AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğlide yapılacak olan üniversite kampüsünde gelinen son durumunu görüşmek üzere; Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Konukevinde toplantı yaptıklarını açıkladı.
Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Bilindiği üzere Kdz.Ereğli Devlet Hastanemizin yeni yerine taşınmasıyla eski hastanenin arsası Maliye Bakanlığınca Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Ereğli Kampüsü yapılmak üzere Üniversiteye tahsis edilmiş, zemin etüt ve proje çalışmalarına başlanmıştı. Ancak mevcut arsa üzerinde eski hastane binalarının bulunması nedeniyle Karabük Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan yıkım için izin alınması gerektiğinden dolayı, anılan kurul yetkilileri ile Kdz.Ereğlide toplantılar yapılmış ve izin yazısı olumlu olarak Üniversitesi gelmiştir. Bu güne kadar yıkım ihalesinin gecikmesinin sebebi de anılan Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun kararının gecikmesidir. Kuruldan olumlu yazı gelmesi üzerine Üniversite yıkım ihalesine çıkmış ve 24 Ekimde yıkım ihalesini yapacaktır.
Kampüsün inşaat yapımına esas teşkil edecek alan projelerinin hazırlanması için Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası çalışmalarına devam edecektir.
Diğer taraftan kampüs inşaatı tamamlanıncaya kadar Kdz.Ereğli Turizm Fakültesinin eğitime başlayabilmesi için Üniversite öncelikle kamuya ait bina tahsisi veya özel sektörde kiralama yoluyla araştırmalarına devam edecektir.
Alaplı kampüsünde inceleme yapmak üzere Rektör Özer ile 17 Ekim Pazartesi günü saat 15:00 de Alaplıda tekrar bir aya gelerek toplantı yapma kararı aldık.
Ereğlide Kampüsün yapılması için yoğun çaba sarf eden Rektör Özere İl Başkanı Tosuna, ilçe Başkanı Çakıra, Belediye Başkanı Uysala, Oda Başkanı Tetikere ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.