SON DAKİKA

"Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" etkinliği düzenlendi

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın vatandaşlara ‘yayaların’ kırmızı ışıkta geçmemesini anlattığı sırada yayalar kırmızı ışıkta geçti. Birkaç dakika sonra kırmızıda geçen 2 çocuğa az kalsın otomobil çarpıyordu. 08 Mayıs, 2022 09:14 Güncelleme: 08 Mayıs, 2022 09:14 "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" etkinliği düzenlendi

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın vatandaşlara ‘yayaların’ kırmızı ışıkta geçmemesini anlattığı sırada yayalar kırmızı ışıkta geçti. Birkaç dakika sonra kırmızıda geçen 2 çocuğa az kalsın otomobil çarpıyordu.

İçişleri Bakanlığı’nca “Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı” doğrultusunda 81 ilde olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de uygulama gerçekleştirildi. Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan uygulamanın mottosunun “Yayalar için 5 adımda güvenlik” olduğu açıklandı.



İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı, İlçe Jandarma Komutanı Üst Teğmen Ali Akçay ve İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü’nün Devrim bulvarındaki trafik ışıklarında gerçekleştirdiği uygulama sırasında, içinde 5 trafik kulanın yazılı olduğu broşürler yayalara verildi. Sözlü olarak da bilgilendirilen yayaların; yaya yolunda yürümeleri, karanlıkta anlarda görünür olmaları, trafik ışıklarını takip etmeleri, yaya geçidini kullanmaları ve bu esnada başka bir hiçbir şeye odaklanmamaları istendi.

Yorum Ekle