SON DAKİKA

10 MART'TA PROJELERİNİ AÇIKLAYACAK

Yerel seçimlerde 5.kez Belediye Başkanlık yarışına giren Halil Posbıyık ile Yoğun çalışma programı arasında Mini Söyleşi gerçekleştirdik. 27 Şubat, 2014 19:44 Güncelleme: 27 Şubat, 2014 19:44 10 MART'TA PROJELERİNİ AÇIKLAYACAK

Röportaj: Seyhan DİKAY

Yerel seçimlere  bir ay kala Ereğli’de siyasi partilerin propaganda çalışmaları  aktif şekilde devam ederken  CHP’den yeniden aday olan ve 5.kez Belediye Başkanlığına aday olan Halil Posbıyık’ı Başkanlık görevleri ile yoğunlaşan  propaganda çalışma sabahının  güne merhabasında bir araya geldik. Belediye Başkanlığı seçiminde rakiplerinin,’’Korkulu rüyası’’olan Posbıyık ile  gerçekleştirdiğimiz mini söyleşimizi okurlarımızla paylaşıyoruz.

Ereğli’de 4 dönemdir en güçlü rakiplerini büyük bir oy farkı ve yüzdesiyle geride bırakarak 4 dönemdir başkanlık yapan Halil Posbıyık, bu dönem ’’Lider Kent Lider Başkan’’ sloganıyla halktan bir kez daha güven ve görev istiyor. Zonguldak’ın en büyük nüfuslu kentinin yönetimine yeniden liderlik ve önderlik yapacağı inancıyla tüm rakiplerini yakından izleyerek seçim stratejileri yapan Posbıyık sorularımıza yanıt verirken, ‘’Sevgi Barış ve Dostluk anlayışıyla yeni gündem ve polemiklerden uzak yanıtlar vermeye özen gösterdi.  Ereğli’nin 2019’a kadar ki döneme damgasını vuracak projelerini 10 Mart günü geniş katılımlı bir toplantıyla açıklayacağını söyleyen Posbıyık’ın sorularımıza verdiği yanıtları  şöyle:

Merkez Seçim Büronuzun açılışını  bir bayram havasında yaparak sahaya indiniz.

Seçim çalışmalarınız ne doğrultuda ilerliyor? Nasıl bir seçim dönemi bekliyorsunuz?

Ben bu yerel seçimlerde  kesinlikle sevgi ve saygı kuralları çerçevesinde bir seçim olacağına inanıyorum.Kdz.Ereğli'ye yaraşır  bir  yerel seçim  olması için de elimden gelen gayreti gösteriyorum.  Adayların birbirlerini yaralayacağı, iz bırakacak ve  kötü sözlerin olmadığı sadece hizmet yapmak amacıyla projelerden bahsedilen bir seçim olmasını hedefliyorum. Bu hedefimi gerçekleştirmek için yıllardan beri bu işi yapan bir insan olarak diğer arkadaşlarıma da öncü olmaya çalıştım.  Çok değerli arkadaşlarımız var.  Şimdiden hepsine  başarılar diliyorum.

 

Ereğli’ye hizmetlerinizin size nasıl döneceğini düşünüyorsunuz?

Yeniden Belediye Başkanı seçildiğinizde hedefiniz nedir?

Mutlaka iyi döneceği kanaatindeyim. Sadece yaptıklarım değil bir de yapacaklarıma da hazırlanıyorum. Onları  açıklayacağım. Projelerle konuşacağım. 10 Mart  Pazartesi günü bütün projelerimi açıklayacağım. O projeler hedefi gösterecek.

"Lider Kent Lider Başkan" sloganını  seçmenizin  sebebi  nedir?

İnsanların Belediye Başkanı, Milletvekili olabilmesi için liderlik ve yöneticilik vasfı olması lazım. Liderlik ve önderlik yapmaya kalktığımız zaman, sadece bilgi birikiminiz yeterli olmaz. Kdz.Ereğli gibi gerçekten hareketli, kozmopolit bir kentte Belediye Başkanlığı yapmak tabi ki kolay bir iş değil. Onun dışında bir adayın mutlaka en önemli özelliklerden birinin  yönetici kabiliyetine haiz olması lazım. Bu anlamda, bu bağlamdaki özelliklerin bende toplandığına inandığım için’’Lider Kent, Lider Başkan’’ sloganını seçtim.

Seçimlerde sizi zorlayacak rakip kimdir?

Rakip rakiptir. Kesinlikle rakipleri küçümsemem. Her zaman seçimleri ve rakiplerimi ciddiye alırım. Rakiplerim  değerli insanlardır. Hepsi varlıklı, bilgili arkadaşlarımızdır. Şartlar ne olursa olsun, hangi noktada olursa olsun rakibimi çok ciddiye alırım ve çalışma prensiplerimden asla vazgeçmem.  Hatta çalışma arkadaşlarım ve benimle  çalışanlara  ağır şartlarım vardır.  Çalışmalarımda hiç  bir kimseye nefes dahi aldırmam. Aldırmıyorum da. Zaten benim için bütün rakipler değerlidir. Saygı değerdirler. Hepsi önemlidirler. Hepsini de önemsiyorum. Ona göre de  çalışmalarıma devam ediyorum.

Geçen gün  STÖ ziyaretlerinizde  AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan hakkında, (Ercan bey  iyi bir hoca olur.  Fakat iyi bir siyasetçi olmaz) demiştiniz.

Ama Ercan bey, Ereğli siyasetine yön vermiyor mu ?

O sizin kendi düşünceniz. Ben öyle düşünmüyorum. Sayın Milletvekilimize  Allah kolaylık versin. Allah sağlık versin. Allah yolunu açık etsin. Allah bahtını açık etsin.  Başka bir şey söylemiyorum.

S. Rota Haber aracılığıyla okurlarımıza ve Ereğlililere mesajınız var mı ?

Bu söyleşi için size  teşekkür ediyorum. Gazeteniz aracılığıyla herkese sevgi, barış, dostluk duygularımla sevgi ve saygılar sunarım.

Yorum Ekle