SON DAKİKA

Delegeler Balcı’ya vize vermedi…

13 Aralık, 2015 15:56 Güncelleme: 13 Ocak, 2024 01:41

CHP’nin kongreler takvimi uyarınca 1 Kasım seçimleri nedeniyle ertelenen delege, önseçim ve ardından yapılmaya başlanan  ilçe kongreleri  kim ne derse desin değişimin ayak sesleriyle damga vuruyor.

7 Haziran’da yapılan seçim sonuçlarıyla 1 Kasım seçim sonuçlarını bölgemizde karşılaştırdığımızda özellikle CHP cephesinde kimse seçmen dalgalanması bahanesine sığınmasın…

Yerel seçilmeden buyana zirve yapan,’’Ben’’ egolu ve güdümlü sosyal demokratlık dibe vurdukça halen anlamamakta, kabullenmemekte direnmenin aymazlığı geçtiğimiz Pazar günü yapılan Ereğli İlçe kongresinde sanırım aydırmıştır. !

CHP’nin kalesi olan Ereğli’de iç çekişmeler ve siyasi egoizm oy  kaybettirdiği gibi  delege yapısına kadar da yansıyınca değişimin ve eskilerin siyaset dışına itilmeye başlandığının kimse farkında değildi.  Siyaset anlayışının CHP Genel Merkezi ve il başkanlığına kadar uzanan erozyonun sonucu yeni yapılanmayı da kaçınılmaz hale getirdi.  Özellikle kasaba politikacılığından çağdaş kent politikacılığına sözde geçmiş, ama uygulamada geçememenin sonuçları Pazar günkü kongrede ortaya çıktı. Siyasetin vesayeti hiçbir zaman kişilerin güdümü ve yönlendirmesiyle mahkum edilemezdi.

Bugüne kadar karalama, parti içi hiyaarşi, parti içi demokrasi ve disiplin anlayışındaki açmazlar ve sorumsuzluklar yeni bir sorumlu siyaseti de beraberinde oluşturdu. Siyasi kademelerde yükselirken başarısızlık karşısında ilçe başkanlığına oynamak buna örnektir. Milletvekili aday adayı olan birinin kazanamayınca ilçe başkanlığında yer kapma hırsı siyasette yenileşme değil inatlaşma egoizminden başka bir şey değildi Benzer şeyi 2 dönem milletvekili yaptıktan sonra İl Başkanlığına seçilen ardından Milletvekilliğine aday olan ve sıralamada umduğu yere gelemeyince genel merkez dayatmalarıyla sıralama da yer değiştiren Harun Akın’ın aldığı sonuç ne ise Ereğli’de Yaşar Balcı’nın da bundan bir farkı yoktu. Siyaset uzun soluklu ise ulaştığın yerde duracak ve beklemeyi hazmetmeyi de bilebilme  iradesidir. Öyle ya da böyle mahallesinden delege olamayan Balcı’nın  İlçe Başkanlığına soyunması siyaset hiyearşisinde etik olmuyordu. Ve dinamik rakibi karşısında  delegeler  vize vermedi.

Kongre sürecinde gözlenen gerginlikleri bir yere kadar normal karşılamak gerekir ise de  siyaset sinir kontrolüyle sonuç getirir.. Bağırıp çağırmak, itişme kakışma, laf atma  gibi tasvip edilmeyen davranışları hoş görmek döneminde değiliz. Mimar Şerif Sertan Ocakcı, rakibi Balcı’ya karşı 48 oy farkla İlçe Başkanlığını kazanırken yönetiminde yer alan taze ve yeni isimleri iyi anlamak gerekir. Yönetimindeki yeni isimlerin mahallelerine ve köylerine bakmalı..Bu oluşum aynı zamanda bundan sonraki ilk yerel seçimleri veya olası bir erken genel seçimde sınav verecek.

Ereğli’ye taze kan gerekiyordu. Bu gerçekleşti. Bu kan değişimi  CHP’ye ve tabana ne kadar  can verecek önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Hoşçakalın