SON DAKİKA

Öğrenciler, en özgün tasarım ödülüne layık görüldü

Öğrenciler, en özgün tasarım ödülüne layık görüldü 01 Ekim, 2020 10:18 Güncelleme: 01 Ekim, 2020 10:18 Öğrenciler, en özgün tasarım ödülüne layık görüldü

Teknofest tarafından Gaziantep’ te düzenlenen yarışmaya İnsansız Sualtı Sistemleri kategorisinde İlçemizden katılan ALENES Takımı Enes Halid ÜZÜLMEZ(İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa /  Elektrik- Elektronik Müh.),Caner KAÇMAZ (İstanbul Teknik Üniversitesi/ Makine Müh.) ve Ahmet KULAKSIZ (Ege Üniversitesi)  mücadele verdi.

Diğer katılımcıların 10 kişilik ekipler tarafından katıldığı yarışmaya Ereğli'li öğrenciler ise 3 kişilik ekip ile katılarak başarılı olduklarını göstermişlerdir. 24  finalistden biri olan ALENES Takımı zorlu yarışma parkurunu tamamlayıp "En Özgün Tasarım" ödülüne layık görülmüştür. 

  Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'nu ziyaret eden öğrencileri İnsansız Sualtı Robotunun tanıtımını yapmış ve aldıkları ödülü paylaşmışlardır. Almış oldukları ödülden dolayı tebriklerini ileten Kaymakam Çorumluoğlu, bu projelerini daha da geliştirmeleri temennisinde bulundu, öğrencilere başarılar diledi.

 

Yorum Ekle