SON DAKİKA

Posbıyık: "Bu bir halk hareketidir"

Posbıyık: "Bu bir halk hareketidir" 30 Mart, 2019 11:55 Güncelleme: 30 Mart, 2019 11:55 Posbıyık: "Bu bir halk hareketidir"

CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, “Ben liderim. Benim sesim kısılır, kısılması lazım. Benim adıma konuşan başdanışmanlarım yok. Bakanlar, bakan yardımcıları, milletvekilleri benim adıma konuşamaz. Ben kendi adıma kendim konuşurum. Sesi kısılmayanları halkın kınaması lazım. Onlar çalışmaya gönlü olmayanlardır. Onlar yatlarından gri Ereğli’yi izlemeye devam etsinler. Ben Ereğli’ye yapılan haksızlıkları anlatmaya devam edeceğim. Gırtlağım yırtılana kadar anlatacağım” dedi.

Posbıyık, Değişim Radyo’da yayınlanan Kara Tren programında Şenol Azman’ın canlı yayın konuğu oldu. Halil Posbıyık, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin çalışmaları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP adayı programda yeni döneme ilişkin hazırladığı projeler konusunda da bilgi verdi, seçim sürecine ilişkin mesajlarını dile getirdi.

CHP adayı Posbıyık programda Değişim Medya Haber Müdürü Özge Cerrah’ın babası, değerli dostu Ersin Cerrah’ın vefat haberini almaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Posbıyık, Ersin Cerrah ve akrabalarına başsağlığı dileklerini iletti.

“BİR DAVA UĞRUNA SAVAŞ VERİYORUM”

Kdz Ereğli Belediye Başkan Adayı Posbıyık, Ereğli’yi hep güler yüzlü insanların yaşadığı bir yer olarak bildiğini, ancak son dönemde çok sıkıntılı günler geçirildiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Buraya gelmeden önce gündüz programlarımızı bitirdik. Dağlar mahallesine gittik, orada iki yerde miting yaptık. Oradan başka bir yere geçtik, kadın ağırlıklı bir toplantıydı. Orhan Oğuz ortaokulunun olduğu yerde de bir miting yaptık. Oradan buraya geldik. Hiç yorulmuyorum. İnsanların gözü parlıyor. İnsanlar burada durma, git, biz yolunu gözlüyoruz diyorlar. İnsanların yüzünün gülmesi bana büyük şevk veriyor. Günde yedi sekiz kilometre yol gidiyorum. Bir dava uğruna, bir gelecek uğruna savaş veriyorum. Ereğli’nin geleceği için, gençlerin iyi bir Ereğli’de yaşaması için. Ereğli halkına çok şey borçluyum. Bana çok büyük bir onur verdiler. Bunun Türkiye’de eşi benzeri az bulunur. Zaman zaman Aşkım Ereğli diye bağırdığımda kimse beni siyaset yapıyor diye düşünmesin. Bu yürekten gelen bir ifadedir.”

“EREĞLİ’Yİ ESKİ GÜZEL GÜNLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ!”

Belediye başkanlığının çok zor bir zanaat olduğunu ifade eden Posbıyık şu ifadeleri kullandı:

“Eşim ısrarla Ereğli Halkına borcun var dedi, ısrarla beni bu yola girmeye ikna etti. İnanılmaz tepkiler alıyoruz. Yeniden yaşama hızlı bir dönüş yaptım. Sürekli koşturuyorum, gece gündüz bunu keyifle yapıyorum. İnşallah hedeflediğimiz amaçlara ulaşacağımıza, Ereğli’yi yeniden eski güzel günlerine kavuşturacağımıza inanıyorum.”

“KARA BULUTLARI DAĞITMAK İÇİN…”

Azman’ın “Bu seçim kimin seçimi” sorusuna Posbıyık şöyle cevap verdi:

“Ereğli gerçekten patent şehirdi, marka şehirdi ama markalığı unutuldu. Eskiden Avrupa’da konuşulan Karadeniz Ereğli komşu illerde bile konuşulmaz oldu. Bu sahil benim bıraktığım sahil değil, bir panayır alanına dönmüş, cazibesini kaybetmiş. Eskiden hafta sonlarında insanlar Ereğli’ye gelebilmek için can atarlardı. Şehir estetiğini kaybetmeye başladı. Türkiye’de bir ekonomik kriz var, Ereğli’de de bir kriz var ama Ereğli’de aynı zamanda bir motivasyon bozukluğu var. Geçenlerde bir teyze, ‘La uşacum, sen posbıyık değil misin?’ dedi. ‘Sen başkanlıktan ayrıldın, Ereğli’nin üstünü kara bulutlar kapladı, bir an önce dön de kara bulutlar dağılsın’ dedi. Ben Ereğli’de kara bulutları dağıtmak için adayım.”

