SON DAKİKA

AK Parti manifestosunu açıkladı! İşte maddeleri...

“Memleket işi, gönül işi” sloganı ile yola çıkan AK Parti’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 11 maddelik seçim manifestosunu Ankara Arena’da açıkladı. 01 Şubat, 2019 10:28 Güncelleme: 01 Şubat, 2019 10:28 AK Parti manifestosunu açıkladı! İşte maddeleri...

AK Parti seçim manifestosu Ankara'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında canlı yayında açıklandı.

AK Parti seçim manifestosu maddeleri merak ediliyor.

“Memleket işi, gönül işi” sloganı ile yola çıkan AK Parti’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 11 maddelik seçim manifestosunu Ankara Arena’da açıkladı. Başkan Erdoğan açıklamasında, “Erdoğan, Türkiye'yi yeni bir şehircilik vizyonuyla buluşturacaklarını söyledi. Erdoğan, "Şehirleri insan fıtratına uygun daha çok hizmetle buluşturacağız" dedi. Açıklamasına şehir planları maddesi ile başladı. 11 maddelik AK Parti seçim manifestosuna haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

İŞTE 11 MADDE…

1) ŞEHİR PLANLARI: Şehir planları, bir numara. Bu konuda uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemlerle hareket edeceğiz. Parsel bazlı planlara kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Zorunlu hallerde yapılması gereken plan değişikliklerini halkın gözetiminde yürüteceğiz.

2) ALTYAPI VE ULAŞIM: Sorunlar tüm şehirlerde tamamen çözülecek.

Bu konu çözülmeden şehirlerimizi gerçek anlamda bir şehir haline getirmeyeceğimize inanıyorum. Önümüzdeki dönem içme suyu, kanalizasyon gibi sorunları çözülmemiş hiçbir şehrimizi bırakmayacağız. Toplu taşıma projelerini hızlandırıp yaygınlaştırarak, şehirlerde yaşayan insanlarımızı trafikte boğulmaktan kurtaracağız. Sokaklarımızdaki araç istilasına son verip, kaldırımlarımızı sadece yayaların hizmetine sunacağız.

3) KENTSEL DÖNÜŞÜM: Çalışmalar bölgenin özelliklerine, vatandaşların ihtiyaçlarına göre yürütülecek.

Bu projelerimizi, şehirlerimizi çarpık yapılaşmadan kurtarmak için geliştireceğiz. Bina bazlı kentsel dönüşümden ziyade alan bazlı kentsel dönüşümü tercih edeceğiz. Tek tip dönüşüm yerine, kültürel dönüşümle birlikte tasarlayarak yepyeni bir şehircilik hareketi başlatacağız. Millet kıraathanelerini mahallelerimize indireceğiz.

4) BENZERSİZ ŞEHİRLER: Şehirler kendi hikayelerine göre geliştirilecek.

Şehirlerimizin asli karakterlerini güçlendirecek projeler tasarlayacağız ve şehirlerimizi aslına uygun yaşatacağız. Silüetleri bozan projelere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tarihi mekanları, günlük hayatın vazgeçilmezi haline getireceğiz.

5) AKILLI ŞEHİRLER: Teknolojinin tüm imkanları insanın ve şehirlerin emrine sunulacak.

Tüm akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz. Teknolojinin imkanlarını, özellikle yerli uygulamaları teşvik ederek halkımızın hizmetine sunacağız.

6) ÇEVREYE SAYGILI ŞEHİRLER: Belediye hizmetlerinde tabiattaki canlı ve cansız tüm varlıklara uyum gözetilecek.

Bununla, Rabbimizin bize emanet ettiği canlılarla bir hayat sürdürmeyi sağlayacağız. Halkımızın ailesiyle dinlenebileceği, vakit geçirebileceği millet bahçelerini tüm şehirlerimizde yaygınlaştıracağız. CHP aday çıkarmaya başladı, sen nasıl büyükşehir belediye başkan adayısın ya. CHP geçmişten ders almamış. Şimdi onun varisleri çöp dağlarıyla hareket ediyor. Aynı tuzağa bir daha düşmemeniz lazım.

7) SOSYAL BELEDİYECİLİK: Çalışmalara önem verilecek, doğrudan insana dokunan hizmetler ve projeler yaygınlaştırılacak.

Her şehrin kendi coğrafyasına, iklimine, tabiatına, tarih ve insan dokusuna, bu¨yu¨me alanlarına uygun gelişme modelleri hazırlayacağız. Sessiz yığınların sesi olacağız ve belediyecilik anlayışımızı buraya oturtacağız. Aile kurumunu güçlendirecek çalışmalarımızı öncelik haline getireceğiz. Aile danışma ve yaşam merkezleri, kadın ve gençlik merkezleri, spor merkezleri, kültür merkezleri, engelli ve yaşlı merkezleri gibi hizmetleri en küçük yerleşim yerlerine götüreceğiz.

8) YATAY ŞEHİRLEŞME: Tabiatla bütünleşen, aile, mahalle ve komşuluk kültürünü ihya eden yerleşim alanları kurulacak.

Yeni dönemdeki şehircilik vizyonumuzun merkezinde bu yer alacak. Şehirlerimizi toprağa yakın duran, komşuluk anlayışını geliştiren yatay mimari ile inşa edeceğiz. Her şehrimizde pilot uygulamayla başlayıp, zaman içinde genişleterek ülkemizin her yerine götüreceğiz. Bu modele öncelik vereceğiz.

9) HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM: Şehirle ilgili tüm önemli kararlar orada yaşayanlarla birlikte alınacak.

Belediyeyle ilgili kararlara şehir sakinlerinin, sivil toplum kuruluşlarını ve muhtarların katılımını sağlayacağız. Şehirli hakları bildirgesi hazırlayacağız. Yaşayan herkesin katılımıyla toplanacak şehir konseyleriyle kararları ortak bir akılla alacağız. Canlı yayın dahil herkese açık şekilde yapılması için tüm imkanların kullanılmasını sağlayacağız.

10) TASARRUF VE ŞEFFAFLIK: Belediyelerin kaynakları hem doğru hem de açık şekilde kullanılacak.

Hangi kaynaktan gelirse gelsin belediye bütçesine giren her kuruşta herkesin hakkı olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız. Yatırımlarımızı ve hizmetleri yaparken kullanılan kaynağı titiz bir şekilde değerlendirecek ve sonra adımlarımızı atacağız. Her faaliyetimizi milletimizin gözü önünde, her türlü bilginin, belgenin açık olduğu bir şekilde yürüteceğiz.

11) DEĞER ÜRETEN ŞEHİRLER: Kültür ve ekonomi başta olmak üzere her alanda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar geliştirilecek.

Değer üreten şehirlerle AK Parti belediyeciliğini bir üst aşamaya taşıyoruz. İnsanlarımızın ihtiyaçları çeyrek asırda çok değişti. Eskiden ihtiyaçlar temel hizmetlerle sınırlıydı. Şimdi her insanın ihtiyacının, yaşam standardının yükseltilmesi olduğunu söyleyebiliriz. Şehirlerimizin gayrimenkul rantıyla değil, iyilik, merhamet, kültür, sanat ürünü eserlerle değerlenmesini sağlayacağız. AK Parti olarak bu konuda uzun süredir hazırlık yapıyoruz.

Yorum Ekle