SON DAKİKA

Çorumluoğlu, 2019 Yılını değerlendirdi...

Çorumluoğlu, 2019 Yılını değerlendirdi... 15 Ocak, 2020 16:46 Güncelleme: 15 Ocak, 2020 16:46 Çorumluoğlu, 2019 Yılını değerlendirdi...

 Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli’de yapımı planlanan fakülte binasının ortak bir çabanın ürünü olacağını belirterek, “Burada kalan eser Ereğli’nin eseri. Üniversite sizin için bir hayal. 5 yıldır 6 yıldır gündemde bu fakülte meselesi doğru mu? Yani bunu o yaptı bu yaptı şeklinde kimsenin darılacak gücenecek bir noktası yok. Maç biter tarih neticeyi yazar” dedi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli’de eski devlet hastanesi arazisi üzerinde yapılması planlanan fakülte binası için sürdürülen proje çalışmalarında taslak projeye yarın Zonguldak Valiliği’nde yapılacak toplantıyla son şeklinin verileceğini bildirdi.

Kaymakamlık makamında düzenlediği basın toplantısında 2019 yılında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Çorumluoğlu başta fakülte binası, eğitim yatırımları, köylerdeki alt yapı çalışmaları, tersaneler bölgesi ve Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere geniş bilgiler vererek özellikle eğitim yatırımlarında verdikleri destekle önemli rol oynayan hayır severlere teşekkür etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A VE BAŞDANIŞMAN ORUÇA TEŞEKKÜR ETTİ

Eski devlet hastanesi arazisinin fakülteye dönüştürülmesiyle ilgili süreci anlatırken, Ereğlili olup Bodrum’da yaşaşan  Ahmet Erman adlı vatandaşın 4 milyon TL bağışladığını, Zühal Yılmaz, Nurdan-Orhan Oğuz, Erdemir ve Türk-Metal’in dışında 4-5 bağış severin daha sırada olduğunu açıklayan Kaymakam Çorumluoğlu özetle şöyle konuştu:

“Askeri alanın alınması konusunda Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Buraya geldiği mitingde yatay bir mimari ile oraya fakülteler yapılacağı müjdesini vermişti. Biz 3 katlı bir yapı ile de bunu şekillendirdik. Bu anlamda Başdanışman Saadet Oruç'a da teşekkür ediyorum. Çünkü bu çalışmada Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşma konusunda desteğini de gördük. Daha sonra bu konuyla ilgili Ereğli’deki siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, odalarla toplantılarımız oldu. Başta milletvekillerimiz, sayın valimiz olmak üzere hepsine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

“MAÇ BİTER, TARİH NETİCEYİ YAZAR”

Sürdürülen çalışmaların ve alınan sonucun ortak bir çabanın ürünü olduğunu vurgulayan Çorumluoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada kalan eser Ereğli’nin eseri. Üniversite sizin için bir hayal. 5 yıldır 6 yıldır gündemde bu fakülte meselesi doğru mu? Yani bunu o yaptı bu yaptı şeklinde kimsenin darılacak gücenecek bir noktası yok. Maç biter tarih neticeyi yazar. Şuanda bizim fakültelerimiz var mı? Bunu ne anlatırsanız kime ne anlatırsanız anlatın, bunun bir sonucu yok arkadaşlar.”

“YURTLARDA KONTENJAN DÜŞÜYOR”

İlçede, fakülteleşme oranındaki artışın yavaş seyretmesinin eğitim kadar ilçenin ekonomik faaliyetlerine de etki ettiğini belirten Çorumluoğlu bu konuda şunları söyledi:

