SON DAKİKA

UYSAL: “RANT BİTECEK”

Ereğli Belediye başkanı Hüseyin Uysal, "Ereğli'de dedikodu mekanizması üzerinden sürdürülen imar rantına ve siyasi ranta asla izin vermeyeceğim" dedi. 04 Mart, 2015 11:48 Güncelleme: 04 Mart, 2015 11:48 UYSAL: “RANT BİTECEK”

Ereğli Belediye başkanı Hüseyin Uysal, "Ereğli'de dedikodu mekanizması üzerinden sürdürülen imar rantına ve siyasi ranta asla izin vermeyeceğim" dedi. Uysal, Ereğli Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısında CHP grubu tarafından verilen soru önerisine ilişkin konuşurken, hastane kavşağında bazı kişilere rant sağlamak amacıyla imar düzenlemelerine gidildiği iddiasını gerçek dışı bir iddia olarak nitelendirdi. Uysal, "Yaklaşık 2 haftadır internet sitelerinde Devlet hastanesi kavşağı ile ilgili olarak haberler yayınlanmaktadır. Geçen bu süre zarfında iddialar hakkında Ereğli Belediyesi sessiz kalmış olup, herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Bu konunun kamuoyunda aydınlanması ve bir sıkıntıya dönüşmemesi için tarafımıza bilgilendirme yapılmasını CHP grubu olarak arz ederiz" şeklindeki CHP grubunun yazılı soru önergesine şöyle yanıt verdi: "Ben teşekkür ediyorum. İmar ve Şehircilik Müdürü arkadaşım konuya ilişkin daha detaylı açıklama yapacaktır. O krokide 1 ve 2 nolu yazan yerler 18'i hazırlayan arkadaşların üzerine vazife olmayan yerlerdir. Biz asla böyle bir işin içinde olmayız. Ereğli'de rant peşinde koşanlar var. Bunlardan kesinlikle kurtulacağız. Bu konu asla cevapsız kalmayacaktır. Neler rant konusu oluyor. Belediyeyi aldık. Ondan sonra bir dedikodu başladı. Dediler ki terminal oraya yapılmayacak. Ya kardeşim yapılacak diyoruz, inanmıyorlar. Tam bir yıl terminalin oraya yapılmayacağı dedikodusu yapıldı. Buradan ilan ediyorum. Terminal oraya yapıldı, bitiyor, yakında da taşınacak. İmar rantı üzerinden bir dedikodu yapılıyor. Siyaseten de dedikodular yapılıyor. 6 ay boyunca benim hasta olduğum dedikodusu yapıldı. İyi de kardeşim ben hasta değilim, en çok ben çalışıyorum, hasta olsam gece gündüz çalışabilir miyim. Hayır hastasın, ölmek üzeresin diyorlar. Her altı ayda bir kan veririm ve tahlillerim yapılır, sağlam çıkarım. Bu iki türlü rantı, siyasi ve imar rantını kaldıracağız. Bu bizim dönemimizde olmayacak. Açık ve şeffaf bir belediyecilik olacak. Benim belediye başkanı olduğum yerde asla bunları kabul etmem. Hiçbir meclis üyesi arkadaşımın da bu işlerin içinde olacağını aklımın ucundan geçirmem."

ALPAGO: "HERKES KADAR NAMUSLU VE ŞEREFLİYİZ"

Konuya ilişkin söz alan Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar ve Şehircilik Müdürü Esra Alpago da iddiaların gerçekdışı olduğunu belirterek, "Oradaki imar planında yapılan değişiklik sadece ve sadece Karayolları'ndan gelen kavşak projesinin ilenmesidir. Belediye Meclisi'nde alınan karar da sadece budur. Arkadaşlar zahmet edip gelip sorsalardı bu kararı gösterirdik. Ayrıca askı süresince yapılan itirazlar vardır. Bu itirazların tekrar Belediye Meclisi'ne ve İmar Komisyonu'na havale edilmesi gerekmektedir. Yani kesinleşmiş, netleşmiş, basına çıkan resimle, resim diyorum artık, alınan kararın bir alakası yoktur. Ama işler hep dedikodu mekanizmaları üzerinden yürüyor. Bu konuda isteyen herkes bizden yazılı ve görsel bilgiyi alabilir. Hiçbir sıkıntımız yoktur. Hiçbir meclis üyesi arkadaşımız da bu işin içinde olacak kadar aşağılık insanlar değiliz. Herkes kadar bizler de çok namuslu ve şerefliyiz. Bu konunun artık kapanmasını istiyoruz. Kesinleşmemiş bir şey üzerinden anlamsız bir tartışmanın sürdürülmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

"DERELER ISALH EDİLECEK"

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı gündem dışı konuşmada ise son bir aylık süreci değerlendirerek bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi: 9 Şubat tarihinde hayatını kaybeden hayırsever İbrahim İzmirli'yi rahmetle anan ve İznirli gibi değerlerin isimlerinin yaşatılması gerektiğini dile getiren Uysal konuşmasında şunları söyledi: "Geçen ay çok güzel bir fotoğraf verdik. Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek güzel bir birlikteliği başlattık. Bu birlikteliğin devam etmesini diliyorum. Çünkü ortak hayallerimiz var. Artık küreselleşen dünyada hareket tarzını değiştirmek gerekiyor. Bu arkadaşlarla bir araya geldik. Tek gündem üzerine çalışalım dedik. İlk hedefimiz, eski devlet hastanesi arazisinin üniversite kampüsü olarak istenmesidir. Her zaman söylüyorum, eğer niyetiniz iyiyse sonucu da iyi olur. İnşallah bu işin sonucu da iyi olacaktır. Hafta sonu DSİ Bölge Müdürümüz geldi. Mahalleleri gezerken şunu gördük. Dereler kötüydü. Derelere kanalizasyon suları akıyordu. Bunların tekrar ıslah edilmesi gerekiyordu. Birlikte çalışarak kararlar veriyoruz. İncelemeleri başlattık ve yaz hazırlıklarını sürdürüyoruz. Bunlardan birisi de bu derelerin ıslahı oluyor ve düzenli bir çalışmanın içindeyiz. Bunların sivrisinek yuvası olmasını ve fosseptiklerin derelere akmasını istemeyiz. Çünkü bunlar hastalıklara davetiye çıkaran durumlar. Çocukların oyun sahası ve cilt hastalıklarından tutun her türlü hastalığa maruz kalabilirler. Bu sorunları yaza kadar çözmeye çalışıyoruz.

YENİ ÜYE GÖREVE BAŞLADI

Toplantı da ayrıca CHP Meclis üyelerinden Adil Ateş'in milletvekili aday adayı olması nedeniyle CHP grubundan boşalan yere geçen Mustafa Başhan'a Başkan Uysal tarafından meclis rozeti takıldı ve Başhan göreve başladı. Başhan ayrıca Adil Ateş'ten boşalan Hukuk İşleri Komisyonu görevine de seçildi.

Yorum Ekle