SON DAKİKA

20 YILLIK BAŞARININ SIRRI İSTİKRARLI DURUŞ

Rengarenk ayakkabılar dediğimiz zaman aklınıza kim geliyor? Gönüllerimiz de yer eden, mutlaka bu ayakkabılardan dolabımızda olmalı dediğimiz "Mısırlı” 10 Ekim, 2014 13:07 Güncelleme: 10 Ekim, 2014 13:07 20 YILLIK BAŞARININ SIRRI İSTİKRARLI DURUŞ

Mısırlı, Bay-Bayan modern, klasik, rahat ve şık her zevke hitap eden ayakkabı modelleri ile 20 yıldan bu yana kaliteden ödün vermeden , en yeni trendleri , en seçkin modelleri sizlere sunuyor.

Ayakkabı ve çanta üzerine hizmet veren ve sürekli büyüyen Mısırlı Ayakkabıcılık kendi sınıfında Batı Karadeniz bölgesinin en iyisi ve kaliteli ürünleriyle de ayakkabıcılıkta lider firma olma özelliğini de korumaya devam ediyor.

Dünya modasını yakından takip eden Mısırlı Ayakkabıcılık sahibi Tevfik Mısırlı, Moda söz konusu olduğunda kadınlar için de erkekler içinde en önemli detay, elbette "ayakkabılar” olduğunu ifade ediyor. Bizde 20 yıldır sektöründe başarılı her yaştan kişinin ihtiyaçlarına cevap veren Mısırlı Ayakkabıcılık  sahibi Tevfik Mısırlı ile ayakkabıcılık sektörü üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

Tevfik Mısırlı,1973 Karabük doğumluyum, ilk-Orta ve Lise eğitimimi Kdz.Ereğli’de yaptım, daha sonra vatani görevimi bitirdikten sonra ayakkabı sektörüne başladım, yaklaşık 20 yıldır ayakkabı sektöründe değerli Kdz.Ereğli ve bölge halkına hizmet vermeye devam ediyoruz.

Mısırlı Ayakkabının kuruluşunu anlatır mısınız ?

1995 yılında aile dostumuzun tavsiye ile Pazar yeri No:43-61 No’lu dükkanda başlamış bulunmaktayım.

Ayakkabılarınızda fiyat aralığı nedir?

Sezona göre değişiyor, yaz sezonunda 80 TL ile 200 TL arasında, kış sezonunda da 150 T.L ile 300 TL arasında değişmekte

Mağazanızda kaç model ayakkabı çeşiti bulunmakta?

Kadın ve erkek ayakkabı olmak üzere günlük-klasik –yazlık-abiye ve Cavas olmak üzere yaklaşık 700’e yakın model vardır.

Ayakkabı tercihlerinde kadınlara ve erkeklere özel tavsiyelerinizi bizimle paylaşır mısınız? Ayakkabı alırken nelere özellikle dikkat edilmeli ?

Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki! herkes aldığı ürünün özeliklerini “suni veya deri” olarak ayırt etmesi gerekiyor, özellikle kullanım kılavuzlarının iyi okunması lazım, mümkün olduğu kadar ekonomik şartların elverdiği ölçüde sağlıklı-deri ve ayak yapısına uygun ürün tercih edilmesi gerekmekte, Arkadaşımın sevdiği değil, ayak yapısına uygun model tercih edilmeli.

Sizin için şıklık nedir?

Kişiye göre değişken bir kavram, bana göre fiziki ölçülerde kendinizi rahat hissedebileceğiniz ve kendinize yakışındır.

Yeni sezon ayakkabı modası hakkında bize bilgi verir misiniz ?

2014-2015 Sonbahar –Kış sezonunda günlük ürünlerde rahat ve ayakları soğuktan koruyan, ayağa giyimi kolay ayakkabı ve bot grupları yer almaktadır. Sonbahar renkleri Nubuk ve Deri’de bordo ve Lacivert renkler öne çıkıyor. Ayakkabı da ise kadınların vazgeçilmezi yine sivri modeller favori

Ayakkabıda kalite nasıl anlaşılır ?

Satış sonrası hizmet çok önemli, bu nedenle alışveriş yapılan yerin güvenilir olması gerekiyor, tüketicinin de ayak sağlığı açısından deri ayakkabıyı tercih etmesi gerekmekte. Son dönemlerde (e-ticaret) internet üzerinden yapılan alışverişlerde gördükleri, beğendikleri ve sipariş verdikleri ayakkabıların üzerinde photoshop var, tüketicileri bu yanıltmakta ve sipariş ettikleri ayakkabı ile gelen ürün birbirinden farklı çıkıyor. Ayakkabı tüketicilerinin imkanları ölçüsünde güvenli ve bildiği yerden ayrıca yerli esnaftan alışveriş yapmalarını tavsiye ediyorum.

Ayakkabıları nasıl sınıflandırıyorsunuz?

Kadın ve Erkek olarak iki sınıf ama kendi içinde Kadın ayakkabılarında ; Casvel-Abiye-Klasik-Bot-Çizme-Sandalet

Erkek Ayakkabılarında Casvel-Klasik-Bot-Sandalet

El yapımı ayakkabı siparişi vermek isteyen var mı ? varsa şayet bu konuda yardımcı oluyor musunuz?

Zaman zaman oluyor, zaten mağazamızda ki ürünlerin % 60’ı el yapımı o nedenle kişiye özel ürün siparişi almıyoruz.

Ayakkabı satışında en iyi dönem ne zamandı?

Kdz.Ereğli’de benim tahminim 2000 ile 2007 yılları arasını kapsayan süreç en iyi dönem diyebilirim, ancak sektörel değişiklik olabilir.

İleriye yönelik hedefleriniz nelerdir?

Kalite ve güvenirliliği daha ileri seviyeye taşımak ve bununla beraber daha iyi hizmet ve çeşitliliği sunabilmek, Kdz.Ereğli ve bölge halkına göstermiş oldukları ilgi ve sevgiye layık olacağız, bunun içinde çalışıyoruz.Teşekkür ederim.

Adres :Erdemir Cad. No: 269

Tel: 0 (372) 322 84 60

Yorum Ekle