SON DAKİKA

Diyabet ve Menopoz Okulu eğitimlerine başladı

Ereğli Devlet Hastanesi'nde çeşitli sağlık problemlerine yönelik eğitim hamlesi başlatıldı. 24 Şubat, 2016 17:43 Güncelleme: 24 Şubat, 2016 17:43 Diyabet ve Menopoz Okulu eğitimlerine başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan diyabet hastalığı ile mücadele kapsamında, Ereğli Devlet Hastanesi’nde 'Diyabet Okulu' açılışı gerçekleştirildi. Hastanede ayrıca, kadınlara yönelik Menopoz Okulu da eğitimlerine başladı.

Eğitimlerin başlaması dolayısıyla düzenlenen törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün, Ereğli Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Muharrem Erdem, daire müdürleri, sağlık personeli ve hastalar katıldı.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu açılışta yaptığı konuşmada kursun düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür etti. Madenoğlu, şunları kaydetti: "Devletimizin hiç şüphe yok ki en önemli hizmetlerinden biri, hatta başta geleni sağlık hizmetleridir. Sağlık hizmeti olmadan başka hiçbir hizmeti yapmamız mümkün değildir. Faraza sağlığı bozulan bir öğrenci okula, sağlığı bozulan bir vatandaş işine gidemez. Devletimiz, sağlık bakanlığımız bu sağlık hizmetlerinden biri olarak da Türkiye sathında bu diyabet okullarının açma görevini başarıyla yerine getirmenin gayreti içindedir. Bugün de Zonguldak Ereğli hastanesinde böyle bir okul açılıyor. Derler ya, ya öğreten ol, ya da öğrenen ol. Üçüncüsü olma derler. Burada öğretenlerimiz var. Öğrenenler olarak da kursiyerlerimiz olacak. Diyabet, ya da şeker hastalığı gerçekten toplumumuzun, hatta dünya toplumlarının başına bela olan bir hastalık. 500 milyona yakın insan bu hastalıktan mustarip. Dünya devletler sıralamasında gerçekten de nüfus olarak 3. Sırada bir devlet olacak bu hastaların nüfusunu üst üste koyduğumuzda."

Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün, Sağlık Bakanlığı ve Genel Sekreterliği'nin diyabet hastalarının ömür boyu birlikte yaşayacakları kronik hastalıklarla uyum sağlamaları, tedavileri, diyetleri ve fiziksel hastalıklarla nasıl yaşayacakları konusunda bilgi vermek için bu okulları açıldığını belirtti.

Ereğli Devlet Hastanesi Yöneticisi Muharrem Erdem de dünyada her altı saniyede bir kişinin diyabet hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdiğini bildirdi. Dünyada 415 milyon, Türkiye’de de 10 milyon 275 bin civarında diyabet hastası bulunduğunu belirten Erdem, “Dünyadaki diyabet hastalarını bir ülkeye toplasak ve adına diyabet ülkesi desek dünyanın en kalabalık üçüncü ülkesi olurdu diyebiliriz.” dedi.

MENOPOZ OKULU DA AÇILDI

Ereğli Devlet Hastanesi’nde kadınlara yönelik Menopoz Okulu da eğitimlerine başladı. Hastane Yöneticisi Dr. Muharrem Erdem, açılışta yaptığı konuşmada menopoz döneminin hayatın neredeyse 3'te 1'lik bölümünü kapsadığını anlatarak, “Menopoz öncesi ve menopoz sonrası dönemindeki kadınlara danışmanlık yapılması, kadınların döneme ilişkin yaşadıkları sorunların ve bu sorunlara yönelik girişimlerin eğitim programları ile desteklenmesi, yaşlılık döneminin getirdiği birçok hastalığın önlenmesi ve kadınların yaşam kalitesini yükseltmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Tüm yetişkin bayanlarımızı kayıt yaptırmaya bekliyoruz.” diye konuştu.

Erdem eğitimlerin haftada 2 saat uygulamalı ve teorik olarak eğitim verileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle