SON DAKİKA

Dernek Evleri açıldı

Dernek Evleri açıldı 11 Ocak, 2019 15:38 Güncelleme: 11 Ocak, 2019 15:38 Dernek Evleri açıldı

 

Ereğli’de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi, Lösemili Çocuklar Vakfı şubesi ve Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Yaşatma Derneği’ne tahsis edilmek üzere Ereğli Belediyesi’nce inşa edilen dernek evlerinin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Açılış öncesinde ilçedeki gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar Düzce Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Devrim Bulvarı’ndan Ofis Yolu’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.  Vatandaşlar Yürüyüşü fotoğraflamak için birbiriyle yarıştı.

Dernek Evleri önünde Mehteran Takımının kısa konserinin ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.  Ereğli Belediyesi Din Görevlilerinden Metin Avcı Kur’an tilaveti gerçekleştirdi.

VALİ BEKTAŞ: “BİRKAÇ OLAY BİR ÇIRPIDA ÇÖZÜLDÜ”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş,  törende yaptığı konuşmada, çok özel bir etkinlik için Ereğli’de bulunduklarını ifade ederek “Bugün burada farklı birkaç olayın birden, bir çırpıda çözüldüğünü görmekten mutluyum.  Hepimiz aynı hisleri paylaşıyoruz. Bu tesislerin, dernek evlerinin yapımına katkısı olan belediyemize ve Ereğli Demir Çelik Fabrikaları Genel Müdürüne teşekkür ediyor, tesislerin sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

UYSAL: “BURASI EREĞLİ’NİN ORTASI”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık’ın ‘Biz üye sayımızı arttırmak istemeyen derneğiz’ sözlerine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Bu derneklerin ortak paydası üye sayısının artmamasını istemelerini. Gönüllü üye olmak isteyen var mı deseler, Türkiye’deki herkes bu derneklere üye olur. Bu dernek evlerimizin yeri tesadüfi değil.  Alaplı sınırından buraya, buradan deniz sahilindeki kandilli sınırımız. On altı kilometre. Burası dokuzuncu kilometre. Tam ortası. Zonguldak yönünde de ilçe merkezi sınırındaki Kavucaktaş’a dokuz kilometre. Bu dernek evlerinin yeri Ereğli’nin merkezidir. Bugün bu dernek açılışlarını yapmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

IŞIK :“ACILAR PAYLAŞILDIKÇA AZALIR”

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık da “Asil Türk Milleti var olduğu sürece  birlik ve bütünlüğümüze el uzatanlar daha önce olduğu gibi kendi karanlıklarına gömüleceklerdir. Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça artar diyerek bize destek veren, görmemiz için bize destek veren belediye başkanımıza, Erdemir genel müdürümüze teşekkür ederim” diye konuştu.

Törende, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kdz Ereğli Şubesi Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen,  Lösemili Çocuklar Vakfı Zonguldak İl Temsilcisi Tarkan Atik ve Zonguldak Maden Şehidi Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit de program çerçevesinde birer teşekkür konuşması yaptı.  Yapımı devam eden Medya Evi’nin tahsis edileceği Ereğli Gazeteciler Derneği’nin Başkanı Necati Günay da Hüseyin Uysal’ı öven bir konuşma yaptı.

PROTOKOLDEN DERNEK EVLERİNE İNCELEME…

LÖSEV İl Temsilcisi Atik ve Maden Şehidi Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Yiğit, dernek evlerine yaptıkları katkılardan ötürü Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’a plaket ve hediyeler takdiminde bulundu.

Konuşmaların ardından Ereğli Belediyesi Daire Müdürlerinden İzzettin Aşan dernek binalarının hayırlı olması amacıyla dua etti.  Üç dernek evi hazır bulunan protokol ve dernek evlerinin ait olduğu dernek yöneticileri tarafından açıldı. Açılışın ardından protokol dernek evlerinde incelemelerde bulundu.

Açılışlara Karadeniz Ereğli ve Zonguldak’tan çok sayıda protokol üyesi,  siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve açılışı yapılan derneklerin üyeleri katıldı.

 

Yorum Ekle