“EROL ŞAHİN HÜSEYİN UYSAL’I ARATIR”

CHP adayı, 31 meclis üyesi istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“1,5-2 sene içinde işsizliği minimuma indireceğiz. Esnaf kepenk kapatmayacak. Bu hedefte gülen yüzler çoğalacak. 31 meclis üyesiyle birlikte ant içtik. Bu süre içinde inanılmaz işler başaracağız. Biz inançla devam ediyoruz. Biz halkın sıkıntılarını birebir gören bir yapıdayız. Lüks hayat yaşayanlar halkın sıkıntılarını göremez. Rakiplerim iyi insanlardır. Hüseyin Uysal iyi insandır. Ne yaptı Hüseyin Uysal? Tersaneler açılacak, Oypa’dakiler fabrikaya girecek, Ereğli uçacak dediler. Ereğli uçtu mu? Ereğli Kan ağlıyor. Bunu herkes göremez ki. Bunu biz görüyoruz. Erol Şahin iyi bir arkadaş ama belediye başkanı değil. Erol Şahin’in etrafı bir çembere alındı. Belli gruplar Erol Şahin’in etrafını sardılar. Erol Şahin belediye başkanı olursa Hüseyin Uysal’ı aratmazsa namerdim.”

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Posbıyık, programda annesi ve babasını anlatırken duygularına hâkim olamadı.

Posbıyık, “Babam idealistti, beni çalışmaya sevk eden babamın akılcı davranışlarıdır. Derslerim iyi değilken bile benim oğlum çalışkandır, düzeltir derdi. Ereğli’de ilk açık hava mitingini yaparken babam beni izlemişti. Çok etkilendim” dedi. Posbıyık, babasından bahsederken gözyaşlarını tutamadı.

“BEN LİDERİM, KONUŞURUM”

Kendisi hakkında çirkin algı operasyonları yapanlara rağmen bugüne kadar hiç cevap vermediğini ifade eden Posbıyık şunları söyledi:

“Ben bu yola halkımla çıktım. Farklı çıkar odaklarının iftiralarına gülüyorum. Benim amacım, birbirimize sıkı sıkı sarılacağımız, birlik beraberlik içinde yaşayacağımız bir Ereğli inşa etmek. Ereğli’yi tekrar eski günlerine döndüreceğiz. Ben duygusal bir adamım. Bana kavgacı diyorlar. Halil Posbıyık hiç çocukları için kavga etti mi? Ben Ereğli halkı için kavga ettim. Örnek özelleştirme. Dağlardan odun topladık ciğerimiz yanıyor dedik. O günlerde yaşananları görmüştük. Bugün haklı çıkmadık mı? Sesim kısık diye yazanlar varmış. Ben liderim. Benim sesim kısılır, kısılması lazım. Benim adıma konuşan başdanışmanlarım yok. Bakanlar, bakan yardımcıları, milletvekilleri benim adıma konuşamaz. Ben kendi adıma kendim konuşurum. Sesi kısılmayanları halkın kınaması lazım. Onlar çalışmaya gönlü olmayanlardır. Onlar yatlarından gri Ereğli’yi izlemeye devam etsinler. Ben Ereğli’ye yapılan haksızlıkları anlatmaya devam edeceğim. Gırtlağım yırtılana kadar anlatacağım. Bundan rahatsız olanlar olacak. Ben liderim, kendim ve halkım adına ben konuşurum.”

“BENİ EN İYİ İŞÇİ VE MEMURLARIM TANIR”

Belediyeden işçi çıkaracağına ilişkin söylentilere tepki gösteren Posbıyık, “En son benim yaptığım zamlarla devam ediyorlar. Yirmi yıl belli bir başarı yakaladıysak çalışanımızla, memurumuzla yaptık. Çocuklarının düğünlerini yaptık, cenazelerine katıldık. Yeri geldi onlar için kız istedim. Beni en iyi tanıyan işçilerim ve memurlarımdır. Göreve geldiğimde çalışanlarımın özlük haklarını yeniden düzenleyeceğim, bu işler tecrübeyle olur. Tecrübesi olmayan bu işleri yapamaz” diye konuştu.

