SON DAKİKA

Ereğli’de, kitap fuarına yoğun ilgi..

Kdz. Ereğli Belediyesinin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Kitap Fuarı açıldı. Şair, şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan’ın da katıldığı açılışta Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli’li vatandaşların kitap fuarına yoğun ilgi göstermelerine teşekkür etti. 22 Eylül, 2018 14:50 Güncelleme: 22 Eylül, 2018 14:50 Ereğli’de, kitap fuarına yoğun ilgi..

Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Anayurt yayınlarının ilçede ilk kez düzenledikleri ve 1 ay boyunca devam edecek olan kitap fuarının açılışı gerçekleştirildi.

Emniyet Müdürlüğü karşısındaki otopark alanına kurulan çadırda 22 Eylül-22 Ekim 2018 tarihleri arasında kitapseverlerin hizmetinde olacak olan kitap fuarının açılışına onur konuğu olarak şair, şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan’da katıldı.

İlkan, yaptığı konuşmada şarkı sözleri ve şiirleriyle katılımcılara hitap ederken yılda en az 10 kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da, vatandaşların kitap fuarına gösterdikleri ilgiye teşekkür ederek; “Kitabı okumayı hiçbir zaman ihmal etmemiş bir mesleğe mensup olduğum için rabbime ne kadar hamd etsem azdır. Bugün arabamda her zaman en az 2 kitap mevcuttur. Sevgili hemşehrileriminde bugün kitap fuarına gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyorum. 2018-2019 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla kitap fuarımızın açılışını böyle bir anlamlı dönemde yapıyoruz. 1 ay boyunca fuarımıza katılacak ünlü yazarlar, şairler bu tarihler arasında ‘imza günleri, söyleşi ve şiir dinletisi’ gerçekleştirecekler. Tüm halkımızı kitap fuarını gezmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, Kdz.Ereğli’de güzel etkinliklerin yapıldığını belirterek vatandaşların kitap fuarına ilgi göstermelerinden mutlu olduğunu söyledi. Çorumluğu, açılışa iki kızıyla birlikte geldiğini belirterek; “Ben ailemde genelde tasarrufu istiyorum. Ama bir tek konuda tasarruf istemiyorum. Kitap almak ve okumak için. Kızlarımla, ailemle gurur duyuyorum. Çok kitap okudukları için. Ve bugün evinde televizyon karşısında yada cep telefonu karşısında oturmayıp fuara gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Lütfen Televizyonlardan ve telefondan biraz uzak durup, kitap okumaya vakit ayırın” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Kaymakam Çorumluoğlu, Başkan Uysal ve sanatçı İlkan kurdelayı birlikte keserek vatandaşlarla birlikte fuarı gezdiler.

Fuar kapsamında açılışa özel 1000 adet ücretsiz kitap dağıtıldı.

Fuara katılarak kitaplarını imzalayacak, söyleşi ve dinletilere katılacak isimler ve katılım tarihleri şu şekilde: 26-27 Eylül tarihlerinde Sinan Yağmur, 28 Eylül Mustafa Anayurtlu ve Müjde Aklanoğlu, 29 Eylül Metin köse, 30 Eylül Yavuz Bahadıroğlu, 2-3 Ekim Çağlayan Yılmaz, Emrullah Özdemir, Tarkan Suçıkar, Ahmet Haldun Terzioğlu, 5 Ekim Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil, 6 Ekim Vehbi Vakkasoğlu, 8 Ekim Yusuf Piliç, Dilara Keskin, Emre Gül ve Koray Yersüren, 10 Ekim Kahraman Tazeoğlu, 13 Ekim Hasan Ali Toptaş, 15 Ekim Birsen Ekim Özen.

Yorum Ekle