SON DAKİKA

Bakkaloğlu: "Herkes sporcu, yelkenci olamaz"

Bakkaloğlu: "Herkes sporcu, yelkenci olamaz" 11 Temmuz, 2017 16:58 Güncelleme: 11 Temmuz, 2017 16:58 Bakkaloğlu: "Herkes sporcu, yelkenci olamaz"

3 Temmuz 2017 tarihinde Ereğli’de günlük yayın yapan Yenihaber gazetesinin kamuoyu ile "Gençleri spora böyle mi teşvik edeceksiniz" başlığıyla yayımladığı haberi "S Rota Haber Gazetesi olarak, Yenihaber Gazetesinin bilgisi dahilinde, izin alarak 8 Temmuz 2017 Cumartesi günü haber portalımızda "Sporcu ve üye olamayan giremez " başlığıyla okuyucularımız ile paylaşmıştık.

Yapılan habere istinaden, 10.07.2017 Pazartesi günü, Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Tümay Bakkaloğlu tarafından, yazılı bir açıklama yapıldı.Bakkaloğlu, gerçek dışı bir haber, kapatalım kapıyı o zaman o alanı eğlence merkezi olarak kullanalım” dedi.

Bakkaloğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Ereğli Yelken ihtisas kulübünde, 20 yıldır yönetici olarak çalışmaktayım ve 1 aydır kulüp Başkanlığı yapmaktayım. Ereğli Yelken ihtisas kulübünde Optimist (7-12 yaş), Rüzgar sörfü (12 Yaş üzeri) , laser (15 yaş üzeri) eğitimleri vermekteyiz. Federasyon ve İl Müdürlüğü’nden yardım almaktayız. Dört yelken hocası ile eğitim vermekteyiz.

Aileler, çocuklarının spor yapmaları, denizle haşır neşir olup, bilgisayar başında kalmasın, kötü alışkanlıklar edinmesin düşüncesiyle çocuklarını bizlere emanet etmekte. Denizcilik rüzgarla savaşmak, rüzgar yönlerine göre teknesini hareket ettirerek finishe’ye gitmek en kısa surede hedefe ulaşma başarısıdır. Bugün nasıl seyirciler basketbolu, futbolu sahaya girmeden dışarıdan izliyorsa burayı da sadece sporcular kullanıyor. Aileleri dahi almıyoruz. Onlarda yelken eğitimlerini çaylarını yudumlarken Polisevinden izlemektedirler. 

BAKKALOĞLU: “KAPI AĞZINA KADAR AÇIK” 

İkinci faktör ise, bilmediğimiz, tanımadığımız insanlar çocukları ve sporcu kızlarımızı denizden çıkarken izliyor. Güvenliğimiz yok, disiplini sağlamaya çalışıyoruz. 25 senedir bu kulüpteyim. Kapı ağzına kadar açık.  Gençler kötü alışkanlıklar edinmesin diye, sporcunun yanında sigara dahi içmiyoruz.” 

 Teknenin temizliği, yelkenlerin durumu, balonların sağlamlığı,  makaralar, ipleri her şey sporcunun başarısını etkiler, Kulübün burada ki amacı,  sporcuya nezih bir ortam, yarış parkuru, strat dersi ve sporcunun malzemesinin saklanmasını sağlamaktır. Herkes sporcu, yelkenci olamaz. Nasıl herkes futbol oynayamazsa bunu da yapamaz. 

Şimdi soruyorum! işi gücü olmayanın  kulüp ve eğitim alanında ne işi var?  Zaten alan kısıtlı, bayanların denizden çıkarken izlenmesine ne gerek var. Plajda ve havuz kenarında bile kimse elbiseyle oturamıyor. Yani! Sporcunun denize çıkacağı,botunu herkes ellesin, tıpasını alsın, üzerine bassın, ben bir anlam veremedim veremiyorum da...

Gerçek dışı bir haber. Kapatalım o zaman oranın kapısını eğlence merkezi yapalım” dedi.  

 

Yorumlar
E
Erkan peker6 yıl önce

Sezai bey “YaIanIarımız ortaya çıkmadıkça, hepimiz dürüstüz.” diyorsun yani herkes kimin ne olduğunu biliyor boşuna yormayın kendinizi spor amaçla mücadele verenler ve vermeyenler belli oluyor.saygılar.