“EYT’LERİN GSS’LERİNİ BELEDİYE OLARAK ÖDEYECEĞİZ”

Ankara’da Mansur Yavaş’ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın sosyal güvence desteği vermesi ile ilgili olarak Posbıyık, “EYT çok üzücü bir olay. Bu insanlar çok mağdur. Mansur Yavaş, EYT’lerden işi olmayanların, GSS’lerini ödeyeceğini söyledi. Biz de yasalara uygunsa, çalışmayan EYT’lilerin genel sağlık sigortalarını belediye olarak ödemeyi taahhüt ediyoruz” dedi.

“1 NİSAN’DAN SONRA DA GELSİNLER!”

Tecrübeli bir politikacı olarak halkın gözlerinden siyaseti okuduğunu söyleyen CHP Adayı şunları söyledi:

“Bana Ereğli’de yaşayanların ekseriyeti oy verecek. Asla parti düşünmeyecekler. Bana belediype başkanı olmam için destek olanların başında AKP’liler geliyor. ‘Ne olur başkan dön, Ereğli daha kötüye gitmesin’ diye konuştukları için bu yola girdim. Yerel seçimde tecrübeli, lider insanlara oy verilir. Bu asla particilik değil. Ben partime veririm diyen insan, çocuklarına, gençlere kötülük yapmış olur. Genel seçimlerde partilerine göre ideolojilerine göre hareket etmeleri lazım. Hüseyin Uysal Dünyanın en iyi doktorlarından biri. Ama bu belediyecilik onun mesleği değil, liderlik onun işi değil. Ereğli’yi beş sene geriye getirdi. NE beş senesi, yirmi yirmi beş sene geriye götürdü. Yok şimdi tutup yaşlı başlı diyorlar, ilaç içiyor diyorlar. Ben buradayım, bu işler böyle devam ederse, bundan sonraki dönem de beni belediye başkanlığına adaylığımı koydurmayın. Bana yaşlı gibi laflarla gelmeyin, projelerinizi çıkarın, bu projeyle Ereğli iyi olur deyin, önünüzde eğileyim. Ama dağarcığınızda yok. Zamanımda Ereğli belediyesi ülkenin en zengin belediyesiydi. Bugün fakir bir belediye. Cumhurbaşkanımızın başdanışmanını bir buçuk aydır Ereğli’de ağırlıyoruz. Çok yoruluyor. İki bakan yardımcısı Ereğli’deydi. Arkada iki otobüs, yemekleri ellerinde. Biz yanımızdaki adamlara simit alamıyoruz. Paramız yok onların harcadığı gibi. Gidiyorlar Balı köyüne, iki otobüsten yüzkırk kişi iniyor. On kişi de balı köyünden. Oluyor yüz elli kişi. Ta Antalya’dan basın danışmanı getiriyorlar. Benim danışmanlarım Ereğlili. Ereğli’de basın da bilişim üstatları da dışarıdakilerden çok daha yetenekli. Cumhurbaşkanımı da bu kadar yormanıza gerek yok. Kendisinin gelmesinden mutluluk duyuyorum. Ne güzel, bakanlarımız geliyor ama ben bakanlarımızı, cumhurbaşkanımızı, bakan yardımcılarını, başdanışmanı 1 Nisan’dan sonra da ağırlamak istiyoruz.”

“OYPA ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI BEN TAKİP EDECEĞİM”

Posbıyık, OYPA çalışanlarına sözlerin tutulması gerektiğini, bunu takip edeceğini ifade ederek şunları söyledi:

“OYPA’lılar için en büyük mücadeleyi göreceksiniz Halil Posbıyık verecek. Türk Metal’deki arkadaşlarımla beraber mücadele edeceğiz. Benim Türk Metal’deki arkadaşlarla da bir problemim yok. Ben çocuklarımı Erdemir’den kazandığım paralarla bugüne getirdim. Erdemir’in bugüne gelmesini sağlayan siyasetçisinden bürokratına kadar hepsini selamlıyorum. Erdemir Ereğli’nin can damarı. Erdemir’in büyümesi için bizim de bir nebze katkımız olursa asla ve kat’a imtina etmeyeceğiz. Tekrar ediyorum, OYPA işçileri ile beraberim. Başkan olduğum zaman 17 senedir çalışanların da bulunduğu taşeron çalışanlarının kadroya geçmesi için çalışacağız. Cumhurbaşkanımın konuşmalarına katılıyorum. Kendi aralarında yapacağım dediyse Allah razı olsun. Keşke OYPA’lıların taleplerini yerine getirseler.”

