SON DAKİKA

Türkiye’nin ilk cep uydusu maketi Zonguldak valisine takdim edildi

Türkiye’nin ilk cep uydusu maketi Zonguldak valisine takdim edildi 07 Aralık, 2020 16:31 Güncelleme: 07 Aralık, 2020 16:31 Türkiye’nin ilk cep uydusu maketi Zonguldak valisine takdim edildi

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı'nın da katılımıyla, Grizu 263 Uzay Takımı Danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ve uzay takımı ekip kaptanı Çağlar Aytaç Dursun, 2021 Ocak ayında uzaya gönderilecek olan Türkiye'nin ilk cep uydusunun maketini Vali Mustafa Tutulmaz' a takdim etti.

Vali Mustafa Tutulmaz ziyarette, ‘’ilimizin ve Üniversitemizin adını ülkemiz ve yurtdışında duyuran, ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden kendileriyle gurur duyduğumuz Grizu 263 takımını kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum’’ dedi.

TÜRKİYE 1.Sİ, DÜNYA 2.Sİ..

Bilindiği üzere, Erdemir'in büyük katkılar sağladığı Grizu-263 2019 yılında Teknofest kapsamında 4. Türksat Model Uydu Yarışması’nda Türkiye birinciliğini elde etti.

Takım yine bu yıl içinde Amerikan Uzay Kurumu (AAS), Amerikan Uçak ve Uzay Enstitüsü (AIAA) tarafından düzenlenen NASA’nın (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) sponsor olduğu tasarla, yap, fırlat konseptli CanSat uydu yarışmasında dünya ikinciliğinin sahibi oldu.

Yorum Ekle