“Üniversite, fakülteler burada olmadığı için şuan yurtlar ekonomik krizde. Özellikle devlet yurdu açıldıktan sonra kız yurtlarında ciddi bir ekonomik fakirleşme oldu. Ben geçen 3 tane yurt gezdim, emniyette yer bulmak için 3 tane yurt gezdim 100 olan kontenjanlarının şaşırarak 40’a düştüğünü gördüm. Bu kolay bir şey değil arkadaşlar, bu kirayı ödüyorsunuz öğrenci 100’den 40’a düşüyor. Bunu çevirmek çok kolay değil. Şimdi burada devlet KYK yurt açsın mı evet açsın. Neden? Çünkü KYK’da herkesin parası yok özel yurtlarda kalacak şekilde ama burada üniversite öğrenci sayısını arttırmadan bu pastayı büyütemiyorsunuz. Biz pastanın dilimlerini küçültelim, böyle bir şey yok önce pastayı büyüteceğiz. Pastayı büyütmek nedir? Buraya fakülte verip, buradaki pastayı büyütmek. Bunun ana temeli budur.”

“DESTEK İÇİN KİMSE HABERİM YOK DEMESİN”

Başta fakülte binası olmak üzere eğitim yatırımlarının yardım severlerin desteğiyle yol aldığını-alacağını ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu şu hatırlatmada bulundu:

“Şimdi yarın Ahmet Erman diye bir arkadaşımız var, rahmetli Necla Erman sanırım annesi Zuhal Hanımın kardeşinin oğlu bu akşam buradalar, yarın valilikte bir protokol imzalayacağız, o protokolle de fakülteler münhasır katkıda bulunmak üzere 4 milyon TL bağışta bulundu.

Erdemir’in fakülteler konusunda bir sözü var. Benim iki üç tane daha hayırsever ki Zuhal Hanım bunlardan bir tanesi Nurdan-Orhan Oğuz bir tanesi Metal İş Sendikası bunlardan bir tanesi karşılıklı ilişki yürüttüğüm 3-5 kişi daha var. Biz bunu bir imece şeklinde yapacağız. Yine buradan geniş basınla duyurmayı uygun görüyorum, bizim ulaşamadığımız ben de yardım yapardım bana söylemediniz haberim yok diyen arkadaşlar var ise hani Cumhurbaşkanımız dedi ya 5 tane babayiğit istiyorum, eğer burada fakülte yapacak babayiğitler varsa biz buradayız. Vali bey de burada, protokol konusunda da uzmanlaştık zaten çünkü kendi okullarımıza da protokoller yapıyoruz, biz hiç kimsenin ayağına gitmekten erinmeyiz. Ben Ahmet Erman’la Bodrum’da görüştüm, işi gücü bıraktım Bodrum’da Ahmet Erman ile görüştüm, 4 milyon Lira bağışın görüşmelerini yaptım. Tekrardan söylüyorum Nurdan-Orhan Oğuz, şuanda görüşme yaptığım Zuhal Hanım, Zuhal Yılmaz hanımefendi eski hayırseverlerimizden şuanda görüşme yaptığım Metal İş Sendikası bunun yanında Erdemir zaten yazdığımız ve bizden maliyet ve proje bekleyen kurumlarımızın içerisinde.”

“KADERİN SİZE ARKADAŞ YAPTIKLARIYLA İYİ GEÇİNİN”

Çorumluoğlu, fakülte konusunda önceliğin bir an önce temel atma da olduğunu işaret ederek bunun içinde birlikteliğin önemine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti:

“Fakültenin bir şekilde, temelini atacağız ve yürüyeceğiz. Çünkü temel atmadan yürünmüyor. Artık öyle mi olacaktı, böyle mi olacaktı, ön plana o mu çıkacaktı bu mu çıkacaktı lütfen böyle bir şeye ben girmiyorum, kimsenin girmesini de doğru bulmuyorum. Tarih netice yazarsa biz fakültenin temelini burada atalım. İnşallah inşaat sektörü son derece hızlı bir an önce yapalım da geçelim, benim geldiğim günden beri Ereğli’de kurmaya çalıştığım bir düzen var, bunun hem iktidarın temsilcisi Fatih Başkana söylüyorum, hem de diğer ilçe Başkanlarımıza söylüyorum, belediye başkanımıza söylüyorum, Erdemir Genel Müdürüne söylüyorum, sivil toplum kuruluşlarına söylüyorum, bu ilçede birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Hepimizin fikri farklı olabilir de, siyasi düşüncesi farklı olabilir, yaşam tarzı farklı olabilir, ben kendi ağabeyim ile bile maça gittiğimizde kapıya kadar beraber gidiyoruz, o bir tarafa gidiyordu, ben de başka bir tarafa gidiyordum. Yani şimdi kendi anne-babadan olan insan da geçinemezken burada biz tesadüfen ve Mevlana’nın Kaderin size arkadaş yaptıklarıyla iyi geçinin cümlesi vardı benim hayatımdaki en önemli düsturlardan bir tanesi. Mevlana, kaderin size arkadaş yaptıklarıyla iyi geçinin demiş, kaderimiz bizi bir şekilde buralara getirmiş.”