Posbıyık, bu konunun siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini söyledi. Posbıyık ilçede yapılan yatırımların yetersizliğini ifade ederek, “Burada neden yüzme havuzu yok diye sorgulayın, neden spor salonu yok diye sorgulayın. OYPA işçilerini Erdemir alacak. Bu sözü açıklamak başka kimsenin işi değil. Onu Erdemir yetkilileri açıklayacak. İnsanların duyguları ile oynamak yanlıştır. Gençlerimizin kötü bir Ereğli’de yaşaması durumuyla karşı karşıyayız. Ereğli zaten beş sene gitti. AK Parti adayı seçilirse Ereğli beş sene daha geriye gidecek. Hatta daha kötü gidecek. Çünkü Erol Şahin’in çevresi belli gruplar tarafından çembere alınmış. Rahat hareket etmesi mümkün değil.”

Posbıyık, Erol Şahin’in mal varlığını açıklamamasını da eleştirdi.

“FESTİVAL ÜÇ KİŞİNİN ŞARKI SÖYLEMESİ DEĞİL”

Şahin’in acilen bir gençlik şöleni yapıp oy beklediğini öne süren Posbıyık, “Festival sadece üç kişinin şarkı söylemesi değildir. İran’dan, Azerbaycan’dan, her yerden bir sürü insan Ereğli’ye geliyor. Ereğli’de şişe suyu satan bile üç aylık maişetini çıkarıyordu. Ereğli’de bereket yok. Hareketsiz bir kent oldu. Festivaller, sosyal hareketler yapacaksınız, Ereğli’yi hareketlendireceksiniz.Teleferik yapacağız diyoruz. Ereğli’ye dışarıdan gelen binlerce insan teleferiğe çıkacak. Burada otellerde kalacak, kafeteryalarında yemekler yiyecek. Neden bunları görmüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

“EREĞLİ’DE BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOLAY MI SANIYORSUNUZ?”

Posbıyık, Erol Şahin’in seçim projelerini de eleştirerek, “Tecrübe belediyecilikte son derece önemlidir. İnsanlar size yanlış hareket yaptığında nasıl davranacağınızı bilmeniz lazım. Projeyi nasıl yapacağınızı bilmeniz lazım. Erol Şahin bu işi bilmez. Ben muhasebeden anlamam. Erol Şahin muhasebede üstat. Bana onun muhasebesini tuttuğu şirketin muhasebesini tut deseler o şirketi batırırım. Onu da Ereğli’ye belediye başkanı yapsalar belediyeyi batırır. Bir insanın lider olması lazım. Höt dediğin zaman bir kenara kaçmaması lazım. O zaman Hüseyin Uysal gibi yönetemez. Başkası yönetir. Erol Şahin’de de aynısını görüyorum. Ereğli bunu kaldıramaz. İnsanlar pohpoh yapar, başka şey yapar. ON gün önce İrfan Erdem’e gittim. Hayatımda aldığım en güzel iltifatlardan biriydi. Sen gitti Ereğli battı dedi. Senin gelmen lazım dedi. Dokuz gün sonra oraya gitmişler başdanışman falan. Orada başka şeyler söylemiş. Anlayamıyorum insanları. İrfan Erdem on gün evvel beş senedir mahvolduk diyor, bana güzel iltifatlarda bulunuyor, on gün sonra başka şeyler çıkıyor. İrfan Erdem on gün sonra Şahin’e sen kazandın diyor. Bunlar beni üzüyor. İnsanların mert olması lazım, halkı sevmesi lazım, lider olması lazım. Benim arabam kurşunlandı, evim kurşunlandı, yanıma koruma verdiler. Ereğli’de belediye başkanlığı kolay mı sanıyorsunuz?” dedi.

