni dövdü" diyebilen bir kız çocuğundan bahsediyoruz. Olayı küçük olduğu için anlayamayan 5 yaşındaki bir çocuk saflığında annesine söylüyor. 23 Nisan bu yıl, küçüklerin bayramıyken, biz büyüklerin de üzülerek ve nefretle hatırladığı bir yıl oldu maalesef. Burada çocukların da olduğunu görüyorum. Bu sebeple detaya girmeyeceğim. Biz nasıl bu hale geldik? Nasıl bir süreçten geçiyoruz. 5 yaşındaki bir çocuğun başına nasıl olur da böyle şeyler gelebilir. 5 yaşındaki bir çocuğun eline diken batar, salıncaktan düşer ama bu olmaması gerekir. Bu bir kaza değil, bu korkunç, insan eliyle yaratılmış bir iğrençliktir. Biz dün olduğu gibi, bugün de sessiz kalmıyoruz bu duruma. Devletimize milletimize, duyarlı savcılarımıza ve en çok da aziz milletimize güveniyoruz. İçişleri bakanımızın açıklamasına göre failler yakalandı, en ağır cezaları alacağından eminiz. Eğitimcilerimiz psikologlarımız da ailenin ve bebeğimizin psikolojik travmasını atlatmasına yardımcı olacaktır, bundan da eminiz. Biz bu güzel ülkenin vatandaşları olarak bu çocuklara güzel bir gelecek hazırlamak zorundayız ve sağlayacağız da…
Bu güzel, kültürü geniş, coğrafyasından Mevlanalar, Yunuslar, Mustafa Kemaller çıkarmış ülkenin duyarlı annelerine, babalarına selam olsun. Bu güzel ülkeye yakışmayan olayların devam etmemesi dileğiyle."

Konuşmanın ardından eyleme katılanlarda kısa kısa duygu ve düşüncelerini aktardılar.

 

 

 

Yorum Ekle