“YATIRIM YAPMAYAN KİŞİ ZENGİN DEĞİLDİR”

Çorumluoğlu, 2019 yılının değerlendirme toplantısında ilçede eğitim ve sosyal tesisler noktasında önemli katkılar sağlayan hayırsever Tatoğlu Ailesi'nin bu kez de bir huzurevi kazandırılması için talepte bulunduğunu söyledi.

"Çoluk çocuğuna miras bırakan zengin değildir" diyerek sözlerine başlayan Çorumluoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Bana göre eser bırakan kişi zengindir. Bana zenginmiş diyorlar, ben her zaman söylüyorum, okul, cami, kültür merkezi, kilise, cem evi yaptırmış mı? Ne yaptırdığına bakmıyorum, kendisi dışında birşeyler yaptırdıysa benim için zengin odur.

Tatoğlu Ailesi, 'biz huzur evi yaptıracağız' dedi. Adamlar karar almışlar, şirket olarak huzurevi yaptıracaklar. Şuanda 50 kişi bizim huzurevinde kuyrukta bekliyor. O manada da böyle hayırseverler bekliyoruz. Ereğli'de 30 okulumuz hayırseverler tarafından yapılmış. Atıyorsunuz dedim milli eğitimde saydık, 30 okulumuz var."

“AÇILAN OKULLAR ÖZEL OKUL GİBİ”

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, geçtiğimiz yıl ilçe genelinde maliyetleri 30 milyon lirayı bulan okulların açılışlarının gerçekleştirildiğini söyledi, hayır severlere desteklerinden ötürü teşekkür etti. Yeni eğitim ve öğretime açılan okulların özel okul havasında olduğunu ilçe merkezinde sadece bir okulda çiftli eğitim yapıldığına değinen Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"DEVLETİN YATIRIMLARI DURMUŞTU"

"Geçen yıl 30 milyon liralık okul açılışı gerçekleştirdik. Bu az bir rakam değil. Benden önce görev yapan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. O yılda onlar başlamamış olsalardı biz geçen yıl devletin bütün yatırımları durmuştu, biz bu okulları bitiremezdik. Bize nasip oldu. Hepsi de şık ve güzel okullar. Okulları dışarıdan gördüğünde özel okullar havasında. İçleri de son derece güzel. Valimize teşekkür ediyorum. 2020 Yılı bütçesindeki parayı bize 2019 yılında bize verdi ve biz o okulları bitirdik.

"OKULLARI GİDİN GÖRÜN..."

Ereğli Lisesi'ni gidin görün. Cumhuriyet'in ek binasını görün. Özel okula kayıt yaptırıyoruz diye oraya gidiyorlar. Turizm ve Otelciliği gidin görün. Bahçelievler'de açtığımız okulu görün. Okullarımız iyi gidiyor, Gülüç'te bir sorunumuz var. Gülüç'te bir okul yatırım programına girdi, bu yıl içerisinde temelini atacağız, 1 yıl içerisinde bitireceğiz. Orada da tekli eğitime geçilecek.

"MERKEZDE 1 OKUL ÇİFTLİ EĞİTİM VERİYOR"

Merkez de 1 okulumuz kalacak, ona da farklı bir çözüm yolu arayışı içerisindeyiz. Hayır severlerimiz bize oldukça destekçi. Bilim Sanat Merkezi için Hayrettin Yavuz okul yaptırıyor. İnşaatı gittim gezdim, Temmuz ayı gibi bize teslim edecek. Şuanki değeri yaklaşık 6 milyon lira. Bir kişi bize geldi, ben bir hayırseverlik yapacağım dedi ve 6 milyon lirayı bağışladı"

“TRAFİKTE SINIFTA KALDIK”

Çorumluoğlu: "Trafik konusunda zayıfız, sınıfta kaldık. Kafamda proje var, bir kaç gün boyunca vatandaşları uyaracağız. Ondan sonra ne yazık ki trafik cezaları çok yüksek, bu cezayı uygulamak zorundayız" Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçe trafiğinde yaşanan sorunların çözümü için ciddi adımlar atılacağını söyledi. Kavşak içerilerine sürücülerin araçlarını park ettiğini ve bunu yaşamı boyunca ilk kez Kdz.Ereğli'de gördüğünü anlatan Çorumluoğlu, Endüstri Meslek Lisesi'nden pazaryerindeki Kaymakamlık hizmet binasına 30 dakikada gelebildiğini de vurguladı. SÜRÜCÜLERİ UYARDI İlçede trafik ile ilgili ciddi cezai yaptırımlar uygulamak zorunda kalacaklarını ve bunun kısa bir süre sonrasında başlayacağına dikkati çeken Çorumluoğlu, sürücüleri uyardı. Çorumluoğlu ayrıca Ereğli-Alaplı karayolu Elmatepe mevkisinde yaşanan kazaların önüne geçilmesi ile ilgili de 2020 yılı içerisinde üst geçit yapılarak o güzergahın tel örgütlerle yaya trafiğine kapatılacağını da belirtti. Çorumluoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"KAVŞAĞIN ORTASINA PARK ETMİŞ"

"Ne yazık ki şehir içinde de ciddi bir trafik keşmekeşi var. Yeni Emniyet Müdürü atandı. Özellikle şehir merkezinde bizim de ilçe trafik olarak ihmalkarlığımız var. Adam gelmiş ben ilk defa kimse kusura bakmasın kavşağın göbeğin ortasına arabasını park etmiş. Kavşağın ortasına, kenarına park eden aracı ben burada gördüm. Gidin kendiniz bakın. Kavşak dönmek içindir. O oraya park ediyorsa bizim de hatamız var bunu takip etmeliyiz, ihmalimiz var. Belediye ile görüşmelerimizi yapacağız özellikle meydan başından anıtın oraya kadar alanda akşam üzeri ciddi bir trafik var.

"KAYMAKAMLIĞA 30 DAKİKADA GELDİM"

Valilik makamından AFAD'dan bir olur verildi, Endüstri Meslek Lisesi'nde açılıştaydım, Kaymakamlığa gidip kriz masasını toplamam gerekiyordu, 30 dakikada gelemedim. Vali Bey'e mesaj yazdım, biz kriz masasına bile yarım saatte gelemedik. Gerçek bir deprem olduğunda insanlar arabalarına biniyorlar ve geziyorlar. Nereye gezdiklerini de bilmiyorlar. Ben bunu daha önce yaşadım. Herkes benzinliklere hücum ediyor. Doğal afetlerde ve krizlerde ilk gidilen yerler ya marketler ya bankamatikler ki kaldı ki biz bunu 15 Temmuz'da gördük. Millet meydanlara inerken zillette bankalara gitti.

"SINIFTA KALDIK"

Trafik konusunda zayıfız, sınıfta kaldık. Kafamda proje var, bir kaç gün uyaracağız. Vatandaşımızı da uyaracağız. Ondan sonra ne yazık ki trafik cezaları çok yüksek. Bize geliniyor, bize bu cezayı sildiriver deniliyor. 1 Kişi için yol kapatıyorsun bu şehri de döküyorsun. Bu cezayı uygulamak zorundayız.

