SON DAKİKA

Erdemir yine masum, Erdemir yine mağdur

01 Mayıs, 2021 21:08 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

                     EREĞLİ'DE HAVA KİRLİLİĞİ TAVAN YAPTI 

S Rota Haber - Tam 6 Gün önce “Zehir saçan bacalar şehir'de yaşayanlardan daha önemli” Başlığı ile derleme, araştırma adı altında özel bir haber yayınlamıştım. Yazdıklarımı ispatlarcasına bir gün yaşadık bugün Kdz. Ereğli’de. 

Kdz. Ereğli’de hava kirliliği yine Erdemir sayesinde en kötü seviyeye ulaştı. Halk nefes almakta zorlandı..

Saat 15:00 suların da Ereğli’de yaşayan vatandaşlardan bazıları çektikleri hava kirliliği görüntüsünü sosyal medya hesaplarında paylaşarak haklı olarak isyan etti. 

Hava kirliliğinin yükselmesiyle birlikte herkes ciddi sağlık endişesi ile karşı karşıya kaldıkları için sosyal medya hesaplarında paylaşılan tepki yorumlarından bazıları şu şekilde; 

“Tam kapatmada tam zehirlenme Maske de Mesafe de fayda etmez.

   Ereğli de gezmek için gaz maskesi zorunluluğu gelmeli” 

“Milleti koa hastası akciğer hastası ettiniz yazıklar olsun zaten benim bildiğim bileli bu tür kimyasallar Ereğli semasında dolaşmakta bu pis havayı içimize çekiyoruz bunun hesabını kim verecek Ereğli halkının yüzde sekseni sizin bu kimyasallarınızla hayatını kaybetti” 

“Herkes cimere sikayette bulunsun resmen kanser yaydılar böyle bi hata kesinlikle kabul edilemez” 

“Parayla ört pas ederler duman kokuyu yazıklar olsun” 

“Bütün evim simsiyah kurum oldu yerler duvarlar hadi onu geçtim ciğerlerimize bu havayı soluduk ne deniz bıraktılar ne hava yaşam hakkımızı elimizden almaktır bu” 

“Mars'a ,Aya gitmeyi düşünenler hazır Dünyayı zehirlemek yerine daha yaşanılır kılmak için gerekeni yapsalar bu Dünya sonsuza kadar yeter.” 

Eregli’ye sosyal olarak bir faydanız yok madem bir zahmet o filtrelerinizi takın. Ereğli halkına lütuf değilsiniz. Ereğli halkı çeviriyor sizin çarkınızı. Fayda görüyorsan fayda vereceksin. Bencil Erdemir ve yönetimi 

Erdemir ise; yaşanan olayla ilgili basın bülteni hazırlayarak Gazetecilere mail yoluyla konu ile ilgili bilgilendirme attı. 

Yolladığı basın bültenin de şu ifadelere yer verdi;

Erdemir 2. Yüksek Fırını’nda 1 Mayıs 2021, Cumartesi günü saat 15.00 sularında yaşanan teknik arızaya bağlı olarak toz emisyonu çıkışı meydan gelmiştir. Ekiplerimiz tarafından arızaya anında müdahale edilmiş olup; sorunun en kısa sürede çözümü için çalışmalar büyük bir titizlik ve süratle devam etmektedir. 

Hiçbir çalışanımızın zarar görmediği bu teknik arızanın en kısa sürede giderilmesi için, yerel otoritelerle koordineli bir şekilde çalıştığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.” 

Erdemir yolladığı basın bülteni ile yine kendi akladı. Erdemir yine masum, yine mağdur.

Halkın tepki göstermesi onlar için anlamsız ve yersiz. 

Bir Erdemir işçisi ise şahsıma "Erdemir’de patlama oldu, siz yanlış biliyorsunuz. Facebook şahsi sayfamda video görüntüsünü paylaştım, izleyebilirsiniz" diye yorumda bulunmuş.

Videoyu izledim. Sizlerle de paylaşıyorum. Patlama yok. Patlama olsaydı eğer, tüm Ereğli’de sesi duyulurdu. Üstüne üstlük Erdemir’den gelen bilgilendirme de yukarıda da paylaştığım üzere sadece “Yaşanan teknik arızaya bağlı olarak toz emisyonu çıkışı olduğu” ifade edilmekte. 

Bizler patlama olmasını bir işçinin dahi burnunun kanamasını asla istemeyiz. Bu şekilde bir yorumu ileri boyutta Mübalağa yapılmış olarak algılamak en doğrusu. Videoyu paylaşan kişi yüksek ihtimal arızanın meydana geldiği ünitede çalışmakta. 

Eğer paylaştığım görüntüyü sizler de izlediyseniz patlama yok. Ereğli’nin üzerinde gördüğümüz toz emisyonuna bağlı insana, doğaya ve tüm canlılara ciddi manada zarar veren kanserojen etkiye sahip zehir bulutu var. 

Erdemir hem çalıştırdığı işçisi adına, hem de bulunduğu konum itibariyle kurulu bulunduğu Ereğli’ye karşı olan sorumluluklarını yaşadığımız yüzyıla göre revize etmelidir. 

Hava kirliliği küresel bir tehditdir. Hava kirliliği Covid-19’un ölümcül olmasına yol açan sağlık sorunlarını da artırıyor. Nüfusa göre en çok Covid-19 nedenli ölümün olduğu Zonguldak’ta Erdemir ve diğer sanayi kuruluşları zehir saçmaya devam ediyor. Hava kirliliğine maruz kalmanın hastalığın yayılımında etkili olduğu da Bilim insanları tarafından ispatlanmış. Normalleşme sürecinde dahi hava kirliliğimizde ki artış had safhada yüksek değerlere ulaştığını bugün bir kez daha şahit olduk. 

Erdemir, Ereğli halkından özür dilemelidir. Erdemir her yaşanan olay sonrası "konunun aslı öyle değil, bu şekildedir" diye bülten hazırlarken özür dilemeyi de öğrenmelidir. Erdemir’in Ereğli halkına bir adım atma vakti geldi geçiyor bile. 

Bir önce ki yazımı aşağıda paylaştığım linki tıklayarak okuyabilirsiniz..

http://www.ereglirotahaber.com/haber/zehir-sacan-bacalar-sehirde-yasayanlardan-daha-onemli-17730.html?fbclid=IwAR3Ke8UP1yDBdaFYQOJMEHqpkNp7kcu-k5fT7cfEkSb1aY3dO71wTF6rMPY