SON DAKİKA

GMİS YÖNETİMİNDEN UÇAR'A SERT AÇIKLAMA

Zonguldak’ta, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan madencilerin ikramiyelerini alamadıkları gerekçesiyle yaptıkları eylemeyönelik sözlerin esert tepki gösterdi. 04 Ocak, 2014 16:15 Güncelleme: 04 Ocak, 2014 16:15 GMİS YÖNETİMİNDEN UÇAR'A SERT AÇIKLAMA

Zonguldak’ta, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan madencilerin ikramiyelerini alamadıkları gerekçesiyle yaptıkları eyleme yönelik sözlerin sert tepki gösterdi.
GMİS yönetimi,yapılan yazılı açıklamada şunları kaydetti:
“TTK çalışan Sendikamız üyelerinin 2013 yılı ikramiyelerini zamanında alamamaları üzerine 31 Aralık 2013 tarihinde ilgilileri uyarmak için yaptıkları demokratik eylem, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Hamdi Uçar tarafından basına ve kamuoyuna, bir takım haddini bilmeyen insanların yaptığı, provokatörlerin ön plana çıktığı bir eylem, olarak değerlendirilmiştir. Uçar açıklamasında ‘Bunun kesinlikle bir hak arayışı olduğuna inanmıyoruz’ ifadelerine yer vermiştir.
GMİS Yönetim Kurulu olarak, bu değerlendirmenin son derece yanlış olduğunu ve bu eylemin demokratik bir uyarı eylemi olduğunu önemle belirtiyoruz.
İktidar Partisi İl Başkanı, detaylarını bilmediği bir konuda açıklama yapmak yerine sorunu öğrenmek ve çözüm üretmekle sorumludur. Olaylara dışarıdan bakmak ve insanları haddini bilmemekle suçlamak aslında aynı konuma düşmektir.
Bu bir demokratik eylemdir. Aksi yaklaşımlar; ucu açık, herkesin her türlü yakıştırmayı ve karalamayı yapabileceği, ayrıştırıcı, hastalıklı ve takıntılı kişilere söz hakkı verecek, haddini aşacak yorumlara meydan verecek, sosyal barışı bozacak son derece yanlış değerlendirmelere yol açar.
Maden işçisinin ve Zonguldak halkının demokrasi kültürü bu tür yaklaşımlara meydan vermeyecek kadar yüksektir. Tarihimiz, ülkemize ve dünyaya ışık tutan örnek demokratik eylemlerle doludur. Madenciler, provokatörlere karşı her zaman uyanıktır ve uyanık kalacaktır.
Söz konusu eylemde de GMİS Yönetim Kurulu, Şube Yöneticileri, Temsilcileri ve madenciler provokasyona izin vermemiştir.”

Yorum Ekle