SON DAKİKA

Posbıyık: “Çok iyi niyetlerle yola çıktık"

Posbıyık: “Çok iyi niyetlerle yola çıktık" 05 Mart, 2019 12:22 Güncelleme: 05 Mart, 2019 12:22 Posbıyık: “Çok iyi niyetlerle yola çıktık"

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık,31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde gezi ve ziyaretlerini tam gaz sürdürüyor.

Çarşı esnaf ziyaretlerine kaldığı yerden devam eden CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, beraberinde Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla birlikte Eğitim-İş Sendikası Kdz.Ereğli Temsilciliğini ziyaret etti.

İlk ziyaretini Eğitim-İş Sendikası Ereğli Temsilcisi Başkan Hülya Çaylaksevdi ve yönetimine gerçekleştiren CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Belediyeciliğin tecrübe ve liderlik olduğuna söyledi.

Posbıyık, “çok iyi niyetlerle yola çıktık. Ereğli’yi şekle şemaile sokalım dedik. Festivalleri yeniden getirelim istiyoruz Ereğli’ye. Hatta bunları daha da genişletip Yağlı direk ve Hamsi Festivali yapacağımız gibi bir de Caz festivali ilave ettim. Dünyanın en büyük cazcılarını Ereğli’ye getirip, ilçeye para aksın, hareket gelsin Ereğli’ye diye. Festivallerin Ereğli’ye çok büyük katkısı vardır. Ereğli, 5 yılda Türkiye’nin en zengin Belediyesiyken en fakir belediyesi haline geldi. Bunu nasıl başardılar bunu da bilmiyorum! Dershaneler kapandı biliyorsunuz. Biz onun için Gönül hanım vasıtasıyla, emekli öğretmenlerimizle bir araya gelip, onlarla da görüşmeler halindeyiz. İhtiyaç sahibi çocuklara Belediye tarafından bedelsiz kurs vermeyi düşünüyoruz. Cumhuriyet Halk Evlerimiz var, Kepez’de de bir yerimiz var. Bunda kararlıyız. Yine 31 Mahallemize kreş açmayı düşünüyoruz. İnsanlar çok kötü durumda, ihtiyaç sahibi insanlar çok sayıda. Onun için eskisi gibi sefertaslarıyla evlere aş götüreceğim. Hiç kimse görmeyecek, eskiden öyle yapardım” diyerek projelerinden bazılarını anlattı.

Eğitim-İş Sendikası Ereğli Temsilcisi Başkan Hülya Çaylaksevdi’de, CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için başarılar diledi.

Çaylaksevdi, ‘bütün adaylara başarılar ve kolaylıklar diliyorum.’31 Mahallede Kreş açacağız, kütüphaneler açacağız’ söylemleriniz’ bizleri mutlu etti. Eğitim çalışanları olarak farklı sorunlarımız var, Türkiye’de her kesimde olduğu gibi. Bu yerel seçim. Ereğli’deki eksikliklerin konuşulması gerektiğini düşünüyoruz.Ucuz yemek, barınma, yurt özellikle sahip çıkılacak yurtlar, sağda solda kimsenin eline düşmeden çağdaş koşullarla yönetilen yurtlarda kalmaları bizim tek düşüncemiz. Maalesef özel yurtlarda bu işler çok farklı şekillerde oluyor. Bende de çalışanlar var,geliş gidişlerinde sıkıntılar yaşıyoruz. AKM’nin tekrar yapılanmasını istiyoruz. Tiyatro getirmek istiyoruz, tiyatro oynatacak sahnemiz yok’dedi.

Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanı olması halinde bu sorunları ortadan kaldıracak projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Yorum Ekle