SON DAKİKA

Erasmus Projesi için üç ülkeden gelecekler...

Erasmus Projesi için üç ülkeden gelecekler... 03 Mart, 2018 15:46 Güncelleme: 03 Mart, 2018 15:46 Erasmus Projesi için üç ülkeden gelecekler...

Karadeniz Ereğli Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Erasmus + kapsamında ortağı bulunduğu proje kapsamında, Üç ülkeden ziyaretçileri ağırlayacağı bildirildi.

Okuldan yapılan açıklamay göre,  Erasmus+ kapsamında Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okulun ortağı olduğu "The 4S - Study - Support - Share - Succeed - (Çalış - Destekle - Paylaş - Başar)" temalı, dezavantajlı öğrencilerin eğitiminin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik projenin ev sahipliğini üstleniyor.

Hırvatistan, Romanya, Bulgaristan ve İtalya’nın ortak olduğu bu projede 5-9 Mart 2018 tarihlerinde ilgili ülkeler şehrimizde misafir edilerek hem proje çalışmaları gerçekleştirilecek hem de Ereğli’nin tanıtımı gerçekleştirilecek.

Projenin ortaklarından İtalya’nın ülkemizdeki terör sorunu ve Afrin-Zeytin dalı harekatını bahane ederek Türkiye’ye gelmeme kararı alması, ziyaretin önemini daha da arttırıyor.

NELER YAPILACAK...

Pazar günü Ereğli’ye gelen öğrenciler,  ilk etkinliklerini Pazartesi günü Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirecek. Burada okulun tanıtımı, seminer çalışmaları, öğretmen ve öğrenci etkinlikleri konusunda bilgilendirme gerçekleştirilmesinin ardından Ereğli şehir merkezi gezisi düzenlenecek.

Etkinliğin üçüncü gününde seminer çalışmaları ve protokol ziyaretleri gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’a ziyarette bulunulacak.

Dördüncü gün olan 7 Mart’ta ise konuklar, Safranbolu ve Amasra’ya kültür ve eğitim gezisi düzenlenecek. 8 Mart’ta konuklar, Karadeniz Ereğli Halk Eğitim Merkezi, Karadeniz Ereğli Gençlik ve Spor Merkezi ziyaretlerinde bulunacak, Ereğli’nin tarihi ve kültürel varlıklarına ziyaretler gerçekleştirecek. Misafirler,  etkinliğin 6. Günü olan 9 Mart’ta gerçekleştirilen Proje değerlendirme toplantısının ardından Ereğli’den ayrılacak.

 

Yorum Ekle