"ELMATEPE'YE ÜST GEÇİT"

Elmatepe'de Valimiz ile incelemelerde bulunduk. Orada bir sıkıntı var. Sebebi ne olursa olsun bir ilçe yöneticisi olarak bundan en fazla üzüntü duyan kişiyim. Adam kafayı çekmiş, trafik kazası yapmış. Bunda benim vebalim var mı? Burada insanları demek ki iyi yetiştirememişiz diye üzülüyorum. Cana mala zarar gelmesi beni üzüyor. Orada iki arkadaşımızın yararlanmış olması benim ilçe kaymakamı olarak kendi ailemin başına ne geldi ise aynı üzüntüyü duydum. Orada bir eksiklik var, çözülecek. 2020 Yılı içerisinde ne yapıp edip oraya bir üst geçit yapıp o alanı da boydan boya kapatacağız. Tel örgüye, parmaklığa ben de karşıyım ama yapılan üst geçidin kullanılması için bu üst geçidin kullanılması gerekiyor. Çarpan kişi de biz olabilirdik"

“EMNİYET GÜLÜÇ’E TAŞINMIYOR”

Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Gülüç Beldesi'ne kapanan bir okula taşınma işlemlerinde anlaşma sağlanamaması üzerine vazgeçildiğini, Kepez yolunda belirlenen bir nokta üzerinde karar kılındığını söyledi.

"ŞARTLARINDA ANLAŞAMADIK"

Kısa süre içerisinde sözleşmenin imzalanarak müdürlüğün taşınacağını ve mevcut binanın da yıkılacağını anlatan Çorumluoğlu, şu ifadelere yer verdi: "Gülüç'te bir binaya bakılmıştı. Protokol imzalanacaktı, imzalanamadı.  O protokolün şartlarında anlaşamadığımız için sözleşme imzalamadık. Şimdi farklı bir yer bulduk. Konu ile ilgili Genel Müdürlük'ten, 'protokolü imzalayabilirsiniz' diye telefon geldi. Yeri söylemeyeceğiz ama Carrefour'un o bölgedeki bir noktada görüşmelerimiz devam ediyor. Protokol hazırlığını avukat arkadaşımız yapıyor. Cumadan önce protokolü imzalayıp taşınma işlemlerine başlayacağız. Taşındıktan sonra da emniyet binasını da yıkacağız.

"HEP YAPAN DEĞİL YIKAN KAYMAKAM DA OLMASI LAZIM"

Hep yapan değil yıkan Kaymakam da olması lazım. Çünkü yıkmadan da yapılmıyor. İnsanlar sıkıntı çekmeden de huzuru bulamıyorlar. 2013 yılında o para geldiğinde bu iki bina yıkılsaydı (Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü) şuan burada oturmuyor olurdunuz. Burada 6 sene oturulmaz, ben oturursam da bana yuh olsun"

OSB’DE BOŞ ALAN SORUNU

Kaymakam Çorumluoğlu, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nde bazı yatırımcıların 20 dönüm alanın 2 dönümünü kullandığını geri kalan 18 dönümlük alanın boşta durduğunu hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi: "Organize Sanayi Bölgesi'nde şöyle bir sıkıntımız var, arsalarımız doldu gibi görünse de binaların kapanma alanı anlamında boş şuanda OSB. Burada bizim devletin yaptığı bir uygulama bizi zora soktu. Boş arsayı doldurmaları için şirketlere bir zaman verildi, 2 yıl. 20 Dönüm yeri almış, 2 dönüm yeri kapatmış, yapamıyorsun, 10 dönümünü başka birisine verelim, o gelsin. Devlet alt yapısı için bir sürü para harcamış, burası babanın çiftliğimi senin?"

