SON DAKİKA

Ereğli CHP'de Sertan Ocakçı dönemi...

CHP Ereğli İlçe Teşkilatında Sertan Ocakçı dönemi başladı. 06 Aralık, 2015 18:18 Güncelleme: 06 Aralık, 2015 18:18 Ereğli CHP'de Sertan Ocakçı dönemi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı seçimlerini Yaşar Balcı'ya karşı, Belediye Meclis Üyesi Mimar Şerif Sertan Ocakcı kazandı.

384 delegenin oy kullandığı seçimlerde Sertan Ocakçı 215 oy alırken, Yaşar Balcı ise 167 oyda kaldı.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı’nın olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongreye CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ile Ünal Demirtaş’ın yansı sıra Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Kdz.Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve partililer katıldı. Divan Başkanlığını Eski Alaplı Belediye Başkanı Muhammet Tezel’in yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Kongrede konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş partilileri eleştirerek hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerinde bazı partililerin adayları yıpratmak için çalıştığını söyledi.

Kongrede aday olmayarak ilçe başkanlığına veda eden Hayrettin Kartal ise konuşmasında, ilçe başkanlığına aday olan Yaşar Balcı’yı eleştirdi. Kendisinin sürekli Yaşar Balcı’nın yanında yer aldığını ifade eden Kartal, Balcı’nın ise 3 saat bile yanında durmadığını hep kendisini eleştirdiğini söyledi. Kartal ayrıca Balcı’nın partiyi değil hep kendisini düşürdüğünü sözlerine ekledi.

Balcı ise  Kartal’ı ihanetle suçladığını ve sözlerinin de arkasında olduğunu söyledi. Konuşmasında Milletvekili ön seçimlerine de değinen Balcı, Hayrettin Kartal ve ekibinin kendisine oy verilmemesi ve Çaycuma’nın adayı Şerafettin Turpçu’ya oy verilmesi için çalışma yürüttüğünü ifade etti. Halil Posbıyık’a önce 2. Sıra kontenjan adaylığına destek için söz verilip ön seçime sokulmadığını, ardından da aynı yönetimin Posbıyık aleyhine genel merkeze dosya verdiğini dile getiren Balcı, “Halil Posbıyık önseçime girmiş olsaydı bu gün 1. Sırada Şerafettin Turpçu değil Halil Posbıyık olacaktı” dedi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Adayı Sertan Ocakcı’ı da partide barışı sağlayacağını belirterek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

411 delegenin 396'sı kongreye geldi, 384 delege oy kullandı. 215 oy alarak Sertan Ocakçı başkan seçildi. Diğer aday Yaşar Balcı ise 167 oy aldı. Oylamada 2 oy da geçersiz sayıldı.

Sertan Ocakçı başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Eylem Ertuğ Ertuğrul, Tan Okay, Burak Karaarslan, Yıldıray Arslan, Recep Ergün, Hikmet Yılmaz, Şenol Çevik, Baki Erdoğan, Mürşide Ateş, Hanide Ercan, Nergis Telli Yavuz, Necla Partlak, Sevdekar Aras, Huri Keskin, Halil Bozkurt, Ekrem Akman.

 

Yorum Ekle