SON DAKİKA

Yasaklı ırk köpek besleyen şahıs yakalandı

Yasaklı ırk köpek besleyen şahıs yakalandı 28 Kasım, 2020 16:34 Güncelleme: 28 Kasım, 2020 16:34 Yasaklı ırk köpek besleyen şahıs yakalandı

Zonguldak’ta, Pitbull Terrier cinsi köpek besleyen kişiye, üretimi yasak köpek ırkları içinde olan köpek beslediği için para cezası kesildiği, köpeklere ise el konulduğu bildirildi.

Zonguldak Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama aynen şöyle:
“İlimiz Merkezinde 27 Kasım 2020 tarihinde Çınartepe Mahallesi üzerinde bulunan bir ikametin bahçe kısmında ‘Yasaklı Irk Köpek’ beslendiği bilgisi alınması üzerine; bahse konu adrese Zonguldak Hayvan Yakalama Ekibi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri ile birlikte geçildiğinde, ihbara konu ikamet bahçesinde biri bağlı olmakla beraber toplamda 4 (dört) adet Yasaklı Cins olan PİTTBULL cinsi köpek olduğu görülmüş, bahse konu ikametin ve köpeklerin sahibi olduğu tespit edilen H.Ö. isimli şahsa her bir köpek için ayrı ayrı 9.563 lira idari para cezası uygulanmış ayrıca bahse konu köpekler gerekli bakımları yapılması amacıyla Çaycuma Hayvan Barınağı’na gönderilmiştir. İlimiz genelinde halkımızın huzuru için her çeşit suç ve kabahate karşı yürütülen çalışmalara kesintisiz olarak devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Yorum Ekle