E
Ertuğrul6 yıl önce

Sn. Sezai Çimenoğlu o kapıyı siz istediğiniz gibi açıp kapatabiliyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu nasıl bir cürettir devlete ait bir tesiste 'kapılar ardına kadar açıktır' demek nasıl bir lükstür. Pardon ama siz kimsiniz? Zahmet etmeyin devletin tesis tahsisinde bulunduğu bir kulüp ten başka bir şey değilsiniz. Oraya kimin girip kimin girmeyeceğine siz karar veremezsiniz. Sorunu olan sizinle değil devletiyle muhattaptır.

S
Sezai çimenoğlu6 yıl önce

Aşağıdaki yorumları yapan sayın arkadaşlar eleştiri ve tenkit doğru ve dozunda oldukça bizleri daima düzgün ve azimli olmaya teşvik eder.Allaha Şükürler olsun bu güne kadar, kimsenin ve devletin 1 kuruşu bogazımızdan geçmedi.Zengin sefacı yiyici dediğiniz kişiler 20 kişilik kurs grubunda 8 tane şehit,gazi,polis,balıkcı kardeşlerimizin çocuklarına bilabedel kurs veriyor.Bu kulübün kapısı spor amaçlı olan herkese sonuna kadar açıktır Tüm Ereğli hakkımızı misafirimiz olarak bekleriz .Saygılarımla

T
Tayfun6 yıl önce

Orada dönen dolaplardan kaymakamlığın valiliğin ve siyasilerin haberi olmasına rağmen hiç birşey yapılmaması gerçekten üzücü bir durum Nasrettin hocanın dediği gibi parası olan düdüğü çalarmı diyelim minareyi çalan kılıfını hazırlarmı.

B
Blackmen6 yıl önce

Şimdi soruyorum size diye bir açıklama yapmış yelken kulübü Başkanı evet işi gücü olmayanın ne işi var biz halk olarak bunu sizlere soruyoruz sizler orda tavla oynayacaksınız mangal yapacaksınız tekneleri marina gibi kullanacaksınız belli kesimden çocuk toplayacaksınız bunlardan ücret alacaksınız devlet her imkanı size sağlayacak siz orta keyif yapacaksınız alan kısıtlı biz herkesi almıyoruz diyeceksiniz varmı böyle bir dünya yetkililerden açıklama istiyoruz burası devletinse neden el atmıyrlar

H
Hasan6 yıl önce

İl müdürlüğü ile ortak hareket etmedikleri ne malum. Hiç birşey gizli kalmaz ve eminimki herkes hak ettiği cezayı bulacaktır.

A
Atakan6 yıl önce

Sporcu yetiştirirken ücreti mukabilinde değil de İl Spor Müdürlüğünden aldığınız desteği kullanarak her öğrenciye ücretsiz şekilde yaparsanız nice yelkenci çıkar ilçemizden. Birde yelken ihtisas kulübünün Ereğli'nin zengin tayfasının marinası gibi kullanmasının yelkenci yetiştirmeye faydasını açıklasaydınız pek güzel olurdu.

M
Murat6 yıl önce

En çok "sporcunun yanında sigara dahi içmiyoruz" kısmına güldüm. Sigarayı geçtim kadehlerdekini aslan sütü diyemi yutturacaksınız. Bu iş Tümay Bakkaloğlu`nda patlar...

Ö
ÖMER6 yıl önce

buna izin verenler gün gelecek devlet karşısında hesab vereceklerdir.

Ö
ÖMER6 yıl önce

yazmış olduğunuz açıklama çok gereksiz bence imkanlar doğrultusunda herkes yelkenci olabilir tabi sizler bu duruma izin verirseniz yelkenci olmak için özel çocuklarmı üretiliyor neye göre seçiyorsunuz yelkenci olmak için bunun için yeterli bilgiye sahipmisiniz bence sizler sadece 3- 5 çocuk alıp orayı yat limanına çevirmiş insanlarsınız.Yazınızda devletten malzeme yardımı aldığınızı yazmışsınız spor il müdürlüğünün sizlere aldığı malzemelerle nasıl ücretli kurs açabiliyorsunuz

Yorum Ekle