ERDEMİR’LE İLİŞKİLER

Kaymakam Çorumluoğlu, Erdemir’in kentle ve diğer kurumla ilişkileri konusunda da şunları söyledi:

“Hiçbir alanda hiçbir kuruluşun birbiriyle geçimsizliğine, birbiriyle kavga etmesine taraftar değilim. Ben mizaç olarak aynı amaca kilitlenmiş ve kalbimizin beraber çarptığı bir idareyi özlüyorum. Ereğli’de de bunun başarılı olacağını düşünüyorum. Şüphesiz ki Erdemir’in de yaptığı yanlışlar olabilir. Belediyemizin haklı talepleri olabilir. Bunları aynı masa etrafında oturarak bizim çözmemiz gerekli. Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingde ‘Erdemir yüzünü Ereğli’ye dönmeli’ cümlesi var. Bizim onun üzerine laf söyleyecek bir durumumuz yok. Biraz önce belediye başkanımızla da değerlendirme fırsatımız oldu. Ben kendi adıma konuşuyorum. Dün Erdemir genel müdürü de toplantıdaydı, paydaşlarla diyaloglarına baktım, olumlu gelişmelerin olduğunu ziyadesiyle görüyorum. Yapılan son görüşmelerde de kısa zaman içerisinde güzel açıklamaların olacağını düşünüyorum. Ama burada hakkımızın aranması konusunda özellikle Erdemir’in şehre ve şehrin insanlarına yüzünü dönmesi konusunda bizim de kaymakamlık olarak taleplerimiz olacak. Limanı şuanda biz onlara tahsis ettik. Benim o evrakın altında 15 gün önce imzam var. 20 senedir yapılmayan işi biz limanı tahsis ettik şuanda onlara. Dolayısıyla o taraf bu taraf değil, ben hayatımda kaburgalı bir şekilde doğru ne ise onu savundum. Erdemir, belediye, kaymakamlık, siyasi parti, muhalefet partisi, o parti bu parti ben hiç kimseyi savunmadım. Kendi doğru gördüğümü burada söyledim. Zaman geldi benim doğrum o arkadaşın görüşü oldu, zaman geldi başka bir arkadaşın görüşü oldu. Biz artık emekliliği gelmiş geçmiş kaymakamlarız. Bu manada bize yakışanı omurgalı bir şekilde bu ilçenin geleceğine hizmet edecek yardımlarda, taleplerde bulunmak benim görevim. Eğer bu hak verilmiyorsa da savunmak da benim görevim. Öyle bir şey yok, ben burada kaymakamlık makamının hakkını savunmak zorundayım. Burada ben 176 bin nüfusu savunmak zorundayım. Onun için hem belediye hem Erdemir ile olumlu gelişmelerin olacağını duymaktan da ben büyük bir memnuniyet duyuyorum. Erdemir Genel Müdürü ile de görüşüyorum, belediye başkanımızla görüşüyorum, AK Parti İlçe Başkanı Fatih başkanla görüşüyoruz, Ticaret Odası Başkanı Arslan beyle görüşüyoruz yani bu konuda herkesin fikrini dinliyorum ve doğruyu her yerde söylüyoruz.”

TREN GARI PROJESİ

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Kırmacı Mahallesi sınırları içinde kalan eski tren garına ilişkinde proje geliştirildiğini belirterek açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Bir çalışmamız oldu tren garı ile ilgili. Verilen emekle baya bir şeyler ortaya çıktı. Oraya endüstri müzesi, maden galerisi, Atatürk Müzesi ve kütüphane kafe gibi çalışmalarımız devam ediyor. Güzel de eserler çıkmış açıkçası. Oraya öyle bir hale getirmeliyiz ki belki Erdemir’in de orada bir eserini sergilemeliyiz, TTK’nın bir maden galerisini de orada sergilemeliyiz. Atatürkçü Düşünce Derneği geldi ve bir Atatürk Evi yapmak istiyoruz dedi. Belki gelen bir misafirinizi orada kafeye götürüp kitap kafe modelini de orada gösterebilirsiniz. En azından projemizin hazır olduğunu sizinle paylaşmak istedim"

Yorum Ekle