SON DAKİKA

Cuma namazı açık alanlarda kılındı

Corona virüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'tan bu yana kılınamayan Cuma Namazı, aradan geçen 74 günün ardından bugün ilk kez, cami avluları ve stadlar gibi açık alanlarda sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek kılındı. 29 Mayıs, 2020 16:35 Güncelleme: 29 Mayıs, 2020 16:35 Cuma namazı açık alanlarda kılındı

 Ereğli'de, başta Şehit Vefa Karakurdu Stadyumu olmak üzere, okul bahçelerinde ve açık alanlarda da cuma namazı kılındı.

Ereğli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından, 74 gün sonra ilk cuma namazı kılındı. Ereğli’nin birçok yerinde olduğu gibi vatandaşlar Cuma namazını kılmak için Şehit Vefa Karakurdu Stadyumuna geldi. Stad alanının giriş kapısında Ereğli Belediyesi'ne bağlı görevliler yoğun güvenlik önlemi alırken, vatandaşların ateşleri ölçüldü. Vatandaşların ellerine dezenfekte sıkan görevliler, 1.5 metre mesafe bırakmaları hususunda vatandaşları uyardı. Cuma namazını kıldıran Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak ise namaz öncesi okuduğu Cuma hutbesinde, sosyal mesafeye dikkat edilmesi uyarısında bulundu. 

İstanbul'un fethinin 567'nci yıldönümünde yeniden kılınmaya başlanan cuma namazında, hutbenin konusu da fetih ruhuydu. Hutbede fetih ile ilgili, "Aziz İstanbul'un kapıları 29 Mayıs 1453 günü muazzam bir fetihle İslam'a ve şanlı medeniyetimize açılmıştı. Ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Salgın hastalık sebebiyle bir süredir kapalı olan camilerimizin kapıları da yine bugün aziz milletimize ve değerli cemaatimize açılıyor. Fethin coşkusu ile camilerimize kavuşmanın sevincini bir arada yaşıyoruz. Bu büyük nimetin kıymetini bilelim. Sorumluluğumuzu unutmayalım. Tedbirlere hassasiyetle uyalım." dedi. Ardından yüzlerce kişi Cuma namazını toplu bir şekilde kıldı.

Yorum Ekle