SON DAKİKA

İlk ders zili töreni

İlk ders zili töreni 18 Eylül, 2017 10:26 Güncelleme: 18 Eylül, 2017 10:26 İlk ders zili töreni

Ereğli’de 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının başlaması ve ilk ders zilinin çalınması dolayısıyla tören düzenlendi.

Kepez İlkokulu’nda düzenlenen törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri öğretmen ve öğrenciler katıldı.Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Kepez İlkokulu öğretmenlerinden Meral Kınsız, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında insanın diğer varlıklardan en büyük farkının akıl olduğunu, ancak aklın kendiliğinden gelişemeyeceğini belirterek, “Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Akıl bir eğitim ve öğretim yuvasıdır. İnsanın yetiştirildiği yerdir. Sevgili öğrenciler siz buraya aklınızı geliştirmek, uygar bir akıl olmak için geliyorsunuz. Hepimizin görevi sizleri yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, kalıcı olamazlar” diye konuştu.

KORKMAZ: “ÇAĞI YAKALAMALISINIZ” 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, 2017-1018 eğitim öğretim yılında 138 okul ve kurum, 2300 öğretmen 34 bin öğretmen ile başladıklarını belirterek şunları söyledi:
“Kıymetli öğretmenlerim, mesleğimizin asıl amacı, nesillere çağın gerektirdiği bilgi ve donanımı kazandırmaktır. Onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır. Değerli velilerim, sizler eğitim sisteminde hedeflerimize ulaşma noktasında en önemli paydaşlarımızdansınız. Sizlerden gerekli desteği almadan başarılı olmamız mümkün değildir. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularımızı beraberce hayata hazırlayacağız. Bunun için her zaman iletişim halinde olmamız, kesintisiz bir diyalog ortamı oluşturmamız gerekmektedir. Sevgili öğrencilerimiz sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Bütün faaliyetimiz sizlerin yetişmesi, iyi birer yurttaş olabilmesi içindir. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri doktorları sizler olacaksınız. Bu yüzden çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli, çağı yakalamalısınız.” 
UYSAL: “EĞİTİM KURUMLARIMIZIN YANINDAYIZ.”
 
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini dileyerek şu ifadeleri kullandı:
“Öğretmenlerimizin çabası kutsal. Sizlerin öğrettikleri dersler ile yarınlarımız çok daha ileri, çok daha aydınlık olacaktır. Bunu biliyorum. Bizler sizin yanınızdayız. İnşallah önümüzdeki günlerde sizin yanınızda daha çok olabiliriz diye düşünüyorum. Sevgili veliler, sizleri tebrik ediyorum, öğrencilerimizi yarına hazırlamak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Her şeyden vazgeçebiliriz ama eğitimi ihmal etmememiz gerekir. Bu yüzden eğitim kurumlarımızın yanındayız. Okullarımızın eksiklerini gidermek konusunda hassasiyetle duruyoruz. Bu sene de bazı okullarımıza zemin düzenlemeleri yaptık. Çevre düzenlemeleri yapıyoruz. İhtiyaçlarını karşılıyoruz. Yeni eğitim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” 
KAYMAKAM MADENOĞLU: “ÇAĞDAŞ UYGARLIK YOLU ÇALIŞMAKTAN GEÇER”
 
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, hem yeni eğitim öğretim yılının başlaması, hem de ilköğretim haftası nedeniyle bir araya toplandıklarını belirterek şunları kaydetti:
“Êsasında bu günlerde söylenen sözler bellidir. Şöyle yapalım, böyle yapalım, böyle olalım diye. Bunların pek bir anlamı yok. Yine de belirtmeliyim ki toplumumuzun geleceği eğitime ve bu eğitimi verecek olan sevgili öğretmenlerimize bağlıdır. Sizler çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirdiğiniz takdirde sanıyorum sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın geleceği aydınlık olacaktır. Çağdaş uygarlığa ulaşmanın yolu, Büyük Asker Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, çalışmaktan geçer. Biz muasır medeniyet seviyesine ulaşmak, hatta onu geçmek zorundayız. Bugün çağdaş uluslar arasında Türk Milleti yerini almıştır. Gelişmiş bir ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz. Devletimiz ve milletimiz müreffeh bir ülke için elinden geleni yapıyor. Eğitime olan yatırımlar her türlü takdirin ötesindedir. İlçemize baktığımızda, birkaç okulumuz dışında tekli eğitime geçmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde fiziki kapasitemizi arttırarak ikili eğitimden normal eğitime geçeceğiz. Fakat asıl üstünde durmamız gereken konu, eğitim ve öğretimde seviyemizi, kalitemizi yükseltmektir. Tüm idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin amacının bu olduğunu biliyorum. Eğitim ve öğretimde ulaştığımız kaliteye memnuniyet verici olmakla birlikte yeterli kabul edemeyiz. O itibarla tüm öğretmenlerimizin toplumumuzun beklediği tarihi fonksiyonu istemek gibi bir hakkımız olduğunu düşünüyorum. Veli öğrenci öğretmen sacayağında nasıl öğretmenlerimiz görevlerini tam olarak yapıyorsa, velilerimize de görev düşmektedir. Eskiden olduğu gibi okula çocuğumuzu emanet ederken ‘Eti senin kemiği benim’ tabirini terk etmek zorundayız. Eskiden belki geçerliydi ama artık geçerli değil. Okul dışı zamanların geçirildiği mekanların bazıları faydalı olmakla birlikte çocuklarımızı olumsuz yönlere sevk edenler de vardır. Çocuklarımızı veliler olarak sıkmadan, üzmeden kontrol etmek zorundayız. Çocuklarımızı yarış atına dönüştürmeden iyi bir şekilde yetiştirmek zorundayız.” 

İLK DERS ZİLİ ÇALDI 

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu. Okulun halk oyunları ekibi Kafkas Halk Dansları gösterisi sundu. 
İlk ders zili Kaymakam Nazım Madenoğlu ve protokol tarafından çalındı. Ardından protokol üyeleri okulda sınıf ziyaretlerinde bulunarak aralarında 15 Temmuz Kalkışmasının anlatıldığı bir broşür de bulunan ders kitaplarını öğrencilere teslim etti.

 

Yorum Ekle