SON DAKİKA

Kesici’den Ereğli temasları

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili, eski Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, CHP Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Türkiye Delegasyonu Üyesi İlhan Kesici, Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığının daveti üzerine Karadeniz Ereğli’ye geldi. 27 Mart, 2017 17:19 Güncelleme: 27 Mart, 2017 17:19 Kesici’den Ereğli temasları

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ve Ünal Demişrtaş’ın daveti üzerine Karadeniz Ereğli’ye gelen Kesici, Karadeniz  Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO)  Başkanı Yaşar Tetikler ve Yönetim Kurul Üyelerini ziyaret ederek,  referandum ve ülke ekonomisine yönelik  görüşlerini açıkladı. Kesici, TSO Başkanlık makamında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük meselesinin ekonomiye bağlı koşullar olduğunu vurguladı.  Ticaretle uğraşanlardan gelecek  söylemlerin çok  önemli olduğunu söyleyen Kesici,  "Zonguldak ve Ereğli Sanayi Odalarından toplantı yapmamızın sebebini şöyle açıklayabiliriz:  Türkiye'nin ve dünyanın bütün ve en büyük  meseleleri öncelikle  ekonomi, kalkınma, istihdam, işsizliktir. Türkiye'de kalkınma hızı gittikçe düşüyor , bunu durdurmak lazım. İşsizlik gittikçe artıyor. Ben de yaptığımız siyasi konuşmaları bile ekonomi merkezli yapmaya çalışıyoruz.  Burada  hem Yaşar Beyin ve yönetiminin hem de benim söyleyeceklerim olur. Bunlar Türkiye'nin canı olan ticaret erbabı, sanayi erbabı olan insanlar. Hadisenin  içinde yaşıyor olan insanlar onlardır. O yüzden bizim de onlardan bilgi almamız  lazımdır"

KESİCİ :”REFERANDUM SONUCUNDA, RAHATSIZLIK VERECEK   DEĞİŞİKLİK OLMAZ…"

Kesici, 16 Nisan referandum sürecine yönelik  açıklamalarında ise    AK Parti seçmeninde  ‘hayır' oyu kullanacağını söyleyerek,  "Referandum çalışmaları, Türkiye'de iyi gidiyor,  . Zaten netice itibariyle bu bir seçim değil. Yani ayın 16'sında oy vereceğiz, 17 sinde ülkemizde Cumhurbaşkanımız değişmeyecek, Başbakanımız değişmeyecek, Meclis Başkanımız değişmeyecek.

Türkiye'de rahatsızlık  verecek herhangi bir değişiklik de  olmayacak. Referandumun bir faydası  olacak.   Milletimiz,  şimdiye kadar AK Parti  yöneticilerinin istedikleri oyları verdiler. İlk  seçimde yüzde 34 buçuk oy aldılar iktidar oldular, işte ikinci seçimde yüzde 47, arada referandum var 58, arada Cumhurbaşkanlığı seçimi var 51 buçuk oy oranıyla iktidarın istediği bütün oyları verdiler. İlk defa ben de şimdi öyle görüyorum ki  iktidarın istediği oyu  halkımız vermeyecek.  Ben bu referandumdan  Hayırlı bir sonuç çıkacağını ümit ve tememmi ediyorum. Çünkü aynı zamanda Türkiye'nin yönetiminde bazı yanlış giden işler de var. O zaman başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetin tamamı, AK Parti yönetiminin de tamamı, şu düşünceye kapılmış olabilir.  Bu  Türk milleti bize her seçimde istediğimiz oyu verdi, ilk defa şimdi vermedi,  acaba niye vermedi, neden vermedi.  Önce biraz kızabilirler. Ama o kızgınlık hali geçtikten sonra ‘bizim de bir kusurumuz, yanlışımız mı oldu? Eğer varsa bu yanlışımız nedir bunu düzeltme yoluna gidelim' gibi bir siyasi değerlendirme durumuna girerler.  Bundan hem kendileri,  hem de bütün milletimiz istifade etmiş olacak.  Referandumdan  güzel bir sonuç çıkacağını düşünüyorum.

ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİ TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş ise, “eski Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, CHP Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Türkiye Delegasyonu Üyesi İlhan Kesici’yi Karadeniz Ereğli’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bizlerin daveti üzerine Karadeniz Ereğli ve Zonguldak’ta açıklamalar yaptı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. “

TETİKER: “EN ÖNEMLİ KISIM, TAMAMEN EKONOMİK YÖNÜDÜR”

 Karadeniz Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker ise, referandum sonrası ortaya çıkacak ekonomik durumla çok daha fazla ilgilendiklerini  vurguladı. Tetiker açıklamasında şu görüşlere yer verdi;   "Fikirler,  düşünceler zenginlik örneğidir. Önemli olan, zenginliği hazmedebilmektir. Biz, Allah'a çok şükür hazmetme noktasına geldiğimiz zamanda, yücelen bir toplum olarak karşınıza çıkarızBizim gönlümüz ister ki;   ilk kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün partisi, tüm bu sivil Anayasa'yı yapsın. Bizi ilgilendiren, seçimden sonra da  inşallah, işin ekonomik yönü değişmeden fazla sıkıntılar yaşamadan,  ekonominin dengesinde  yolumuza devam etmektir. Bizi ilgilendiren en önemli kısım, tamamen ekonomik yönüdür” dedi.

CHP  İstanbul Milletvekili, eski Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, CHP Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Türkiye Delegasyonu Üyesi İlhan Kesici’nin Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker ile görüşmesi açıklamaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

 

Yorum Ekle