SON DAKİKA

Yerli üretim protezle sağlığına kavuştu

Yerli üretim protezle sağlığına kavuştu 22 Ekim, 2020 12:05 Güncelleme: 22 Ekim, 2020 12:05 Yerli üretim protezle sağlığına kavuştu

Kdz.Ereğli'de oturma ve yürüme sıkıntısı yaşayan bir kişi 8,5 saat süren ameliyatla kalçasına takılan yerli üretim protezle sağlığına kavuştu. Doğuştan kalça çıkığı olan ve 3 kez ameliyat geçiren Ersin Dursun (47) sağlığına kavuşamayınca ilçedeki Özel Echomar Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Volkan Tutuş'a başvurdu.

Uzman Doktor Tutuş, gazetecilere yaptığı açıklamasında, Dursun'un oturma ve yürüme problemi yaşadığını buna bağlı olarak da ağrılarının bulunduğunu belirterek müracaat ettiğini belirterek, "Hastamızın tomografisi çekildi. Bu tomografi üzerine çalışma yaptık, 3 boyutlu yazıcıdan sonuçları çıkarttık, gerekli denemeleri hasta üzerinde gerçekleştirdik. Normal standartların yanı sıra kişiye özel tasarım ve günümüz teknolojisinden faydalanılarak elde edilen tamamen yerli üretim bir protezin dökümü yapıldı. Bu döküm bize ulaşınca hastamızı ameliyata aldık. Yaklaşık 8,5 saat süren bir ameliyat oldu. Ameliyat çok büyük bir ameliyat oldu. Enfeksiyona açık, riskli bir ameliyattı. Batı Karadeniz bölgesinde ilk kez yapıldı." dedi.

Hastanın oturabildiğini, ayaklarının üzerine durduğunu ve ağrılarından kurtulduğunu belirten Tutuş, "Herşey yolunda gidiyor. Hastamız şuan ayağa kalkıyor, baston ile yürüyebiliyor, rahatlıkla oturup kalkabiliyor, ağrılarından da kurtuldu. Önümüzde kemiğin kaynama süreci var. Bu da yaklaşık 2-3 ay sürecek. Hastamız kısa süre içerisinde de baston değneğini kullanmadan yürümeye başlayacak. " sözleri ile konuştu.

Hastane Başhekimi Nevzat Çimenoğlu da Batı Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez bu ameliyatın yapıldığına değinerek şunları söyledi: "Doktorumuz bize bunu ameliyatı yapacağını ilettiğinde biz de her türlü imkanı sağlamaya hazır olduğumuzu dile getirdik. Çok önemli bir ameliyat yapıldı. Türkiye'de nadir görülen bölgede de ilk kez bu ameliyat gerçekleştirildi. Hastamız sağlığına kavuştu, mutluyuz"

Ersin Dursun'da (47), 1990, 2006 ve 2008 yılında 3 kez ameliyat olmasına rağmen sağlığına kavuşamadığını fakat bu ameliyatın ardından gayet iyi olduğunu söyledi.Emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Yorum Ekle