SON DAKİKA

Dergi 67300 12.sayısı ile bayilerde...

Dergi 67300 12.sayısı ile bayilerde... 17 Ocak, 2018 15:39 Güncelleme: 17 Ocak, 2018 15:39 Dergi 67300 12.sayısı ile bayilerde...

Ereğli'nin farklı nesillerini ve önemli konularını bir araya getiren Dergi 67300, Ocak-Şubat sayısı ile bayilerdeki yerini aldı! Kapağında okurlarını, Bozhane'den Göztepe manzarasını fotoğraflayan Ali Fuat Gürses'in harika fotoğrafı ile karşılayan Dergi 67300'ün 12. sayısında; Alevi Dedesi Mustafa Dedekargınoğlu ve Cihangir Bilgin ile yapılan röportajlar da dikkat çekiyor. 

2016 yılının Mart ayında yayın hayatına merhaba diyen Dergi 67300, çıktığı günden beri kültür sanat alanında bölgede en çok konuşulan yayınlardan birisi oldu. Son sayısıyla onikinci kez okurlarla buluşmayı başararak Mart ayında 3. yayın yılına girecek olan Dergi 67300, yoğun içeriği ve iddialı tasarımıyla yine dikkat çekiyor. Dergilik uygulamasının ardından okuyucu sayısını ciddi bir oranda arttıran Dergi 67300, bu ay sonunda takipçilerini yine bir sürpriz ile şaşırtmayı başaracak.

Geçtiğimiz ay "Baş Köşe" bölümünde "Üstün Erçelik" dosyasıyla okurlarıyla buluşan derginin yeni sayısında ise Alevi Dedesi Mustafa Dedekargınoğlu ile özellikle Alevilik üzerine mutlaka okunması gereken bir röportaj bulunuyor. "İçimizden Biri" bölümünde, her sayıda dünyanın farklı köşelerinden Ereğli'lileri bizlerle buluşturmayı başaran Dergi 67300'ün yeni sayısında ise; bir çoğumuzun tanıdığı Dr.Ufuk Özşeker, Google'da Yazılım Mühendisi olan Burcu Karagöl Ayan, Tiyatro Sanatçısı Mert Kırlak ve İsveç'te yaşayan Maden Mühendisi olan Bahadır Ergener yer alıyor. 

Yüksek Mimar ve Restorasyon Uzmanı Ahsen Karagöl'ün aynı zamanda tez konusu olan ve Dergi 67300 için özel hazırladığı "Ereğli Surları" dosyası ise, hepimizin her gün önünden geçtiği ancak yeterince bilgi sahibi olmadığı tarihi surları, Kaneri Kapı, Güney Surları, Doğu Surları, Kız Kapısı, Kuzey Surları, Batı Surları, Kitabeli Kule, Helenistik Sur, At Kapısı ve Deniz Surları başlıkları ile önümüze seriyor. 

17 senedir Kdz.Ereğli'de türküleri sevdirmeyi amaç edinen, Cihangir Bilgin ve kurduğu Turkuaz Sanat Topluluğu ile türkülere ve projelerine doğru bir yolculuğa çıkan Dergi 67300, röportajın sonunda Cihangir Bilgin'nin Uzun Mehmet için yazdığı "Rivayet mi gerçek mi Uzunların Mehmed'i" şiirinin de sözlerine ulaşmayı başarıyor.  

"Ereğli Kitapları" serisinde Gürdal Özçakır'ın katkılarıyla; Tahsin Aygün tarafından 1960 yılında "Karadeniz Ereğlisi Tarihi" kitabını yakından tanıma imkanı bulurken, "Köklü Ereğli Aileleri" bölümünde ise tarih öğretmeni Hikmet Yıldırım'ın katkılarıyla "Cöbekoğullar"  Ailesini konuk ediyor. 

2016 yılının Mart ayından bu güne ulaşan yayın hayatının yer aldığı Zaman Tüneli bölümünün yer aldığı son sayısında okuyucular için sadece bu sayıya özel 2018 Takvimi hediyesi de yer alıyor.

 

Yorum Ekle