SON DAKİKA

200 polis ile NARKO ilçe uygulaması

200 polis ile NARKO ilçe uygulaması 21 Şubat, 2018 15:08 Güncelleme: 21 Şubat, 2018 15:08 200 polis ile NARKO ilçe uygulaması

Ereğli'de Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ile Ereğli ilçe emniyet müdürlüğü tarafından NARKO ilçe uygulaması yapıldı. Uygulamada 3 saat süren sürek ve yaklaşık 200 polis görev alırken, kafe, çay ocağı, sokak, cadde, metruk binalarda narkotik köpeği ile arama yapıldı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yunus, Asayiş, Çevik Kuvvet, Toplum destekli polisler ile Ereğli ilçe emniyet müdürlüğü Asayiş, Yunus, Trafik, Karakol ve Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele büro amirliği ekiplerinin de katılımı ile yaklaşık 200 polisle NARKO ilçe uygulaması yapıldı. Gruplara ayrılan ekipler, ilçenin her noktasına dağılarak şahıs ve iş yeri incelemesi yaptı. Yapılan uygulama öncesinde uygulamaya çıkacak polis memurlarına konuşma yapan Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu “ Buradaki amacımız öncelikle metruk binalar, uyuşturucu ve narkotik madde kullanıldığını düşündüğümüz ya da uygulama yaparken görebileceğimiz, fark edebileceğimiz yerlerde bu tip şahıslar varsa bunlara müdahale etmek” dedi.

Kuyu konuşmasında “Narko İlçe uygulaması yapacağız arkadaşlar bugün. İlden gelen arkadaşlarımız var. Sinan Komiserimizin önderliğinde. Buradaki amacımız öncelikle metruk binalar, uyuşturucu ve narkotik madde kullanıldığını düşündüğümüz ya da uygulama yaparken görebileceğimiz, fark edebileceğimiz yerlerde bu tip şahıslar varsa bunlara müdahale etmek. Amacımız buradaki farkındalığımızı artırmak, buradaki insanlar üzerinde, bu tip suça meyilli insanlar üzerinde farkındalığımızı artırmak esas amacımız bu. Diğer amacı da bu tip uyuşturucu madde vs. kullanan şahısların bunları kullanmasının önüne geçmek, buradaki amacımız o. Buna yönelik uygulama yapacağız, herkesin zaten grupları belli oldu bölgeleri zaten bizim Ereğli’de ki çalışan arkadaşlarımız var grupta, bölgelerini iyi biliyorlar diye düşünüyorum. Ben çünkü bilmiyorum biliyorsunuz yeni geldim bizde öğreneceğiz yavaş yavaş. O yüzden bizim ilçemizdeki arkadaşlar, diğer il merkezinden gelen arkadaşlara yardımcı olacaklar. Gizli saklı yok arkadaşlar herkes her yere girecek her deliğe gireceğiz, her delikteki pisliği bulacağız gerekli işlemimizi yapacağız. Kimseden korktuğumuz çekindiğimiz yok arkamızda koca Zonguldak Emniyet Müdürlüğü var İl Emniyet Müdürümüz var hepimizin arkasındadır bunu da böyle bilin. Bu operasyon şunu da herkes bilsin, Ereğli İlçe Emniyeti’nin değil arkadaşlar onu da bilin, bu operasyon Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonudur. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’nün bütün birimleri bütün personelleri birdir bunu da herkes böyle bilsin. Başarılar diliyorum arkadaşlar icatlarımızla biter bitmez yarım saat bir saat içinde bizim koordinasyonumuzu toplayacak. Kimseyle kavga etmiyoruz, kimseyle tartışmıyoruz, kimseye biz sizden üstünüz imajı vermiyoruz çünkü bütün insanlar eşit, bizde insanız onlarda insan. İnsana insanca muamele yapacağız. Bize karşı gelen mu kamet gösteren varsa da onlara da hak ettikleri muameleyi yapacağız, zor kullanma yetkilerimiz içerisinde karşılığını vereceğiz. Herkes o yüzden hakkını hukukunu biliyor, sizlerde biliyorsunuz polis oldunuz bunları zaten bilmekle hükümlüsünüz. O yüzden kimseyle kavga gürültü etmeden, güzel bir şekilde operasyonumuzu uygulamamızı yapalım. Zaman sınırlamamız yok iki saat olur üç saat olur, bölgemizdeki kolları bitirene kadar devam edeceğiz. Bitiren arkadaşımda bana ulaşacak telefonla sorumlu amir arkadaşlar, benim bildim doğrultusunda bölgesindeki operasyon bittiyse bir grup amir arkadaşlarımız beni bilecekler zamanını süresini, ondan sonra operasyonumuzu bitireceğiz makul bir zamanda sonra ilden gelen arkadaşlarımıza teşekkür edeceğiz uğurlayacağız” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu’nun konuşmasının ardından ekipler görev yerlerine hareket etti. Uygulamaya bizzat katılan İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, Yalı caddesi üzerinde şahıs ve iş yerleri üzerinde uygulama yaptı. Yapılan uygulama sonucu ile ilgili olarak ilerleyen günlerde bilgi verileceği öğrenildi.

Yorum Ekle