“BU BİR HALK HAREKETİDİR”

Kendisinin de AK Parti milletvekillerinin CHP’li dostlarıyla adaylığını engellemeye çalıştıklarını ifade eden Posbıyık, “Allah Razı olsun Ereğli’den. Genel merkezi faks yağmuruna tuttular, partiye oy vermeyiz dediler bizi aday yaptılar. Bu bir halk hareketidir. Ben tek başıma önderlik, liderlik yapıyorum. Arkamda Ereğli halkı var. Tüm Ereğli halkı arkamdan yürüyor. Bunun önünde bentler duramaz. Benim başdanışmanlarım gelmiyor Ereğli’den buraya. Seçim arabalarındaki resimleri görüyor musunuz? Benim arabalarımda benim resmim var, Erol Şahin’in arabalarında Tayyip Erdoğan’ın resmi var. Bunlardan halk bir şeyler anlamıyor mu? Ben halk lideriyim halk. Şimdi yine tehditlere başladılar.  Ne yaparlarsa yapsınlar, korkmam. Ben yumruk atmasını bilmem, silah kullanmasını bilmem ama bende yürek var. Ölürsem bir kere ölürüm. Ereğli halkı için savaş veriyorum. Halk benim peşimde. Bu bir halk hareketidir” dedi.

“BİR DİP DALGA GELİYOR!”

Programa gelmeden beş miting yaptığını belirten Posbıyık, “Çünkü Ereğli kötü bir noktaya gidiyor. Halk bana inanmış. Bana soru sormuyorlar. Yürü başkan, biz senin yanındayız diyorlar. Ben siyasetçiysem, bir dip dalga geliyor. Bana sandık açılıncaya kadar kazanacak mıyım diye sormayın, sandık açıldıktan sonra kazanacak belli olur. Ama parantez açıp yazın, bir dip dalga geliyor. Bu bir halk hareketidir, lideri de Halil Posbıyık’tır. Hep birlikte bir iki gün içinde bunu göreceğiz, “ diye konuştu.

“MASADA KAYBETMEYECEĞİZ”

CHP adayı şöyle devam etti:

“Sandıklarla ilgili çok iyi bir çalışma yaptık. Göreceksiniz, sandıklara Ereğli halkı sandıklara sahip çıkacak. Geçen defa yapılan yanlışlıkları Ereğli halkı benden iyi biliyor. Bu sefer sahada kazanıp, masada kaybetmeyeceğiz. Buna Ereğli halkı izin vermeyecek. Hiçbir konuda bir yanlışlık olmaması için bütün Ereğli halkı hazır vaziyette ve sandıkları koruyacak. Ben de o akşam ilçe seçim kurulunda bulunacağım. Güvenliği güvenlik güçlerimiz sağlar ama biz psikolojik güvenliği sağlamak için orada bekleyeceğiz. Halk da benimle beraber bekleyecek. Sandıklarda veya herhangi bir yerde herhangi bir yanlışlık olacağına inanmıyorum. İlçe Seçim kurulu’ndaki herkesi tanıyorum. Yanlışlık yapacaklarına inanmıyorum.”

Hiç toplama kalabalık oluşturmadıklarını ifade eden Posbıyık, “Bunların iki büyük otobüsü var, sabah akşam insanları taşıyorlar. Bizim zaten o kadar paramız yok. Güç kanaat işi götürüyoruz. Mitinglerimin hepsi bayan ağırlıklı. Bayanın elini attığı her şey başarılı geçer. Kadınlar ağırlıklı olarak mitinglerimde var. Kesinlikle mitinglerimde taşıma kalabalık yok.”

“HALKIMI EZDİRMEM…”

Kendisinin intikam için geldiğine yönelik eleştirilere cevap veren Posbıyık şunları söyledi:

“Ben yasalara göre hareket ederim.  Ben bu vatandaşı ezdirmem. Üç katlı bina yapan adamın evinin yanında on sekiz katlı binayı kendi adamlarıma yaptırmam. Buna kesinlikle müsaade etmem. Ben halkımı ezdirmem, ezdirmeyeceğim. Bunların söyledikleri, pazaryerini yıkacak, belediyeden işçi atacak, oya işleri yapan kadınları oradan atacak şeklinde. Ben insanlara ekmek vermeye geliyorum. İnsanların ekmeğini elinden nasıl alabilirim. İlerleyen zamanlarda onlara daha iyi mekanlar hazırlayıp oralara yerleştirebilirim. Ereğli’de her şeyi bozdular. 1994 yılında sahilde iki kız yan yana gezemezdi. Bozhane’ye de delikanlılar giremezdi. İlerleyen zamanlarda kent disiplinini ortaya koydum. Geceyarısı iki kız balık lokantalarına gidip dönebiliyor. İki yıldır Ereğli sahili yeniden bozuluyor.”

“KENDİNİZ OLUN!”

