SON DAKİKA

Sendikacı Kaya: "Çirkin olayı kınıyorum"

Kdz.Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde yaşanan taciz iddiasıyla ilgili medyaya yansıyan haberlerde kilit isim olduğu öne sürülen Hizmet-İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya, sessizliğini bozdu. 06 Ekim, 2020 16:44 Güncelleme: 06 Ekim, 2020 16:44 Sendikacı Kaya: "Çirkin olayı kınıyorum"

Kdz.Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde yaşanan taciz iddiasıyla ilgili medyaya yansıyan haberlerde kilit isim olduğu öne sürülen Hizmet-İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya, sessizliğini bozdu.

Kaya yaptığı açıklamada; "Olayın mümkün mertebe gizli yürütülmesi ve soruşturulmasına dikkat göstermemize karşın, üzücü bir şekilde kamuoyuna yansımıştır." dedi. 

Açıklama şu şekilde;  

Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çalışan emekçi arkadaşlarımızın karşılaştığı çirkin olayı kınıyorum. 

Olayın mümkün mertebe gizli yürütülmesi ve soruşturulmasına dikkat göstermemize karşın, üzücü bir şekilde kamuoyuna yansımıştır. 

Süreç içerisinde HİZMET İŞ Sendikası Zonguldak İl Başkanlığımızca yasalar çerçevesinde üyelerimiz korunmuş ve kollanmıştır. 

Söz konusu olayda suçlu olan kişilerin cezasız kalmaması ve bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için ilgili mercilerle konuşulmuştur. 

Olay yargıya taşınmıştır. Yargının en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. 

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak emekçinin, hakkın ve hukukun yanında olduğumuzu belirtiriz. 

Yayınlarınızda bu hususları dikkate alınacağı temennisiyle, çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. 

Güven KAYA 

HAK-İŞ konfederasyonu ve
HİZMET İŞ Sendikası Zonguldak İl Başkanı

 

Yorum Ekle