SON DAKİKA

Bilgi İyi Fikir Verir, Kitap Bilgidir.

1.Zonguldak Kitap Fuarı.. 11 Ekim, 2018 10:52 Güncelleme: 11 Ekim, 2018 10:52 Bilgi İyi Fikir Verir, Kitap Bilgidir.

Zonguldak Valiliği.Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ve Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) işbirliğiyle düzenlenen Zonguldak 1’inci Kitap Fuarı,1-7 Ekim tarihleri arasında yapıldı.Yoğun bir katılımın olduğu fuarda ilklere de imza atıldı.Zonguldak Valisi Ahmet Çınar yazar kimliği ile çok yoğun bir katılım ile kitaplarını imzaladı.23 ünlü yazarın katıldığı fuarda, 70 yayınevi de stantları ve yazarları ile fuarda bulundu.


BEÜ Spor Salonu’nda gerçekleşen Zonguldak’ın ilk kitap fuarının açılışına, Vali Ahmet Çınar, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Genel Başkanı Gurbet Altay, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kitapseverler katıldı.

Eren Enerji, Çanakçılar Şirketler Topluluğu, Kolin İnşaat, Tat Metal Çelik A.Ş. ve Yurtbay Seramik şirketlerinin sponsor olarak katkıda bulunduğu 1. Zonguldak Kitap fuarı saat 09:00 ile 20:00 arasında vatandaşlarımızın ziyaretine açıkladı. Fuara merkezden gitmek isteyenlere Valiliğimiz önünden servis kaldırıldı. Tüm ilçelerden milli eğitimin organizesi ile araçlar kaldırılarak öğrencilerin fuara katılımı sağlandı.

Kitap fuarı ile ilgili bilgi vererek Zonguldak Dernekleri Federasyonu Gurbet Altay;

“Bizler Zonguldaklı olarak öncelikle Sayın Valimiz Ahmet Çınar beyefendiye teşekkürü bir borç biliyoruz. Kitap Fuarının yapılması ile ilgili dosyamızla geldiğimizde teretdütsüz kabul ettiler. İlki yapmak daima zor ve sancılı olur. Bizler Sayın Valimizden aldığımız güç ile çalışmalara başladık. Ve baktık ki herkes destek için sıraya girmiş sanki. Fuarla ilgili her aradığımız belediye başkanı, yazarlarımız destek için hazır olduklarını duyduğumuzda hevesimiz ve şevkimiz arttı.Buradan projenin başında olan ZONDEF Kültür Sanat Komisyonu başkanımız Egemen Sekmen kardeşime,Zonguldak Valiliği tarafındaki yetkilimiz Sayın Ali Doğu beyefendiye ve de büyük bir özveri gençlerle afiş asmada destek olan Necati Başar başkanıma sonsuz teşekkür ediyorum.Ve tabii ki Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörüm Sayın Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya ayrıca teşekkür etmek gerekiyor.Sayın Vali ve Sayın Rektörümün büyük gayretleriyle çocukların yüzünde gülücükler ve gençlerin geleceğe dair umutları arttı.Bizler Zonguldak Dernekleri Federasyonu olarak memleketimiz özlediğimiz Zonguldak ilimiz için projeler üretmeye, yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Zonguldak’ımız için daha gidilecek çok yolumuz yapılacak çok işimiz var. Bunun bilinci ile ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;”dinlenmemek için yola çıkanlar asla yorulmazlar…” sözünde olduğu gibi yorulmadan bıkmadan devam edeceğiz”.Dünü bu günü aynı olan zarardadır…” der Efendimiz. Bizler de sürekli Zonguldak için ülkemiz için üretmeye gayret edeceğiz.” Dedi. 

Zonguldaklı kitapseverlerle buluşan yazarlardan bazıları;

Ahmet ÜMİT, Kahraman TAZEOĞLU, Dilara KESKİN, Suat TURGUT, Talha UĞURLUEL, Bahar FEYZAN, Adem ÖZBAY, Emre GÜL, İrfan Gürkan ÇELEBİ, Koray YERSÜREN, Süleyman EZBER, T.Y. MAZER, Tarık USLU, Yusuf ARSAL , Yusuf PİLİÇ, Atiye KALKAN, Bilal ÖZBAY, Oğuz SAYGIN, Güngör KARAOĞUZ, Bilal Sami GÖKDEMİR, Ufuk TUFAN, Vehbi VAKKASOĞLU, Yusuf DURSUN, Bestami YAZGAN, Melih TUĞTAĞ, Münevvere KOCAER, Mevlana İDRİS, Ömer SEVİNÇGÜL, Şenis BAŞ, Ayhan BOZKURT, M. Akif GÜLAL, Beyza ALKOÇ, Sinan YAĞMUR, Hasan Ali TOPBAŞ.oldu.

 

Yorum Ekle