SON DAKİKA

BOSTANCI:"KENT KONSEYİ EKSİKLE BAŞLADI"

Ereğli Vefa Derneği Başkanı Abdullah Bostancı, düzenlediği basın toplantısında Vefa Derneği olarak 5 yıldır bölgede sağlık, kültür, spor, gençlik projeleri, kent konseyi, kent platformu ve benzeri projelerde yer aldıklarını ve özellikle STK'lar ve kurumlar arası işbirliklerini gündeme taşımaya gayret ettiklerini söyledi. 19 Nisan, 2015 16:04 Güncelleme: 19 Nisan, 2015 16:04 BOSTANCI:"KENT KONSEYİ EKSİKLE BAŞLADI"

Bostancı yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

"Derneğimizin en son projesi Bingöl­ Zonguldak Dostluk Köprüsü projesidir. Bingöl Vefa Derneği temsilciliğimiz ile birlikte gerçekleştireceğimiz projede nasip olursa üniversitelerarası dostluk köprüsü kurmak hedefimizdir. Üniversiteden başlayacak olan bu köprüyü daha sonra iki kent arasında iş dünyası başta olmak üzere eğitim, spor, tarım, kültürel hareketlilik projeleri vb. devam ettirmek ve böylece kurumlar arası dostluk ve kardeşlik köprüleri kurarak Zonguldak ­Ereğli ve Alaplı'ya yeni projelerle hizmet etmek amacımızdır. Projemizi Kalkınma Bakanımıza 24 Nisan 2015 tarihinde sunacağız. İleriki bir tarihte kendisini Ereğli ve Zonguldak'a davet edeceğim. Özellikle bölgemizin içinde bulunduğu Ekonomik ve sosyal sorunlara çözüm üretmek amacıyla Vefa Derneği olarak meclis ziyaretlerimiz, bölge vekillerimizle istişarelerimiz devam edecektir."

Vefa Derneği olarak önceki dönem Kent Konseyine ‘Sağlıklı Kent Projesi' adı altında bir proje sunduklarını belirten Bostancı şöyle devam etti: "Bu proje hala beklemektedir. Özellikle Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal'dan kent konseyi arşivinde rafta tutulan bu projenin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyorum. Kent Konseyi maalesef bugün gelinen noktada Ereğli'ye hitap edememiştir. Özellikle Kent Konseyi seçimlerinde TSO'nun hassasiyeti ve bizim dernek olarak bizzat seçim günü kürsüde yaptığımız konuşma dikkate alınmamış, böylece kent konseyi TSO'dan eksik olarak ve Vefa Derneğini çalışmalarına dahil etmeyerek büyük bir kayıpla göreve başlamıştır. Bugün gelinen noktada Kent Konseyi'nin TSO ve Vefa Derneğini de içine alarak yeni bir seçimle ve yönetimle yoluna devam etmesi şehrin sorunlarına çözüm üretmek adına elzemdir."

Bostancı, ilçedeki STK'ların İstanbul ve büyük illerdeki Zonguldak­ Ereğli ve Alaplı derneklerine daha çok önem vermesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: "Bu dernekleri dinlemeli ve işbirlikleri gerçekleştirmelidirler. En son İstanbul Pendik Devrekliler Derneği Zonguldak Dayanışma Geceinde bu eksikliği gördüm ve bunu duyurmak isterim. Ereğli'de tüm STK'lara hitap edecek şekilde içinde dernek yönetim odaları olan, konferans salonu, internet altyapısı, basın bürosu, kafesi, restaurantı, mescid ve diğer sosyal donatıları olan, bahçesi olan bir Sivil Toplum Merkezi istiyoruz. Bu proje Ereğli'deki tüm derneklerimizin önünü açacak ve teknik olarak derneklerimize büyük bir altyapı sağlayacaktır, böyle bir proje gerçekleştirilecek olursa Vefa Derneği olarak her türlü desteği vermeye hazırız."

Toplantıya katılan Batı Karadeniz Romanlar Derneği üyesi romanlar davul zurna eşliğinde köçek gösterisi yaptı. Gösteri esnasında Vefa Derneği Başkanı Bostancı da köçekle birlikte oynadı. Bu esnada toplantıya katılan STK temsilcileri cep telefonlarıyla oyunu görüntüledi.


Yorum Ekle