SON DAKİKA

Bozkurt, Posbıyık’ı aklıselime davet etti

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Kdz. Ereğli Belediyesinde işten çıkarmalar olduğunu belirterek; Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a seçim sürecindeki ifadelerini hatırlattı. 03 Temmuz, 2021 10:04 Güncelleme: 03 Temmuz, 2021 10:04 Bozkurt, Posbıyık’ı aklıselime davet etti

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, son günlerde Kdz. Ereğli Belediyesinde işten çıkarma olaylarının meydana geldiğini belirterek; duruma tepki gösterdi.

Posbıyık’a, seçim sürecinde kullandığı “Ben Belediyeden işçi çıkaracak kadar vicdansız bir adam mıyım” sözünü hatırlatan Bozkurt; son günlerde çok sayıda çalışanın ücretsiz izne çıkarıldığını ve sonrasında ise işten çıkarılacaklarının tebliğ edildiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak” sözüne de atıfta bulunan AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt; Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, Genel Başkanının sözlerine de sadık kalmadığını ifade etti.

İşten çıkarmalarla ilgili Posbıyık’ın kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini belirten Bozkurt, şunları kaydetti:

“Kdz. Ereğli Belediyesi Personel Limited Şirketi’nde çalışan emekçi vatandaşlarımızın ücretsiz izne ayrılması ve akabinde işlerine son verileceği yönündeki süreci endişe içerisinde takip ediyoruz. Sayın Başkana, ekmekle oynamanın ne kadar büyük bir günah olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu vatandaşlarımızın, eğer yüz kızartıcı bir suç işlemedilerse; işten çıkarılma gerekçeleri kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Hiçbir zaman tasvip etmediğimiz işten çıkarma girişimlerinin özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde gerçekleşmesi ayrı bir handikaptır. Aileleriyle birlikte belli bir kitleyi oluşturan bu vatandaşlarımızın işten çıkarılmaları, bir takım ailevi sorunlarla birlikte ekonomik sıkıntıları ve çaresizliği de beraberinde getirecektir. Bizim temennimiz bir an önce işten çıkarmalara, bu haksızlığa ve hukuksuzluğa son verilmesidir. Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık’ı aklıselime davet ederken, kendisinin ve genel başkanının seçim öncesi verdikleri sözlerini bir kez daha hatırlatıyor; verdiği karardan dönerek bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe bir an önce son vermesini bekliyoruz.

AK Parti olarak, Kdz. Ereğli’de haksız yere işten çıkarılan bütün vatandaşlarımızın hukuk mücadelelerinde yanlarında olacağız. Başta meclis grubumuz olmak üzere, üzerimize düşeni yapacağız.”

Yorum Ekle