SON DAKİKA

Birlikte başaralım engelleri aşalım

İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi; İlkadımlar Ltd. Şirketi bünyesinde 20 yıla yakın bir süredir Kdz.Ereğli’de faaliyet göstermektedir. Batı Karadeniz’de bölgesinde ilk ve tek olarak rehabilitasyon merkezi ve sektörel anlamda paralel hizmet veren kurumları bir araya toplayarak bölgede önemli hizmetler sunmaktadır. 23 Şubat, 2020 10:58 Güncelleme: 23 Şubat, 2020 10:58 Birlikte başaralım engelleri aşalım

İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, alanında uzman eğitimcilerimizle zihinsel yetersizlik, özel öğrenme güçlüğü, işitme yetersizliği, otizm spektrum bozukluğu, down sendromu ve bedensel yetersizlik branşlarında destek eğitimi vermektedir.

İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde duyu bütünleme terapileri alanında uzman kadromuz tarafından duyu bütünleme odası olarak özel dizayn edilmiş salonumuzda uygulanmaktadır. Duyu bütünleme problemleri, çocukların sosyal iletişimlerini, etrafı keşfetme, motivasyonlarını, dikkat ve öğrenme yeteneklerini hayali oyun kurma becerilerini etkilerken tekrarlayıcı sterotip davranışlar geliştirmesine kaygılı ve huzursuz olmasına uyaranlardan kaçınmasına, oyun oynama becerileri ve çevreye adapte olmakta zorlanmalarına konuşma sorunları, yeme problemleri yaşamalarına sebep olabilir. Duyusal arayış ve hassasiyetler çocuğun regüle olabilmek için kendisini uyarıcı davranışlarda bulunmasıyla da sonuçlanabilir. Bu yüzden duyu bütünleme terapileri çok önemlidir ve uzman kişiler tarafından seanslar verilmelidir.

MUTLU BİR GELECEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

     Kurumumuzda ücretsiz olarak hareket eğitimi dersleri verilmektedir. Hareket eğitiminin özel eğitimdeki önemi yapılan bilimsel araştırmalarda vurgulanmıştır. Özel Eğitim alanında birçok akademisyen hareket eğitiminin önerilen destek eğitim programlarına eklenilmesi gerektiğini savunmaktadır. Hareket eğitimi aynı zamanda; özgüvenin artmasına yardımcı olur kaygı ve endişelerin azalmasında etkin rol oynar. Kaba motor ve ince motor becerilerini destekler. Fiziksel güçlüklere çözüm üretme, sabrederek uğraşmasına fırsat tanır. Günlük hayatta gerekli olan becerileri, dikkat becerilerine olan faydaları dikkat süresini uzatmaya yardımcı olur. Konsantrasyon becerisini destekler. Özel gereksinimli çocuklarımıza yaşlarına ve gelişim özelliklerine uygun olarak hazırladığımız spor programları ile fiziksel beceriler kazandırırken aynı zamanda beyin motor korteksinin bu becerilerle aktif halde kullanılmasına katkı sağlıyoruz.

Adres: Süleymanlar Mahallesi Kemal Çetindağ Sokak No:4-6 Kdz. Ereğli

Tel: 0372 323 39 34 GSM: 0535 677 32 16

Web adresi: www.ilkadimlarrehabilitasyon.com

Yorum Ekle