SON DAKİKA

BU İFADELER SES GETİRECEK

SP Ereğli Belediye Başkan adayı Gökhan Göktaş, S.Rota Haber’in röportaj konuğu oldu. 22 Mart, 2014 19:32 Güncelleme: 22 Mart, 2014 19:32 BU İFADELER SES GETİRECEK

Röportaj: Seyhan DİKAY

Ereğli’de Belediye Başkan adaylarıyla yaptığımız röportaj serimizin bu haftaki konuğu Saadet Partisi’nin adayı Harita Mühendisi Gökhan Göktaş oldu.  Göktaş adayların projelerini değerlendirirken genel siyasetteki AK Parti-cemaat çekişmesi ve bunun yerel seçimlere yansı- malarıyla birlikte AK Parti ve DSP adayı iki doktor için,’’Doktorluk yapın.Fakiri bedava muayene edin, ameliyat edin, hastane masraflarını karşılayın. Bırakın Belediyeciliği ben yapayım. Halil Bey yapsın. Neden belediyecilik yapacağız diye uğraşıyorsunuz’’dedi.CHP adayı Halil Posbıyık’ın projelerine de eleştiri getirmekle birlikte‘’Bizim söylemlerimizle Halil Beyin teknik anlamda bazı  hizmetleri çakışıyor. Aklın yolu bir. Halil Bey belediyeciliği biliyor.’’şeklinde konuştu.

SP adayı Gökhan Göktaş, sorularımıza içten yanıtlar verdi. Ülkenin içinde bulunduğu ve her geçen gün gerginleşen siyasetin AK Partiye büyük zarar verdiğini söyledi. Cemaatle birlikte pek çok kesimin AK Partiden desteğini çektiğini söyleyen Göktaş, AK Parti’nin projelerinin internetten ve Google’den indirme, hayali  biçimde nitelendirdi.Bu partinin  milliyetciliği ve dini alet ettiğini,iç çekişmeler ve gruplaşmalar  içinde olduğunu ifade etti. AK Parti’nin çok kötü bir seçim geçireceğini, yerel seçimlerde cemaat oylarının nasıl partilere yansıyacağının değerlendirmesini yaptı. SP adayı Göktaş’ın sorularımıza verdiği  yanıtları ve değerlendirmeleri okurlarımızla paylaşıyoruz.

Sizi tanıyabilir miyiz?

Çatalağzı’nda 1976’da doğdum.İlk ve Orta öğrenimi Filyos, Liseyi Zonguldak Fener Lisesinde tamamladıktan sonra Karaelmas Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünden Harita Mühendisi olarak mezun oldum.Aynı üniversite de Yüksek Lisans yaptım. Alaplı Belediyesi Fen işlerinde 5 yıl Harita Mühendisi olarak çalıştım.8 yıldır Ereğli’ de Göktaş Harita Mühendislik Bürosu adıyla  çalışmaktayım. Tek düşüncem 40 yıldır bürokratik siyasi engellemeye maruz kalmış bölgemize ve bölgemizde yaşayan insanlara faydalı olmak.1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi saflarına katıldım.2004 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Filyos Belediye Başkan adayı  oldum. 2009 mahalli  seçimlerinde Ereğli 1.sıra Belediye Meclis üyesi aday oldum.  2.5 yıldır SP Ereğli İlçe Başkanlığı görevimden ayrılarak  Belediye Başkan adayı oldu.

Ak Parti ile yol ayrımına giren cemaatin oy tercihi partinize yansır mı ?

Net konuşmayı seviyorum. Bu seçim de cemaat Ak Parti'ye kesinlikle oy vermeyecek.’’CHP ve DSP'ye  biz oy atmayız’’ diyorlar.Bu ifadelere göre  geriye MHP ve Saadet Partisi kalıyor. İl Genel Meclis'te toplu hareket edebilirler.Tercihleri belli değil. Açıklayacaklarını da pek sanmıyorum.Belediye Başkanlıklarında  tercihe bıraktılar.Cemaat oylarının  her yere gidebileceğini, parçalanacağını düşünüyorum.Bu parçalanmadan bir  miktar oy bize de gelir. Ama ne kadar gelir. Onu bilemem. Cemaatten eşimiz, dostumuz var. Cemaatte herkes bireysel davranacak. Bu şekilde karar aldılar. Ereğli’de cemaat MHP'yi destekliyormuş gibi argümanlar kullanılabiliyor. Ama cemaat hiç bir zaman kendi yapıları gereği siyasette blok yönlenmeyi pek benimsemiyor.

