SON DAKİKA

EREĞLİ'DE, UĞUR MUMCU ANILDI

Ereğli de Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21. Yılında anıldı. 24 Ocak, 2014 17:46 Güncelleme: 24 Ocak, 2014 17:46 EREĞLİ'DE, UĞUR MUMCU ANILDI

Ankara'da suikaste kurban giden Gazeteci Uğur Mumcu'nun 21. ölüm yıl dönümü sebebiyle, Ereğli'de sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan program da anıt önünde toplanıldı.

Program'a saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ereğli Şube Başkanı Emin Semih Özkök konuşmasıyla devam etti.

Özkök konuşmasın da " Katiller bir kurşunla üç kişiyi vurdular. Hukukçu, Gazeteci ve Atatürkçü Uğur Mumcu’yu aramızdan aldılar. Ama ardından gelen milyonlarca Uğur Mumcu’ nun yılmaz ve korkmaz vatan sevdalılarını hesaplayamadılar. Bu ülkenin sahipsiz suskun ve hukuksuz olmadığını ve asla olamayacağını yine hesaplayamadılar.Bizler, bugünlere hep alnı açık başı dik geldik. Katiller ise bir köşede beklemedikleri bu büyük dalganın hesabını bile yapamayacaklardır.Ödün vermez bir Atatürkçü olarak, Türkiye'nin her yönden gelişmesi ve uygar ülkeler düzeyine ulaşmasının ancak Atatürk devrim ve ilkelerine sahip çıkmaktan geçtiğini söylerdi. Açıkça en büyük Kalpaksız Kuvvacı’lardan biriydi Uğur Mumcu." dedi.

Konuşmanın ardından bazı katılımcıların Atatürk Anıtı önüne konulan Mumcu’nun fotoğrafı önüne kırmızı karanfiller bırakmasıyla program sona erdi.

Anma programına Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, DSP İlçe Başkanı Mustafa Timur ve  bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

 

Yorum Ekle