Hesap vermeye hazır olduklarını ifade eden Posbıyık, “Sorularını belli gruplara yamanmak için sormasınlar. Sorsunlar, ona da cevap veririm. Nasıl gazetecilikte, televizyonculukta tecrübe varsa, belediyecilikte de tecrübe diyoruz. Hüseyin Beyin beş yıldır başarısız olmasındaki en önemli etken, kendi kararlarının arkasında duramamasıdır. Siz kendiniz olun, yukarıdan destek beklemeyin, inandığınız ilkelerin ardından gidin, sürekli sufle almayın. Ben alanlarda sekiz danışmanın size not gönderdiğini bilmiyor muyum? Kaç danışmanınız olduğunu, onlara ne büyük paralar verdiğinizi bilmiyor muyuz? Trilyonlar diyorlar. Olmayan harcayamaz, olan harcıyor. Eğer ilkelerinin peşinden gitmezsen, kendin olmazsan başarısız olman kaçınılmaz. Başarısız olacaksınız.” Dedi.

“EREĞLİ İKİ RAUNDU KAZANDI!”

Posbıyık, Ereğli Belediyespor ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de şunları söyledi:

 “Benim dönemimde, hızlı bir şekilde tecrübeli arkadaşlarla bu işin içine gireceğim. Ben arkadaşlarıma güveniyorum, ben sadece liderlikr yapacağım.  Amca para vermezsen dosyan imardan geçmez demeyeceğim. Ben takımımızı üçüncü lige çıkaracağımıza inanıyorum. Ben dürüst bir yol çizeceğim. Benim dönemimde belediyeye yardım yoktu. Benden sonra meclis kararıyla belediyespor’a bir trilyon para veriliyor. Bu aynı zamanda Amatör spor kulüplerine de veriliyor. Amatör sporlara büyük destek vereceğiz. Yenimahallespor bizi gururlandırdı. Bütün amatör s porları destekleyeceğiz. Altyapıyı yapacağız. Üçüncü lige çıkarsınız ama altyapınız olmazsa yine düşersiniz. Zonguldak’ta yetenekli sporcular var. Fakat Trabzon’dan İstanbul’dan oyunculara para vermeye alışmışız. Adam üç gün sonra çekip gidiyor. Yazık değil mi? Belediyespor’da paranın hesabını kimin tuttuğunu bilmiyoruz. Bunları gözden geçireceğiz. Özel müfettişler getireceğiz, hesapsız kitapsız kimseyi bırakmam. Onun için Posbıyık intikam almaya geliyor diyorlar. Bunun intikam almakla ne alakası var. Vatandaş beş katlı bina yaparken , senin adamın 22 katlı bina yapıyorsa, niye bunu yaptın demek gerekmez mi? Birinci raundu kazandım, aday oldum. Ereğli halkı birinci raundu kazandı. Allah nasip ederse Ereğli halkının Pazar günü ikinci raundu kazanacağına şüphem yok. Daha sonra belediye veya kulüpte yanlışlıklar olduysa onun hesabını soracağım. Bunda tüyü bitmedik yetimin hakkı var.”

Posbıyık, Kabotaj Bayramı’nda yağlı direk yarışmasına katılanlara ödül vereceğini açıkladı. Posbıyık miktar konusunda bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.

Posbıyık“Bu bir halk hareketidir, Ereğli’nin bu dönemi tarihe geçecek, iki gün önce Önder Sav telefon etti. Bana ‘Koca Çınar, sen bir tarihsin, parti seni aday göstermeyecekti, bunları tek başına yardın, kendini aday gösterdin. Sen seçilirsen, Türkiye’ye örnek olacaksın’ dedi. Ben halk mücadelesi yapıyorum, ezilen halk için mücadele ediyorum. Karşımda şuraya işe sokacağız, buraya işe sokacağız diye konuşanlara karşı bunlar doğru değil, doğrusu budur dedim. Bir halk lideri olarak söyleyeceğim şu: Propaganda dönemini başarılı geçirdiğimize inanıyorum. Allah hepinizden razı olsun. Günler yaklaştıkça çocuklarımızın daha iyi bir Ereğli’de yaşayacağına inandınız. Şimdi göreviniz, ben İlçe Seçim Kurul önündeyim, diye çağrıda bulunacağım vatandaşlarıma” diye konuştu.

Posbıyık, Su ürünleri kooperatifi ve Çilek Kafe'nin modernize edileceğini, Yaşlılar Evi'ni büyüteceğini, yanına da bayanlar kahvesi yapacağını söyledi. Başkan Adayı Posbıyık, orada sağlıkçı bulundurulacağını da ifade etti.

Kaynak. www.degisimmedya.com

Yorum Ekle