 

Size göre Ak Parti din bezirganlığı yapıyor mu? Dini sömürüyor mu ?

Ak Parti'de taban ayrı, tavan ayrı konuşuyor, Ak Parti medyası diye bir medya var ne yazık ki , medyası farklı konuşuyor,taban ve medya da dini kullanıyor. Bu hoş değil. Din siyasete alet ediliyor.Adaylarla ilgili psikolojik baskı yapılıyor.  Geçen seçimlerde bizi sevenlere, tabanımıza, "Gönlümüz Saadet Partisinde ama Ak Parti bir kaç oy ile kaybederse üzülmez misiniz? " diyerek psikolojik baskı yaptılar. En çokta çeşitli cemiyetler aracılığıyla yaptılar.  Ne yazık ki muhafazakar insanların dönüp kendilerine bakması lazım. Her seçim bizi kandırıyorlar. SP'nin oylarını geçen seçim çaldılar. Şimdi adayı parlatıyorlar. Adaya bakıyorsunuz. Normal bir insan, beş vakit namazlı, Aday CHP'den gelmiş. Hacı deniyor. Çok ilginç söylemler kullanılıyor. Yani bunlar hoş değil.Muhafazakar kesimden buna inanan olur mu?  Eğitim seviyesi düşüktür. Fazla romantik, ideolojik, fanatik bakıyordur. Bu seçim diğerleri gibi olmayacak.17 Aralık'ta ilk tepki oldu.Ama bu olaylar çok fazla dillendirilip, kavga çok büyütülünce tepki gelmeye başladı.Mesela diğer cemaat ve cemiyetler ilk başta Başbakanı çok destekliyorlardı.Fakat bir haftayı aşkın bir süredir diğer gruplara baktığımız zaman artık bu olay kavgayı aştı.İki tarafta zarar görüyor. Müslümanlar zarar görüyor. Bu kavganın büyümesi Ak Parti'ye fayda'dan çok zarar getiriyor. Kimse unutmasın ilk seçimde  solcular oy attılar,sanatçılar, alevi arkadaşlarımız, kürt kökenli kardeşlerimiz, bizim SP’den, MHP'den çok sahip çıkanlar oldu. Cemaat sahip çıktı .Ama olaylar o kadar çok büyüdü ki insanlar tepkilerini koyuyorlar.Gezi olayların da Sol'a karşı sert söylemler oldu. Ayyaş'a, berduş'a kadar gitti. Şimdi cemaat ile ilgili sert söylemler var. Haşhaşi kelimesi çok sert ve kullanılmaması gereken bir kelime. Bu söylemlerden sonra MHP, SP, sol kesim ve cemaat, alevi kardeşlerimiz oylarını geri aldı,şimdi  %50’yi bulma şansları yok.Ak Parti hayal görmesin. Geçtiğimiz hafta iki tane gencimizi kaybettik. Sonuçta bunlar yaşları küçük iki tane çocuk hata yapabilirler.Türkiye geneli kutuplaştırılıyor.Bunları yaparken milliyetçi ve dini söylemler alet ediliyor.Gerçekten çok kötü..Ölüm üzeriden kavga var.İnsaniyetimizi kaybettikten sonra bir manası yok.Biz bunu söyleyince bize Solcu  hatta Ulusal'cı diyenler oluyor. Hatırlarsınız Ergenekon operasyonu başlanıldığında Rahmetli Erbakan Hoca (Siyonizm kadro değiştiriyor dikkat edin) demişti. Bunu anlamadılar (Erbakan'da derin devletci oldu) (Erbakan'da mı Ulusalcı oldu) demişlerdi. Ama şimdi herkes (Erbakan Hoca haklıymış).diyor. Aday olduğumuzda (siz neden aday olarak çıktınız. Oyları bölmeyin) diyorlardı..Ben Ak Parti'nin oyunu bölecek insan değilim. Çünkü  Ak Parti bizim gözümüzde ANAP, DYP gibi merkez sağ bir parti. Biz 45 yıllık bir partiyiz .Görüşümüzle devam ediyoruz.

