SON DAKİKA

Kaymakam Çağlar: Büyük firmalardan talep var"

Alaplı OSB’de imzalar atıldı 09 Aralık, 2016 10:24 Güncelleme: 09 Aralık, 2016 10:24 Kaymakam Çağlar: Büyük firmalardan talep var"

Alaplı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Altyapı ihalesi için üstlenici firma, kaymakamlık, Alaplı TSO arasında imza atılması dolayısıyla tören düzenlendi.

Kamuoyunda uzunca bir süredir devam eden çalışmalarıyla gündeme gelen Alaplı OSB için Ankara’da gerçekleştirilen ihaleyi bölgede faaliyet gösteren yerli firmalardan Tekay İnşaat kazandı.  İhale kapsamında 30 parselden oluşan OSB’nin altyapısı kapsamında elektrik, su, doğalgaz, yol ve parke gibi yeraltı ve yerüstü altyapı unsurları gerçekleştirilecek. Yüklenici firma işi 31 Aralık 2017 tarihinde tamamlayacak.

 İhalenin gerçekleştirilmesinin ardından ardından Alaplı Kaymakamlığı, Alaplı TSO ve Alaplı OSB yönetimi ile yüklenici firma TEKAY İnşaat arasında imzalar düzenlenen törenle atıldı.

KAYMAKAM ÇAĞLAR: “BÜYÜK FİRMALARDAN TALEP VAR”

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, kaymakamlık  makamında düzenlenen törende yaptığı konuşmada,  Alaplı OSB’nin hikayesinin 1997 yılına kadar geri giden bir tarihi olduğunu söyledi.

O zamandan bu zamana meşakkatli, bir o kadar keyifli bir süreç yaşandığını belirten Çağlar şöyle konuştu:

“ Bir ihale süreci en son bize nasip oldu. Altyapı ihalemizi alan yerli firmamızı tebrik ediyorum. İhale sürecinde 2017 sonu itibarıyla OSB’nin altyapısı bitmiş olacak. Bundan sonra da bu zamana kadarki yorgunluklar bir kenarda kalacak.  Esas işimiz, yani ne yapmamız gerektiğine yönelik kararların alınması gereken bir karar dilimine başlayacağız. Alan olarak gelişmeye yönelik bir yerimiz var. Buraları rantabl kullanırsak bundan sonrası da çok daha keyifli bir hale gelecektir diyebilirim. İsim vermek çok doğru değil ama Türkiye’nin belli başlı firmalarımız, altyapımız yapılmadan bize teklifte bulundu. Biz de ham bir araziden bahsettiğimizi, işler bittikten sonra çok daha rahat konuşabileceğimizi ifade ettik. Bunların içinde yerli olduğu kadar yabancı büyük firmalar da söz konusu. İnşallah Alaplı’mız, Zonguldak’ımız, memleketimiz açısından hayırlı olmasını diliyorum.”

Kaymakam Çağlar, Tekay İnşaat yetkililerini tebrik ederek, “Siz bu işi aldınız. A kalite iş istiyoruz. Kısmet olursa sizlerin de bilgisi üzerine bizler de tarih sürecinde olacağız. İnşallah gözümüz gönlümüz de açıkta kalmaz” diye konuştu.

 Alaplı Kaymakamı,  gazetecilerin sorusu üzerine, Alaplı OSB vizyonunun çok sayıda ufak firma yerine tek veya az sayıda büyük firmaya tahsis edilmesi  şeklinde düşünülmesi gerektiğini ifade ederek, “Bizim elimizde bir de ALPORT diye bir projemiz var. İhracatçı bir firma eğer Alaplı’ya bu tür bir fabrika kazandırılabilirse, yarın öbürgün bu yapılacak limanı da üstlenir ve Ankara’nın en yakın limanı biz oluruz. Vizyonu koyacaksak böyle koymamız lazım” dedi.

Çağlar, bu süreçte emeği geçen Valiler, Alaplı’da görev yapmış tüm kaymakamlar ve TSO Başkanları ile emeği geçen tüm kişilere teşekkür ettiğini söyledi.

İMZALAR ATILDI

Konuşmaların ardından Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar ve Tekay İnşaat Yetkilisi Yaşar Eroğlu imzayı atarak Alaplı OSB altyapı ihalesinde yer teslimini gerçekleştirdi.

İmza töreni sırasında, Alaplı OSB Müdürü Özkan Demir, İşadamı Halil Demiray ve noter yetkilisi de hazır bulundu.

Törenin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Yorum Ekle