SON DAKİKA

CAMİ TARTIŞMASI KANLI BİTTİ

Zonguldak’ın Karaman beldesine bağlı Keller köyü Çavuşlar Mahallesi'nde, 20 yıldır devam eden cami ve minare yeri tartışması kanlı bitti. 23 Ocak, 2014 16:43 Güncelleme: 23 Ocak, 2014 16:43 CAMİ TARTIŞMASI KANLI BİTTİ

Zonguldak’ın Karaman beldesine bağlı Keller köyü Çavuşlar Mahallesi'nde, 20 yıldır devam eden cami ve minare yeri tartışması kanlı bitti. Minare yapımına engel olan Meliha Aktaş ve oğlu Ecevit Aktaş'ı ikna etmeye giden köy muhtarı Saffet Öztürk ve beraberindeki 3 kişi, silahlı saldırıya uğradı. Şahıslardan biri isabet eden kurşunla hayatını kaybetti.

İddiaya göre, evinin bulunduğu orman arazisine cami minaresi yapılmasına karşı çıkan Meliha Aktaş ve oğlu Ecevit Aktaş, kendileriyle konuşmaya giden 4 kişilik heyetle tartıştı. Evlerinin yakınına minare yapılmasına öfkelenen Ecevit Aktaş, av tüfeği ile köy muhtarı Saffet Öztürk’e (48) ateş etti. Ağır yaralanan Saffet Öztürk, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede kalbinin durduğu ve yeniden çalıştırıldığı öğrenilen muhtar Öztürk, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öztürk’ün yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Olayı haber alınca hastaneye akın eden köy sakinleri, olayın 20 yıldır devam eden arazi anlaşmazlığından kaynaklandığını söyledi. Köy sakinlerinden Mehmet Döker, “Camiye minare dikilecekti. Hayırsever bir vatandaş minare yaptırıyordu. Minare ustaları geldi, yerini ayarladık. Montaj yapılıyordu. Kadının evinin olduğu yer ve yakınındaki cami orman arazisine giriyor. Caminin yakınındaki ev sahibi kadın akşam işçilere saldırdı. Akşam olayı yatıştırdık. Sabah ustalar yine geldi. 4 kişilik heyet konuşmaya gitti, ama silahlı saldırıyla karşı karşıya kaldılar. Muhtarımız vuruldu.” dedi.

Diğer köy sakini Ahmet Çevik de “20 senedir bu arazi sorunu devam ediyor. O kadının evi de orman arazisinde kalıyor. Halbuki bizim cami yolun altındaydı.” diye konuştu.

Yorum Ekle