Ereğli'de öncelikli rakibiniz Ak Parti mi yoksa CHP'mi ?

Karşımızda kim olduğu önemli değil. Biz CHP ile çekişiyoruz. Sayın Halil Posbıyık'ın güçlü bir oy potansiyeli var. Sayısal olarak soruyorsanız biz Sayın Halil Posbıyık ile çekişiyoruz. Sayın Halil Posbıyık 20 yıllık Belediye Başkanı. 20 yıldır verdiği bir etki var.Tabi ki her seçimde bir kaç adım önden gidiyor. Tabi ki rakibimiz o olacak. Ak Parti burada iktidar partisi. Ama 12 senedir % 50 oy alan bir iktidar partisi Ereğli'de hiç bir zaman iddialı olamadı. Ve en zayıf olduğu seçim bu yerel seçim.Türkiye'nin genel siyasetinde çok büyük oy kaybettiler.Bu yerel seçimlere de yansıyacak. Örneğin Ereğli'de cemaat oylarını  kaybettiler. Geçen seçimlerde sol'dan da oy almışlardı ama bu dönem alamayacaklar. Bunun dışında adaya müthiş bir tepki oluştu. Milletvekili-teşkilat kavgası var. Ak Parti'nin içinde bir sürü gruplar var. Şimdi herkes son umut meclise baktı. Ama fiyasko.Sizin teşkilatınız adayı , meclisi benimsemezse baş olma şansınız yok. Ak Parti Ereğli'de çok kötü bir seçim geçirecek. İl genel Meclisinde yüksek oy alabilir, ama Belediye Başkanlığında ve Belediye meclisinde o kadar düşük oy alacak ki. Şurası bir gerçek ki Ereğli'yi kazanmak istiyorsanız ideolojik değil daha çok kitlesel düşünmeniz gerekir.Objektif gitmeniz gerekir.söylemlerinizde ılıman olmanız gerekir.

Rakiplerinizin projelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

‘’Ak Parti'nin projesi arkadaşlar kusura bakmasın ama kesinlikle berbat. Her mahalleye havuz.! Burası denizi olan bir şehir. Ama şelale, havuz gibi yatırımların  Ereğli, Alaplı bölgelerinde yapmak gerçekten çok komik. Havuz ve şelaleler suyu göremeyen insanlar için. İç Anadolu'da çok tercih edilir. Yüzmeyle ilgili sportif  amaçlı olimpik bir havuz yapılabilir.Onun dışında her mahalleye yapılan havuz israf.  Hayal bile değil. Uzay gözlem istasyonu zaten bir eksiğimiz bu vardı. İnovasyon Merkezi. Yer çekimsizlik. Çocuklarımız yer çekimini öğrenemeyince dünyadan geri kaldılar. Siyasetten geri kaldılar, Manen geri kaldılar. Çocuklarımız ahlak ve maneviyat olarak zayıflatılmışlar. Uyuşturucu kol gezerken siz  bir yer çekiminden bahsediyoruz. Ne yazık ki özellikle Ak Parti ve Rektörün ortak anlaşması var. Buraya 4 yıllık fakülte vermeyecekler. Öğrenci sayısını 10 bine tamamlayacaklar.  Yani iki yıllık MYO  ile nüfusun %10’una  tamamlayacaklar. İki yıl için gelen öğrencilerin Ereğli'ye faydası olmaz. Belki  kiralar yükselir, gıda da kalite düşer, Ereğli esnafı da bundan bir şey kazanmaz. Yararından çok zararı olur. Diyelim ki faydası olduğunu düşünelim. 10 bin değil de bunu 20 bine çıkardıklarını varsayalım. Peki Belediye Başkanlığı ile bunun ne alakası var. Öğrenci alımı rektörün isteği,YÖK'ün izni ve oluruyla Bakanlar Kurulunda alınan bir kararla oluyor.  Siz Belediye Başkanlığına mı Bakanlar kuruluna mı adaysınız.? Bir de At çiftliğimiz eksikti. İnternetten Google'den projeleri indirir  koyarsanız. Sonra süslersiniz. CHP Belediye Başkan adayı sayın Halil Posyık'ın projelerine bakacak olursak Belediye AKM'nin projesini hazırlattı.Ben de o proje de destek olan insanlardan biriyim. Yardımcı oldum. Proje hazırlandı, izni alındı. Sadece ihaleye verilecek.  Bu yapılacak şeyi yapacağım demenin bir manası yok. Bu zaten rayına girmiş. Ben bazı eksiklerde belediye'ye sürekli giderim. Engelli parkı eksik demiştim Şu anda bir tane yapılıyor. Kaldırımlarla alakalı bazı şeyleri söylemiştim. Söylediğim şeyler gayet ciddiye alındı ve yapıldı.Bizim söylemlerimizle Halil Beyin teknik anlamda bazı hizmetleri çakışıyor.  Aklın yolu bir. Halil Bey belediyeciliği biliyor. O İnşaat Mühendisi,ben de Harita mühendisiyim. Belediyeciliği bilen bir insanım.

