SON DAKİKA

Zonguldak Belediye Meclisi’nin toplantısı yapıldı

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. 05 Şubat, 2016 16:49 Güncelleme: 05 Şubat, 2016 16:49 Zonguldak Belediye Meclisi’nin toplantısı yapıldı

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında yapılan toplantı ilk olarak yoklama ve açılış ile başladı.

Toplam 20 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, gündemin ilk maddesi olan Mezarlıklar Müdürlüğü’nün görev yetki sorumluluk ve çalışma yönetmeliğinin düzenlenmesi hakkındaki Türlü İşler Komisyonu raporu komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi olan İşletme Müdürlüğü’nün görev yetki sorumluluk ve çalışma yönetmelinin görüşülmesi hakkındaki Türlü İşler Komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin diğer bir maddesi olan Zabıta Müdürlüğü’nün Belediye 2016 yılı gelir tarifesinde bulunan işyeri açma izni harcı bölümünde yeniden düzenleme yapılması talebi hakkındaki Plan ve Bütçe komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dokuzuncu maddesi olan Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nün belediye 2016 yılı gelir tarifesinde bulunan toptancı haller ve amme emlakı yer tahsis ücreti bölümünde yeniden düzenleme yapılması talebi hakkındaki Plan ve Bütçe komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin diğer bir maddesi olan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün BİM mağazalar adına tahakkuk eden 2011 yılı katı atık bertaraf bedelinin yeniden tespit talebi oy çokluğu ile kabul edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Paşalar Gıda ve Temizlik Ürünleri adına tahakkuk eden 2011 yılı katı atık bertaraf bedelinin yeniden tespiti talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün belediye bünyesinde AKOS (Akıllı Kentler Otomosyon Sistemi) kurulabilmesi için İller Bankasından 5 yıl vadeye kadar 2.000.000,00 TL kredi kullanılabilmesi ve bununla ilgili olarak yürütülecek tüm işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu bilgi raporu okundu.

Meclis toplantısında gündemin diğer tüm maddeleri komisyonlardan geldiği şekli ile kabul edilirken, bir sonraki meclis toplantısı 1 Mart 2016 Salı günü saat 14:00’de yapılması üzerine kararlaştırıldı. 

Yorum Ekle