SON DAKİKA

İşsizliğe son veriyoruz

02 Temmuz, 2017 17:52 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

2011 yılında hayatını kaybeden bir Amerikan vatandaşı, Apple markasının kurucusu Steve Jobs’a soruyor‘ Nedir başarının sırrı?’ diye…

Şu cevabı verir: “Biz hayal kurduk, olanları yok saydık, ne yapabiliriz dedik ve o zaman bu iletişim teknolojileri mesafe kat etti…” 

Hayata dair her şey hayal kurmakla başlar…
Ulaşılabilmesi güç olanı ulaşılabilir kılma yöntemidir hayal kurmak.

Her insan hayal eder, çeşit çeşittir insanların hayalleri… Kimi zengin olmayı, kimi ünlü birisi olmayı, kimi sevdiğine kavuşmayı, kimi dünyayı yeniden değiştirmek için yapmak istediklerini, kimileri de sorumlu olduğu kentte proje ve hizmet üretmeyi hayal eder. 

Bu küçük ama anlamlı hikayeden yola çıkarak yaşadığımız ilçe olan Ereğli’de yapılan uygulamalara saygı duymakla birlikte, bu İlçe için daha fazlasının hayal edilmemesinden şikayetçiyim. Bunun için, vizyoner insanlar olmasına rağmen, neden Ereğli yıllardır istenilen düzeye gelemedi hiç anlamıyorum...

Artık, Ereğli’de farklı cazibe merkezlerinin oluşturulması şart. Bu şehrin çılgın projelere ihtiyacı var. Gerçekten devrim niteliğinde vizyon projelere. Bu kent Türkiye  sanayisinin de bel kemiği. Lafa gelince sanayi kenti, işçi kenti. Ama her yerinden sanayi akan kentin, bir sanayi müzesi bile yok. Her ne hikmetse, kültür, sanat işlerini de bir türlü beceremiyoruz! 

Yerel seçimler öncesi Ak Parti’nin Ereğli’ye vaat ettiği proje kataloğu kütüphanemi düzeltirken elime geçti. O kataloğun her sayfasını tek tek yeniden inceledim. 36. Sayfada  İşsizliğe son projeleri adı altında ki yazı dikkatimi çekti. Yazı şu şekilde“Belediyemiz bünyesinde kurulacak birim ile birlikte; Ereğli’de konusunun uzmanı kişiler tespit edilecek ve proje üretilmesi konusunda destekleri istenecek, iş arayanlar yaş gruplarına göre tespit edilecek, eleman arayan işletmeler sektör durumlarına göre tespit edilecek, Üniversiteye hazırlanan ve/ veya gidecek olan öğrencilerimiz tespit edilecek ve onları bu zor koşulda destekleyeceğiz, Yatırım yapıyoruz işsizliğe son veriyoruz, Türkiye’de uygulamaları olan ancak ilçemizde bulunmayan Belediye şirketleri oluşumunu Kdz. Ereğli’ye İŞSİZLİĞE SON VERMEK için getiriyoruz. Katalogda yer alan fakat bugüne kadar Ereğli’de ki Ak Partili Belediye’den bu proje ile ilgili her hangi bir adım atılmadı. 

Eğer erken seçim olmazsa 1.5 sene sonra yerel seçimler olacak. Kent Meydanı ve yayalaştırma projesi için verilen efor ve zaman kaybı. Keşke küçük gibi gözüken ama işsizliğe merhem olabileceğini düşündüğünüz  bu projeyi hayata geçirseydiniz de en azından ilçemizin önlenemeyen göçüne bir nebzede olsa fayda sağlasaydınız. Hala geç kalmış değilsiniz. Ereğli’de yaşayan, nefes alan bireyler için en önemli atacağınız imza bu olsa gerek. İleri de insanlarda geçmişe dönüp sizleri hatırladığında, hoş bir seda ile yad ederler. 

Bu arada, müminlerin 11 ay yolunu gözledikleri, rahmet, mağfiret ayı sona erdi. .Ramazan ayı sayesinde fakirlerin halini az çok anladık. Umarım zenginleri de anlayabileceğimiz bir organizasyonu 2018 yılında yaşayacağımız Mübarek Ramazan ayında görme şansımız olur. 

Esenkalın.