Bizim SP olarak çok büyük bir bütçemiz yok ki  show yapalım. Genel olarak iki partiye'de şu eleştirim var. Kitapçıkları basıyorsunuz.  Yazık günah .Devletin parası, milletin parasını çöpe atmayın..Ak Parti sabun dağıtıyor.Bunlar gereksiz. İnsanlara bunları dağıtmanız hoş değil. Bilbordlar, ilanlar. Para harcama yarışına giriyorsunuz da siz bu kadar vatan sever misiniz? Belediye Başkanının alacağı maaş belli. Siz bu kadar parayı niye harcıyorsunuz?

Aday olan iki doktora da şunu söyledim.‘’Gerçekten çok vatan sever insansınız, memleketinizi seviyorsunuz, burada harcayacağınız bu kadar para yerine, doktorluk yapın. İyi doktorluk yapın. Mesleğinizde en iyisi olun.Fakiri bedava muayene edin, ameliyat edin , hastane masraflarını karşılayın. Sevaba girin. Bırakın belediyeciliği ben yapayım.Bırakın Belediyeciliği Halil Bey yapsın Neden Belediyecilik yapacağız diye uğraşıyorsunuz ki.?’’

Kimse size Belediye'nin çok güzel şık binası olsun diye oy atmaz. Mahalleye havuz yapacağım diye uğraşacağına, mahallelerdeki otopark sorununu çözün.Mahallelerde ki çöp konteynırlarını asfaltın altına alın, istinat duvarlarını, çocuk parklarını yapın.

Mesela Kepez bölgesine sosyal donatı yapılması lazım.Camekanlı mekanlar olması lazım. Kadınların ve erkeklerin kışın gidebileceği alanlar. İnsanları kaynaştıracak yerler yok.Halil Bey'in projeleri yapılabilir, mantıklı. Ak Parti'nin projelerine baktığınız da sanki bütün binalar yıkılmış yeniden yapılmış gibi.Diğerlerinin ben de dahil ciddi mana da projeyi çizme şansınız yoktur. Mevcut belediye başkanının elinde imkan var.Ak Parti'nin  projelerinin Belediye bütçesinden fazla. Sadece Monoray projesi trilyonları tutar.Belediyenin bütçesi yetmez.

Türkiye'nin çoğu yerinde Ak Partili belediyeleri görüyoruz, borç içindiler.’’

Ereğli'de siyasetin lokomotifi misiniz?

Evet,direk evet, herkes gözünü bizi dikti,yani çok fazla medya'da yer almamızın sebebi de bu,bizim çok maddi gücümüz yok  peki biz bu kadar medya'da nasıl yer alıyoruz? yani kritik noktada olmasak bu kadar medyada olmayız, geçen seçim biz bu kadar var değildik, buna rağmen % 4 oy aldık.MHP'yi geçtik, Başkanlıkta 100 oy ile, Belediye Meclisinde 700 oy ile geçtik şimdi bu seçim bakıyoruz bazı partiler çok erken koşuya başladılar ve çabuk yoruldular, bu bir maraton mu ? esnaf gezileri , pazar yeri gezileri çok erken başladılar, zaten bu da siyaseti bilmediklerinden kaynaklanıyor,

Siz esnafı gezerken iki dakikada oyunu alamazsınız, esnaf gezisi sadece görüntü yapmak var olduğunu göstermek içinde nezaket ziyaretidir, merhaba nasılsınız ? dersiniz geçerseniz.

