SON DAKİKA

Tek parmağıyla hayata tutundu, şiir kitabı çıkarttı

Tek parmağıyla hayata tutundu, şiir kitabı çıkarttı 01 Aralık, 2018 10:38 Güncelleme: 01 Aralık, 2018 10:38 Tek parmağıyla hayata tutundu, şiir kitabı çıkarttı
Ereğli!de yaşayan engelli bireylerin kalemi Yasin Çiçek, çıkarttığı İMZA isimli kitabının kendisinin çocuğu olarak gördüğünü, 6 senede çıkarttığı kitabının isminde de bunun gizli olduğunu ifade etti.  
Küçük yaşta geçirdiği beyin felci nedeniyle konuşmakta güçlük çeken ve tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan 26 yaşındaki Yasin Çiçek, 2018 yılı Mayıs ayında kendi şiirlerini içeren İMZA isimli kitabını çıkarttı.  
2011 yılında şiir yazmaya başlayan Yasin Çiçek, yazdığı şiirleri noter huzurunda tasdik ettirdi. 2012 yılının son aylarında kitap çıkarmaya karar veren Çiçek, bu konuda kolları sıvadı. Yaklaşık 6 yıl süren çalışmanın ardından kitabı İMZA’yı sevenleri ile buluşturdu.
 
KİMSENİN YARDIMI OLMADAN ŞİİRLERİNİ KENDİ YAZDI 
Şiir kitabını çıkartmaya karar veren Yasin Çiçek, kendi odasında ki bilgisayarında yazdığı şiirleri toparlamaya başladı. İlave şiirlerini de masa üstü klavye kullanarak yazan Çiçek, kitap çalışmalarını tamamladıktan sonra yayın evine göndererek heyecanla kitabını beklemeye başladı. 
 
Kitabının çıkışı ile birlikte hem ailesine katkı sağladığını hem de engelli bireylerin istedikleri zaman neleri başarabileceğini gösterdiğine dikkat çeken Yasin Çiçek “2011 yılında şiir yazmaya başladım. 2012 yılında da ilçemizin yerel basının da engellilerin kalemi olmak için, engellilerin sıkıntılarını dile getirmek için köşe yazarlığına başladım. Ülkemizde engelliler için düşünülen tek ley engelliler bir şey yapamaz. Engelliler hiçbir zaman başarılı olamaz.  Bende dedim ki, hazır böyle bir yeteneğim var. Şiir yazıyorum. Şiirleri toparlayıp, kitap haline getireyim diye düşündüm. Hem özel bireylere örnek olması hem de onlara katkı sağlamak için. Yazdığım şiirlerin kaybolmaması ve başkalarının kullanmaması için de noterde tasdik ettirdim. Engelliler de meslek sahibi olabilir. Mesela kitap çıkarmak meslek olabilir. Ailesine katkı sağlar mı? O kişiye göre değişir. Ama ben aileme katkı sağladığımı düşünüyorum. Kitap satışlarına gelince, kitap okuyan bir ülke olmadığımız için satış konusunda sıkıntılar yaşıyoruz ” dedi.
 
KİTABIM BENİM ÇOCUĞUM GİBİ… 
Kitabının çıkmasıyla nasıl bir duygu yaşadığının sorulması üzerine cevap veren Çiçek ‘Bir baba çocuğu olduğunda neler hissediyorsa bende o duyguları hissettim’ dedi. Kendisinin bu duruma gelmesinde anne, baba ve kız kardeşinin de büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Çiçek konuşmasında “Ben kitabımı çocuğum olarak gördüğüm için bir baba çocuğu doğduğunda nasıl bir duygu hissederse, ben o duyguyu yaşıyorum. Zaten kitabın isminde de öyle bir nokta gizli. Kitabın isminin neden imza olduğu kitabın içinde yazıyor. Beni tanıyanlar bilirler. Ben çok güleç bir insanım. İnsanlara bazı şeyleri belli etmeye çalışırım. Hayata karşı bir sevincim var.  Hayata dört elle tutunmaya çalışıyorum.  Ellerimi tam olarak kullanamıyorum ama tutunmaya çalışıyorum. Kitabımız internetten satışta. Kitabımız belirli kitap evlerinde. Onu okuyanlar iyi bilir. İnternetten satışta kitabı alanlar bana değil kendilerine katkı sağlayacaklar. Bu kitap onlara çok şeyler katacak” dedi. 
 
HASTA FENERBAHÇELİ 
Kendisinin koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu ifade eden Yasin Çiçek “Fenerbahçe stadında maç seyretmeyi çok istiyorum. Futbolcularla tanışmayı, Başkanımız Ali Koç ile tanışmayı ve stat atmosferini görmeyi çok isterim” dedi.
Yorum Ekle