SON DAKİKA

ZONGULDAK'TA BASINA ÖZGÜRLÜK MİTİNGİ SES GETİRDİ

Karaelmas diyarı Zonguldak’ta basının susturulmak istenmesi, gür bir sesle protesto edildi. Valilik önünde toplanan özgür medya talep edenler, ellerinde Türk bayrakları, Cevşen, dua kitapları ve bir birinden ilginç pankartlarla “Özgür Basın Susturulamaz” dedi. Basın açıklamasının ardından ayağında ‘basına özgürlük’ yazan beyaz güvercin uçuruldu. 20 Aralık, 2014 15:21 Güncelleme: 20 Aralık, 2014 15:21 ZONGULDAK'TA BASINA ÖZGÜRLÜK MİTİNGİ SES GETİRDİ

Protesto gösterisinde açıklamayı yapan Yakup Sağar, “Biz okurlar ve gönüllüler topluluğu olarak susturulmak istenen basın kuruluşlarımıza sahip çıkmak, haksız yapılan uygulamaları protesto etmek için buradayız. Ülkemizde basın kuruluşlarının baskına maruz kalması, gazeteci ve senaristlerin günlerce gözaltında tutulması ve en nihayetinde 4 kişinin göstermelik bir şekilde tutuklanması; demokratik bir ülkede kabul edilebilir bir şey değildir. Bu karar, bırakın Türk hHukuk ve basın tarihini, dünya tarihine geçecek bir garabet olmuştur. Sayın Karaca’nın tutuklanması eğer 5 yıl önce yayınlanan hayal ürünü bir diziden(Tek Türkiye) dolayı ise buna kargalar bile güler. Çünkü eğer dizilerdeki hayali kahramanların yaptıkları ve konuşmaları suç teşkil ediyorsa dünyada cezaevleri sinema sanatçılarından geçilmez olur. Öte yandan, (kendi yazmadığı halde) gazeteci Ekrem Dumanlı’nın sorgusunda; içinde tahşiye kelimesi geçen 2 yazarın makalesi ve gazetede yayınlanan 1 haberden dolayı suçlanması, bu operasyonun ne kadar hayal ürünü olduğunu açıkça göstermektedir.” şeklinde konuştu.

MİTİNGE SİYASİ PARTİ VE DERNEKLER DESTEK VERDİ

Gönüllülerin alanı doldurduğu mitinge Büyük Birlik Partisi(BBP) Teşkilatı ve diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile farklı parti mensupları da destek verdi.

BBP İl Başkanı Taner Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu olaylar, memleketimizde adaletin hukukun, yargı ve yasanın bittiğini gösteriyor. Ülkemizdeki bu sıkıntıdan dolayı üzüntü içerisindeyiz. Ve aynı zamanda dünya basınının önünde utanç duymaktayız. Biz burada siyasi bir partinin temsilcisi değil, bir insan olarak bulunuyoruz. Mağdurların yanında olmak için buradayız. Bu yapılan zulüm, artık zulüm demekte sakınca görmüyorum. Dünyaya yayılmış vaziyette.” diye konuştu.

BASINA ÖZGÜRLÜK YAZAN GÜVERCİN UÇURULDU

Konuşmaların ardından ayağında ‘basına özgürlük’ yazılı etiket olan beyaz güvercin uçuruldu. Peşinden içinde dolar banknotları bulunan ayakkabı kutuları balonlarla uçuruldu. Vatandaşlar ıslıklar ve alkışlarla destek verdi. Yoldan geçen bazı araç sürücülerinin, korna çalarak eyleme destek verdiği görüldü.

‘Trenler ve Tiranlar gelir geçer istasyonlar yerinde kalır’ yazılı pankart ve maket tren gösterisi ilgi çekti.  Daha sonra mitinge katılanlardan irmik helvası dağıtıldı.

Yorum Ekle