Siz radyo programına çıkamıyorsanız, insanlarla diyalog yapamıyorsanız, ne yapacaksınız ? alırsanız yanınıza bir kaç kişiyi, ve bir kaç Gazeteci ya da muhabiri, bir esnafla fotoğraf çektirirsiniz, ondan sonra da esnafın yoğun ilgisi var deyip şak şak alkış o kadar, bu hiç bir zaman oya dönmez.

Halkın oturup derdini dinlediniz mi? çay içtiniz mi? biz sessiz ve derinden gidiyoruz bu seçimde , biz eşimle kapı kapı gezdik, gezmeye de devam edeceğiz, seçimin son akşamına kadar gitmeye de devam edeceğiz.

Ereğli büyük bir yer , Yüz bin nufüs yaklaşık , 60000-65000 bin arası oy bekliyoruz, bu kadar bir alanda iki üç ayda kendinizi tanıtıp ikna etmek , oylarını almak bu kadar kolay bir şey değil.

Biz etkeniz neden etkeniz ? Bizim Genel Başkanımızda söylüyor, sürekli bize teklif geliyor, Ak Partiye karşı ittifak yapalım diye, ama biz Saadet Partisi olarak ittifak peşinde değiliz.Ak Parti'yi yıkma peşinde değiliz, Ak Parti bizim düşmanımız değil, çoğu bizden giden kardeşlerimiz.

Ak Partiye tepki olunca Ak Partili kardeşlerimiz Saadet Partisi varsa biz varız diyerek tercihlerini Saadet Partisi'nden yana kullanacaklar, özellikle bu son olaylardan sonra haklıymışsınız diyorlar. Ereğli'de çok kararsız seçmen vardı ama bayağı azaldı kararsızlık oranı , kararsız seçmenlerden de biz bayağı bir oy bekliyoruz , siyasi görüşü olmayan, ortada olan, Liberal olan hatta çok fazla olmasa da hafif sol görüşlü olanlardan bile oy bekliyoruz.

İnsanlar bakıyorlar aday profiline Belediye Başkanımız yoruldu, 20 senedir yapıyor artık , diğerleri içinde bu belediyeciliği bilmez,Gökhan Göktaş genç, dinamik ama tecrübeli, Hukuki bilgisi var, şahsi ilişkileri çok iyi , Belediyecilik bilgisi var , doğruyu söylüyor, burada Halil Bey'i eleştirmek çok kolaydır, mevcut Başkanı eleştirmek çok kolaydır şu yanlış bir söylemdir şunu yıkalım diye kimse oy vermez , sosyal demokrat aday gösterdik Ereğli'de seçimi alacağız diyenler var, Sosyal Demokrat Ereğli'de yok ki ! Türkiye'de ki sosyal demokrat oranıyla, Ereğli'de ki sosyal demokrat oranı aynıdır, tek başına sosyal demokratlar hiç bir zaman iktidara gelemez , açıkca söylüyorum CHP Ereğli'de Halil Posbıyık dışında kimi aday gösterirse göstersin % 25'i geçemez.

 

Başbakan Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere tüm Ak Partililer sürekli CHP'yi eleştiriyor, ama gidiyorsunuz adayınızı CHP'den seçiyorsunuz, bu kadar CHP'den nefret ediyorsunuz meclis üyelerinizi CHP'den transfer ediyorsunuz, bu ne biçim bir mantık anlaşılır değil, insanlar değişiyor, siyasette insanlar değişiyor.artık insanlar bilinçlendi,ne kadar reklam'da yapsalar , çok para'da harcasalar Ereğli'de bir karşılık bulamadılar.Ereğli'de güzel bir milli görüş tabanı var muhafazakar oy çok yüksek , Milliyetçi oy biraz var , Ak Parti şu an Ereğli'de muhafazakar oylara sahip değil, bu oylar şu an bize göz kırpıyor, seçimin son gününe kadar ne olacağı bilinmez.

