SON DAKİKA

Son söz seçmende

Çifte seçimde Cumhurbaşkanı ve Milletvekili adayları sahadalar.. 03 Haziran, 2018 05:59 Güncelleme: 03 Haziran, 2018 05:59 Son söz seçmende

Adaylar ilçe ve beldelerden başladılar. Köylerdeki seçmenler adayları bekliyor. 

Ereğli- S Rota Haber Cumhur ve millet ittifaklarının oluşumu ile seçimlere katılacak partilerin adaylarını belirlemesinin ardından meydanlar ısınmaya başladı. Zonguldak seçim bölgesinde iktidar ve muhalefet partilerinin aday sıralamasının yolaçtığı tartışmalar devam ederken seçmen cumhurbaşkanı adaylarının açıklamalarını daha dikkatli izliyor. Siyasi partilerin seçim vaadleri, ”Seçim Promosyonu”na dönüşürken adaylar ilçe ve beldelerde boy göstermeye başladılar. 

24 Haziran’da yapılacak erken seçimde geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı adayları her gün illerde seçmenle buluşurken aday adayları ilçelerde düzenlenen tanıtımın ardından yakın beldelerde ziyaretlerdeler. İktidarın aday adayları akşamları da iftar ve teravihleri tercih ederek dinselliği siyaset aracı olarak kullanma alışkanlığını sürdürüyorlar. İktidarın aday sıralamasında en çok seçmene sahip Ereğli ile Alaplı bütünlüğünü yok sayarak dışlaması tartışması devam ettiği gibi seçmenin sessizliği de dikkati çekiyor. İktidarın halen mevcut milletvekili ve Ereğli’ye gelen bakanın yeni vaadleri önceki yıllara oranla ilgi görmüyor. 

Partilerin seçim beyannamelerindeki vaadleri özellikle Cumhurbaşkanı adaylarının sahadaki mitinglerinde halkın dikkatini çekiyor. Örneğin, Emekli,dul ve yetim aylığı alanlara Ramazan ve Kurban Bayramımda 1000’er lira ikramiye verilmesine iktidar da sahiplenmesine karşın CHP ve İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adaylarının vaadleri benzerlik taşıyor. Cumhur ittifakındaki AK Parti ve MHP’nin vaadleri”16 yıldır neden yapmadınız ? ya da,”16 yıldır neredeydiniz ?” sorularına seçmenler cevap arıyor. 

Zonguldak’da seçmenler Cumhurbaşkanı adaylarıyla birlikte erken seçime katılan partilerin adayları ve Ereğli’den bağımsız milletvekili adayına oy tercihi yapabilmek için siyasetçileri yakından tanımak ve görmek istiyor. 24 Haziran’a kadarki sürenin kısalığı nedeniyle adayların tüm köylere giderek seçmenle buluşması olanaksız görülüyor. Siyasi partilerin planlı ve programlı olarak henüz sahaya çıkamadıkları da göze çarpıyor.

 

 

 

Yorum Ekle