SON DAKİKA

UYSAL:"BU İHANETTİR"

Ereğli Belediyesinde, belediye başkanlığına vekaleten bakan Fevzi Ekşi'nin, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden aldığı haberi ortalığı karıştırdı. Ak Parti Meclis üyeleri başta olmak üzere partililer Belediye binasına akın etti. Belediye binasında Polis geniş güvenlik önlemi aldı. 20 Ağustos, 2014 17:00 Güncelleme: 20 Ağustos, 2014 17:00 UYSAL:"BU İHANETTİR"

Ak Partili Ereğli belediye başkanı Hüseyin Uysal'ın Ankara'ya gitmesi ile belediye başkanlığına vekaleten bakan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi, öğle saatlerinde Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden aldığı haberi ilçe gündemine bomba gibi düştü. Haberi alan Ak Partili belediye meclis üyeleri başta olmak üzere Ak Partililer belediyeye akın etti. Burada yaklaşık olarak 2 sat süren toplantı da sonuç alınamayınca Ankara' da bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ilçeye geri çağırıldı.

Belediye önünde toplanan kalabalık üzerine İlçe emniyet Müdürlüğü amir ve polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Belediye Balkanlık binası içine de polisler yerleştirildi.

Basın açıklaması olacak şeklinde bilgi alan basın mensupları başta olmak üzere Belediye Basın Danışmanlığı görevlileri de bina dışından çıkarıldı. Ereğli' de görev yapan Demokrat Gazetesi Muhabiri İzzet Aslanbay "Ereğli tarihinde bir ilk yaşanıyor. 2 saat önce vekaleten başkanlığa bak-maya başlayan Fevzi Ekşi belediye başkan yardımcısını görevden alıyor" derken Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz sahibi Fikri Kapan ise Fevzi Ekşi'nin kendisini aradığını, toplantı yapacağını söylemesi üzerine belediye binasına geldiklerini, ancak zabıta ekiplerinin kendilerini içeriye almadığını arada kısa süreli tartışma yaşandığını ifade etti.

BELEDİYENİN KAPILARI VATANDAŞA KAPANDI, TARTIŞMA YAŞANDI

Ankara'dan dönüş yapan Hüseyin Uysal, kalabalık zabıta gurubu ile karşılandı. Görevden alındığı belirtilen İbrahim Cöbek'in de belediye binasına girişi ile Belediye binasına girişler yasaklandı. Bu sırada belediyeye girmek isteyen bir kişi ile zabıta ekipleri arasında tartışma çıktı. Tartışma basın mensuplarının görüntü almasıyla birlikte kapıların açılmasıyla sona erdi.

Makamında belediye meclis üyeleri ile birlikte toplantı yapan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal 1 saat sonra basın mensuplarını makama aldı. Burada açıklama da bulunan Uysal, Fevzi Ekşi'nin yaptığı bu hareketi İhanet olarak niteledi.

BU YAPTIĞI İHANETTİR

Başkan Uysal açıklamasında "Ben belediye başkanı olarak Ereğli dışına çıktığım zaman belli sıra ile belediye meclisi üyesi arkadaşlarıma belediye başkanlığına vekaleten bırakıyordum. Bugün de bir arkadaşımıza bıraktık. Fakat bu olanların ne mantıkla ne akılla ne ahlakla ne kişilikle ne Ak Parti misyonu vizyonuyla hiç bir alakası olmayan bir durumla karlı karşıya geldik. Arkadaşlarım ve bizler Ereğli' ye hizmet etmek için koşarken bugün bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Bu yola giden yolda yürüyen koşmak isteyen insana ihanet etmektir. Çelme takmaktır. Bu cana kıymaktır. Bu cana kıymaktır. Buna başka tabir bulamıyorum. Bugün yapılanlar sadece ve sadece şahsıma karlı değil, Ereğli halkına karşı yapışmıştır.

Fevzi Ekşi ile İbrahim Cöbek arasında bir tartışma olup olmadığının sorulması üzerine Uysal "Olabilir insanlar arasında her zaman olay olabilir. Ancak bu olayların çözülme makamı vekaleten bırakılan bir yer değildir" derken Ekşi'nin arkasında bazı isimler olup olmadığı sorusuna ise "Fevzi Ekşi'nin kendisinin hareket etmediği yönlerde duyumlar alıyoruz. Bu konuları da ilerleyen günlerde değerlendireceğiz" diyerek cevaplandırdı.

Ak Partili Belediye Meclis üyesi Fevzi Ekşi'nin il ve ilçe teşkilatında yapılacak olan görüşme sonrasında disiplin kuruluna sevk edilebileceği ifade edildi.

Yorum Ekle