Türk Metal sendikası'nın Ak Parti ile pazarlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sendika öyle değişik çıkışlar yaptı ki ! söylem yanlışları çok fazla , bu söylemlerle Sendika Halil Bey'e çok iyi çalışıyor , sendika bazı konularda haklı olabilir ama çok eksikler yanlışlar var ,biz Saadet Partisi olarak Halil Bey'i yıkacak tek mantığız , doğru söylemdeyiz, kavga etmiyoruz, Halil Bey'in eksiklerini söylüyoruz.Halil Bey'in en büyük eksiği nedir ? projeleri geç yapmasıdır.

Belediye meclisinde 5 üye ile girebileceğinizi söylemişsiniz ?  bu hedefinzi açar mısınız?

Benim hedefim 7, biz meclis üyesini seçerken şuna dikkat ettik , hemşehrileri tarafından sevilecekler , kendi mahallesi tarafından sevilecek , işinde esnaflığında dürüstlüğü bilinecek , bizim meclis üyesi adaylarımız mesleğinde de bilinen temiz insanlar , bir kere esnaflığı temiz olmayan insanların siyaseti de temiz olmaz, diğer partilerin meclis üyesi adayları getirisinden çok götürüsü olacak.Ereğli'de biz seçimi alırsak 3 Partininde Belediye meclisine girecek kişi sayısı belli , hiç bir parti 12-13 kişiden fazlasını sokma şansı yok.

Biz belediye meclis üyelerini kazanabileceğimiz kadar yazdık, fazla yazmadık sayı olarak düşük gibi gözüküyoruz ama nitelik olarak çok iyi isimlerle yola çıktık.biz iddialıyız , meclis üyeleri benim şahsımdan daha çok oy alacaklar , Meclis üyelerimizin şahsi oyu çok fazla bunu biliyorum, 7 hedefledik ama 3 meclis üyesi garanti , Ak Parti'nin kazanma ihtimali olmadığını herkes biliyor, bizim tabanımız bu sefer kaymayacak , tepki oyları , bizim meclis üyesi adaylarımızın sevilme oyları , Saadet Partisi tekrardan yükselişe geçti,nasipten öte bir şey olmaz.

Son olarak "S Rota Haber " aracılığıyla seçmenlere, Ereğli halkına neler söylemek istersiniz?

Seçmenler oylarına sahip çıksınlar, çok fanatik bakmasınlar , sakin olsunlar , Türkiye'de büyük kavgaların olduğu zamanlarda insanlar yanlış yönlendiriliyorlar , bu yönlendirme esnasında fazla tartışma programı izlemesinler , malum medyayı fazla izlemesinler, dikkat etsinler, olaylara soğukkanlı baksınlar , bir de Belediye Başkanlık oyunu genel merkezlere değil, kişiye oy atsınlar.Belediye meclis üyeliği Türkiye geneli hesaplanırken baz alınmıyor, İl Genel Meclis üyeliği oyları etkili oluyor.

İnandıkları kişiye oy atsınlar, oylarına sahip çıksınlar, seçmenlere birde şunu ifade etmek istiyorum Hükümet gelirse para gelir, Hükümet gelmezse bir şey gelmez düşüncesine kapılmasınlar böyle bir şey yok, hükümetlerin artı bir avantajı yoktur.sadece belki adayların bir kaç proje avantajı olur, seçmenler projeleri bir incelesinler , ihtiyaçlarını gözlerinin önüne getirsinler, halkımız artık çok bilinçli daha mantıklı oy kullanıyorlar.

Saadet Partisi Ereğli'de çok güzel oy alacak, seçimin kalabalıkla işi yok, kalabalık hava civa , Türk siyasi tarihine bakıldığında ne kalabalıklar gördük biz, kalabalıklarla netice olmaz, biz Belediyeciliği yaptık yapmaya da devam ediyoruz.

Biz Ereğli'ye hizmet ediyoruz, bölgemize hizmet ediyoruz, hizmet etmeye de devam edeceğiz.

biz başta olursak ,biz iktidar olursak hizmetler hızlı gelir,çok fazla hizmet gelir, bizim dışımızda kim gelirse gelsin , bizden göreceği hizmet görmez, acıkça söylüyorum hizmet istiyorlarsa takım tutar gibi fanatiklik yapmasınlar, herkes biliyor Milli görüş Belediyeciliği Türkiye'de destan yazmış ,Belediyeciliği ancak biz yaparız.Ereğli halkından özellikle Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliğinde desteklerini bekliyoruz.

 

 

 

Yorum Ekle