SON DAKİKA

"Köy halkı cenazenin suyunu içiyoruz"

"Köy halkı cenazenin suyunu içiyoruz" 14 Nisan, 2019 15:16 Güncelleme: 14 Nisan, 2019 15:16 "Köy halkı cenazenin suyunu içiyoruz"

Ereğli'ye bağlı köy mezarlığında bulunan su depolarından rahatsız olan köy halkı cenazenin suyunu içiyoruz, olacak iş değil diyerek depoların kaldırılmasını talep etti.

Ereğli ilçesine bağlı Ramazanlı Köyü Zoroğlu Mahallesinde yaşayan vatandaşlar mezarlığın içinde bulunan su depolarının ölmüşlere, büyüklerimize saygısızlık olarak gördüklerini belirttiler. Atalarının su içinde yattıklarını ve cenazenin suyunu içtiklerini anlatan köy sakinlerinden Tahsin Yıldızhan (61) açıklamasında; “Mezarlığın içinden depoların çıkmasını istiyoruz. Yani ölmüşler, büyüklerimize en azından bir saygımız olması lazım. Yazık günah atalarımız hep su içinde yaşıyor burada.” İfadelerine yer verdi.

Mezarlık gibi bir mezarlık olması lazım…

“En azından mezarlık gibi bir mezarlık olması lazım. Yani ölmüşlerimize bir saygımız olması lazım. Bakıyorum da burada cenazeden fazla su deposu var. Bunların buradan derhal çıkması lazım. Çıkmasını istiyoruz. En azından ölmüşlerimize, büyüklerimize bir saygımız olsun. Devlet büyüklerimizin ilgilenmesini istiyoruz. Buranın düzenlenmesini, depolardan akan su ne kadar giderler yapılsa bile depoların buradan çıkmasın lazım. Depoların konulabileceği mezarlık dışında yer çok. En azından bu topluma karşı bir görevimiz yani. Yapılması gerekiyor. Ama bu zamana kadar kimse ilgilenmemiş. Bundan sonra ben içtenlik ile üzerinde durmak istiyorum. İlgileneceğim de. Peşini bırakmam yani. Mefta üzerinden, cenaze üzerinden yani cenazenin suyunu içiyoruz burada. Olacak gibi değil.”

Yorum Ekle